Köylülere verdiği yanıt tepki çeken Genel Müdür görevden alındı

Köylülere verdiği yanıt tepki çeken Genel Müdür görevden alındı

Köylülere verdiği yanıt tepki çeken Genel Mü... Isparta, Afyon, Burdur ve Konya’nın bir bölümünden sorumlu olan Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun görevden alınarak merkeze çekildi. 2,5 yıldır bölge müdürü olarak görev yapan Coşkun, Isparta’nın...

Isparta, Afyon, Burdur ve Konya’nın bir bölümünden sorumlu olan Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun görevden alınarak merkeze çekildi. 2,5 yıldır bölge müdürü olarak görev yapan Coşkun, Isparta’nın Sütçüler ilçesinde inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES projesinin mağdur ettiği köylülerle ilgili amacını aşan ifadeler kullanmıştı. DSİ 18. Bölge Müdürü’nün kamu görevlisi sorumluluğu ile bağdaşmayan tutumuna tepki gösteren Yukarı Köprüçay Havzası Koruma Platformu, “Köylülerin yaşadığı mağduriyetlerin üstünü örtecek durumu kurtarıcı açıklamalar yapmak da DSİ’nin vazifesi değildir. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nün, üç yıldır inşaatı sürdürülen baraj projesiyle ilgili üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek yerine kamuoyunu yanıltıcı bir tutum içinde olmasını kınıyoruz'' açıklamasında bulunmuştu.

Odatv’den Yusuf Yavuz’un haberine göre DSİ Genel Müdürlüğü’nün 1 Şubat tarihinde gönderdiği resmi yazı ile 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun görevden alındı. 2,5 yıldır görevini sürdüren Coşkun’un yerine Trabzon’da bulunan DSİ 22. Bölge Müdürü görevini yürüten Mahmut Berber Atandı. DSİ’nin Erzurum ve Aydın’daki bölge müdürlüklerinde de yönetim değişikliğine gidildi.

BARAJ MAĞDURU KÖYLÜLER HAKKINDA DALGA GEÇER GİBİ AÇIKLAMA

DSİ Genel merkezinde kızağa çekilen eski 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun, Sütçüler ilçesinde inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES projesinin mağdur ettiği köylülere ilişkin açıklamalarıyla tepkilere neden olmuştu. Evleri barajın suları altında kalan Darıbükü köylülerini ziyaret eden Coşkun, mağdur edilen köylülerin fazlasıyla memnun olduğunu, bekar köylülerin de evlenmek istediğini açıklamıştı. Coşkun’un inceleme gezisinin ardından DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, “Coşkun, bir kısmı Baraj rezervuarı altında kalacak olan Darıbükü köy sakinleri ile bir araya gelerek hasbihâl etti, yeni yerleşim bölgesi ve çalışmalar ile ilgili bilgi aldı Azalan köy nüfusunun baraj inşaatının başlamasından sonra bir nebze gelen gidenin arttığını, barajın tamamlanması ile köylerine olan ilginin daha da artacağının köy halkını umutlandırdığı gözlendi'' ifadelerine yer verilmesi tepki çekmişti.

'BARAJ ŞİRKETİNİN HALKLA İLİŞKİLER SORUMLUSU GİBİ'

Yukarı Köprüçay Havzası Koruma Platformu tarafından yapılan açıklamada ise, Coşkun’un Darıbükü köyü ve baraj inşaatında yaptığı incelemenin ardından kamuoyuna aktarılan bilgilerin gerçeği yansıtmadığı öne sürülerek şu görüşlere yer verilmişti:

“Darıbükü köyünde acele kamulaştırma yoluyla arazilerine ve yaşam alanlarına el konulan, baskı, tehdit ve sindirilme yoluyla yasal haklarından mahrum bırakılan köylülerin sorunlarını çözmesi gereken kamu idarecileri, adeta baraj şirketinin halkla ilişkiler sorumluları gibi davranarak görevlerini kötüye kullanmaktadırlar. Köylülerin yaşadığı mağduriyetlerin üstünü örtecek durumu kurtarıcı açıklamalar yapmak da DSİ’nin vazifesi değildir. Bir süre önce Sayın Coşkun’u makamında ziyaret ederek yeni yaşam alanlarına ilişkin belirsizlikleri ve endişelerini dile getiren köylülere, ''siz şirket yöneticilerine dua edin. Allah razı olsun deyin, zorluk çıkartmayın’ tavsiyesinde bulunarak kamu idareciliğinin geldiği noktayı gösterdiğini de kamuoyuyla paylaşıyoruz. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nün, üç yıldır inşaatı sürdürülen baraj projesiyle ilgili üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek yerine kamuoyunu yanıltıcı bir tutum içinde olmasını kınıyoruz. Isparta Valiliğini de bir an önce kentte yaşanan bu komediye bir son vermeye davet ediyoruz.'' 

ISPARTA VALİSİ’NE ÇAĞRI: 'BARAJ MAĞDURU KÖYLÜLERİ ZİYARET EDİN'

Eski bölge müdürünün görevden alınmasının ardından yeni bir açıklama daha yapan Yukarı Köprüçay Havzası Koruma Platformu, baraj mağduru köylülerin sorunlarının çözülmesi için kamu yetkililerinin bir an önce harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Evleri, bahçeleri ve yaşam alanlarıyla birlikte ulaşım yolları, köprüleri ve üretim alanları yok olan Darıbükü köylülerinin yaşadığı drama son verilmesini talep ediyoruz. Baraj projesi uğruna vahşi bir yerinden edilmeye maruz kalan köylülerin yüklenici firmanın insafına terk edildiği bir durumda devletin ilgisine ve desteğine her zamankinden çok daha fazla ihtiyaçları olduğu gerçeğinin de göz ardı edilmemesi gerekiyor. Yenisi tamamlanmadan camisi barajın sularına gömülen kış gününde köylüler konteynerde ibadet etmeye mecbur bırakılmışlardır. Isparta Valisi Sayın Şehmus Günaydın’a bir kez daha çağrıda bulunarak durumu yerinde görmesini ve sorunların çözülmesi için gerekli adımların atılması için ilgilileri harekete geçirmesini bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

baraj.jpg

"Köylülere verdiği yanıt tepki çeken Genel Müdür görevden alındı" haberi, 13 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Köylülere verdiği yanıt tepki çeken Genel Müdür görevden alındı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Köylülere verdiği yanıt tepki çeken Genel Müdür görevden alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  2. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  3. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  4. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  5. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  6. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  7. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  8. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  9. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  10. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  11. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  12. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  13. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  14. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  15. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  16. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  17. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  18. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  19. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  20. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
Yaşam Haberleri