Korucular da Afrin'e götürülecek iddiası

Korucular da Afrin'e götürülecek iddiası

Korucular da Afrin'e götürülecek iddiası "Meskun mahalde çatışma konusunda deneyim kazanan, terör örgütünün taktiklerini bilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri sınır ötesine gönderilecek" diyen Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, "Yalnız...

"Meskun mahalde çatışma konusunda deneyim kazanan, terör örgütünün taktiklerini bilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri sınır ötesine gönderilecek" diyen Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, "Yalnız onlar değil, her zaman askerin, polisin yanında yer alan, meskun mahal çatışmalarında da görevlendirilen Güvenlik Korucuları da ihtiyaç duyulursa Afrin'e götürülecek. Şehir içi çatışmaları, diğer çatışmalardan hayli farklı. Hatta kullanılan silahlar bile değişik. Asker çevre emniyetini sağlayacak, PÖH ve JÖH'ler de Afrin'i teröristlerden temizlemek için çaba gösterecek" diye yazdı.

Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili kısımları şöyle:

(...) Harekatta Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları da var. Onları kamplarında ziyaret eden sivil toplum kuruluşunun başkanı izlenimlerini Sözcü'ye şöyle anlattı:

“ÖSO savaşçıları, aralarında ''teröristler bulunduğu'na ilişkin haberlerden çok rahatsız. ''Kendi memleketimizi savunmak, ailelerimize kavuşmayı istemek ne zamandan beri suç olmuş? Türkiye'ye gelip yerleşen ve savaşa katılmayan Suriyeliler için ''memleketlerini savunmayıp kaçıyorlar' diyenler hakladır.

Biz memleketimizi savunuyoruz, şimdi de terörist olduğumuzu söylüyorlar. Hemen her ÖSO mensubu Suriye'de meydana gelen olaylarda yakınlarını kaybetmiştir. Türkiye kamplarda bize çok iyi imkanlar sunuyor, her türlü ihtiyacımız karşılıyor ama nereye kadar? Biz de Türkiye'nin desteğiyle topraklarımıza kavuşmak istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz.''

ÖSO savaşçıları arasında 17-18 yaşından 60 yaşına kadar değişik yaş gruplarından insanlar, ellerinde Kalaşnikof silahıyla YPG ve PKK'lılara karşı mücadele veriyor. Kampa giden sivil toplum örgütü başkanına Kürt kökenli savaşçılar şunları anlattı:

“Biz de Kürt'üz ama PKK, YPG asla bizim temsilcimiz değil. Onlar Türkmenler, Araplarla birlikte Kürtleri de öldürdü. Bizi evimizden, toprağımızdan ettiler. Hepsi ABD'ye hizmet ediyorlar. Şimdi bizler el ele verip Suriye'nin özgürlüğü için çalışıyoruz.''

AFRİN'DE GÖREVLENDİRİLECEKLER
Korgeneral İsmail Metin Temel, Diyarbakır ve Mardin dışındaki yerlerde bölücü terör örgütünün “hendek'', “barikat'', “yer altı geçitleri'' ve patlayıcı maddeleriyle mücadele etmişti. O operasyonları yöneten Temel, bu kez benzer görevi Afrin'de yürütecek. Askerimiz Afrin'e doğru ilerlerken, Afrin'in içinde meydana gelecebilecek muhtemel çatışmalarda görev alacak olan timler de belirleniyor.

Meskun mahalde çatışma konusunda deneyim kazanan, terör örgütünün taktiklerini bilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri sınır ötesine gönderilecek. Yalnız onlar değil, her zaman askerin, polisin yanında yer alan, meskun mahal çatışmalarında da görevlendirilen Güvenlik Korucuları da ihtiyaç duyulursa Afrin'e götürülecek. Şehir içi çatışmaları, diğer çatışmalardan hayli farklı. Hatta kullanılan silahlar bile değişik. Asker çevre emniyetini sağlayacak, PÖH ve JÖH'ler de Afrin'i teröristlerden temizlemek için çaba gösterecek.

"Korucular da Afrin'e götürülecek iddiası" haberi, 06 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Korucular da Afrin'e götürülecek iddiası haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Korucular da Afrin'e götürülecek iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Gündem Haberleri