Köylüler ormanları katledilmesin diye bayramda nöbet tutuyor

Köylüler ormanları katledilmesin diye bayramda nöbet tutuyor

Köylüler ormanları katledilmesin diye bayram... Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy mahallesi sınırları içindeki Akbelen Ormanı'nın kesilmemesi için aylardır nöbet tutan İkizköylüler bayramda da nöbette.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen ormanlarında çam ağaçlarının maden için kesilmesine tepki gösteren ve kesimi durduran köylüler, bayramın birinci gününü nöbet tutarak geçirdiler. İkizköy'de yaşayan üç çocuk annesi Aytaç Yakar, "Nefesimiz yettiğince doğa nöbetini sürdüreceğiz. Ormanlarımızı kurtarırsak asıl bayramı o zaman yapacağız" dedi.

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre; Muğla'nın Milas ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki İkizköy sınırları içerisindeki Akbelen ormanlarında 700 dönümlük alandaki asırlık çam ağaçlarının maden ocağı için kesilmeye başlanmasının ardından üç gün önce çadır tutarak ormanlık alan girişinde nöbete başlayan İkizköylülere sivil toplum örgütlerinden destek geldi.

Ormanın farklı bölgelerinde nöbet tutuyorlar

Bayramın birinci gününde köy ve ormanlık alanın girişine kurdukları çadırları terk etmeyen köylüler, ormanın çeşitli bölgelerine dağılarak farklı yerlerden gelebilecek kesim işçilerine engel olmak için 10 ayrı noktada nöbet tutmaya başladılar.

İkizköylü kadınların başlattığı mücadeleye destek veren Ekoloji Birliği Kadın Meclisi üyeleri ile "Donkişot Osman" lakaplı ünlü çevreci ve aktivist Osman Akkuş da köylülere destek verdi. CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, İkizköy'e gelerek her türlü hukuk mücadelesinde destek olacağını söyledi. Tanal "Muğla'daki kömürün gerçek bedelini Muğlalılar zeytinlikleri, ormanları, sağlıkları ve yaşam alanlarıyla ödüyor. Ormanın yok edilmemesi için köylülerimizin yaşamlarını sürdürebilmeleri için her türlü desteği vereceğiz" dedi.

"Ormanlarımızı kurtarırsak asıl bayramı o zaman yapacağız"

İkizköy'de yaşayan evli ve üç çocuk annesi 52  yaşındaki Aytaç Yakar, "Aylardır verdiğimiz mücadelede nihayet Türkiye'ye sisimizi duyurmayı başardık. Birkaç gündür köyümüze ve ormanlarımıza yoğun destek var. Biz zaten mücadelemizi veriyoruz. Bayramda da buradan ayrılmadık. Ormanda ve ormanın çeşitli bölgelerinde kesimi engellemek için nöbete başladık, nefesimiz yettiğince doğa nöbetini sürdüreceğiz. Bu ormanlar sadece bizim değil; ülkemizin, dünyanın ormanları. Ciğerlerimizi söküp atarsak nasıl nefes alacağız, nasıl yaşayacağız? Sesimizi hükümetin de ve bakanların da duymasını istiyoruz. Ormanlarımızı kurtarırsak asıl bayramı o zaman yapacağız" dedi.

Bilirkişi Akbelen Ormanı'nda keşif yapacak

İkizköy Çevre Platformu Sözcüsü Deniz Gümüşel ise yaptığı açıklamada, 30 Temmuz 2021 tarihinde saat 11.30'da bilirkişi heyetinin Akbelen Ormanı'nda  keşif yapacağını belirterek, "Muğla 1. İdare Bölge Mahkemesi KARDOK Derneği'nin, OGM ve Tarım Orman Bakanlığına karşı açtığı, Akbelen Ormanı'nın YK Enerji'ye verdiği açık ocak maden işletme izninin iptali davasında keşif yapılacak. Buradan bir gün bile ayrılmayacağız, her bir ağacı tek tek koruyacağız. Ay sonunda açmış olduğumuz ÇED davasının ilk bilirkişi heyeti buraya gelerek gerçekleri görecek. Orman mahkeme sonucunu beklemeden asırlık ağaçları kesmeye başlamıştı, engel olduk. Bize destekte artıyor, destek arttıkça direncimizde artıyor" diye konuştu.

"Köylüler ormanları katledilmesin diye bayramda nöbet tutuyor" haberi, 20 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 20 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Çevre kategorisi altında bulunan Köylüler ormanları katledilmesin diye bayramda nöbet tutuyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Köylüler ormanları katledilmesin diye bayramda nöbet tutuyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Çevre konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:13 Ordunun polisin yetkileri genişletildi: Ekvador'da OHAL ilan edildi
  2. 15:11 Beşiktaş'ın Galibiyet Sevinci Çok Çok Kısa Sürdü!
  3. 15:10 Libya’dan Filistin’in BM üyeliğinin veto edilmesine ilişkin açıklama geldi: Derin üzüntü duyuyoruz
  4. 15:09 Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ dedi: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı
  5. 15:05 Öpüşme Görüntüleri Kumpas! Yılmaz Erdoğan'ın hamlesi çok konuşulacak!
  6. 15:05 AKP'den 'İstiklal Marşı', 'Atatürk ve Erdoğan'a hakaret' iddialarıyla ilgili açıklama geldi
  7. 15:02 Erasmus+ Projesi Kapsamında Konya'da Kariyer Danışmanlığı Eğitimi Verildi
  8. 15:00 Türkiye'yi Vuran Şiddetli Fırtına ve Sağanak:Ağaçlar Devrildi,Çatılar Uçtu,Yaşam Olumsuz Etkilendi
  9. 15:00 Malatya'da 3.8 Büyüklüğünde Deprem: Endişe ve Uyarılar Artıyor
  10. 14:57 Gemlik'te Yağışın Sebep Olduğu Duvar Çökmesinde 2 Kişi Yaralandı
  11. 14:56 Komşusunun Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı
  12. 14:51 Nicolas Pepe'nin Trabzonspor'dan Ayrılığı Gündemde: Juventus İlgileniyor
  13. 14:50 Eskişehir’de 3 bin fidan projesinde yüzler güldü!
  14. 14:50 "Döner Kardeşler" Çete Liderleri Banu Parlak Davasına Karıştı: İfade ve Pazarlık Detayları
  15. 14:46 Hamas'ın Siyasi Bürosu Merkez Değiştiriyor: İsrail-Hamas Görüşmeleri Tehlikede!
  16. 14:45 Uğur Dündar'ın Cinsellik Açıklaması! Program sunucusu Ece Üner'i Kahkahalara Boğdu!
  17. 14:43 Sultanlar Ligi Finalinde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Arasındaki Heyecan Dorukta!
  18. 14:39 Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'in Gizemli Kayboluşu mahalle sakinlerinde büyük endişe yaratıyor
  19. 14:33 İran Dışişleri Bakanı İsrail'e Sert Tepki Verdi: 'Çocuk Oyuncaklarına Benziyor!
  20. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
Çevre Haberleri