Kozmik Oda sorusu üzerine Bülent Arınç'tan Barış Pehlivan'a: Oturun oturduğunuz yerde

Kozmik Oda sorusu üzerine Bülent Arınç'tan B... Halk TV ekranlarında Açıkça programında, Barış Pehlivan ile AK Partili TBMM eski Başkanı Bülent Arınç arasında tartışma yaşandı

Suç örgütü lideri Sedat Peker, AK Parti iktidarı ile anlaşmazlıkları sonrasında mafya-siyaset-medya ilişkileri hakkında yayınladığı videolar ve yaptığı açıklamalar ile Türkiye'nin gündemini uzun süredir meşgul ediyor.

Birçok konuda yayınladığı belgeseller ile gündem olan 140 Journos ekibi bu defa yaklaşık 1 saatlik Sedat Peker belgeseli yayınladı. Belgesel kısa sürede sosyal medyanın ve Türkiye siyasetinin gündemine girdi. 

Bülent Arınç yayına bağlandı 

Halk TV ekranlarında Açıkça programında Gökmen Karadağ moderatörlüğünde gazeteciler Fikret Bila, Barış Pehlivan, hukukçu Salim Şen ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu; belgeseli değerlendirdi. 

Değerlendirmeler sürerken AK Partili TBMM eski Başkanı Bülent Arınç yayına bağlandı. 

Gerilim yaşandı: Arınç, Ergenekon'u hatırlattı

Belgeselde kendisi ile gerçekleştirilen röportajında yer aldığı Bülent Arınç kendisinden bahsedildiğini öğrenmesi üzerine adeti olmasa da Salim Şen'in ön yargılı konuşmalarından sonra yayına bağlandığını söyleyerek, Şen'in yayını izlemediğini iddia ederek "Türkiye bağırsaklarını temizliyor" sözü nedeniyle ön yargılı davranıldığını ileri sürerek eleştirilere tepki gösterdi. 

Arınç; Salim Şen'e yönelik, "Neden anlamak istemediğini biliyorum. Ergenekon sürecinde kendisinin tavrı herkesin malumudur. O konuya girmeyeceğim." dedi.

140 Journos'u takdir ettiğini ve görüşlerini almak istemelerinden memnun olduğunu ifade eden Arınç, Youtube kanalının editöryal kural nedeniyle kimlerle konuştuğunu açıklamadığını söyleyerek verdiği röportaj hakkında detayları açıkladı.

Karanlık ilişkilere karşı tavrını vurguladığını da ileri süren Arınç'ın DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu daha önce görmediğini söylemesi dikkat çekti.

Hukukçu Salim Şen, eleştirilere tepki göstererek Arınç'ın söylediklerinden yalnızca Ergenekon fikrine katıldığını söyledi. Salim Şen, kumpaslara ve kumpasların yaşandığı günlerde hükümette aktif görev alan Arınç'ın o dönemdeki tavırları ile açıklamalarını anımsattı.

"Röportajın nerede kullanılacağını bilmiyordum"

Salim Şen ve Bülent Arınç arasında sözlü atışma yaşanırken AK Partili ismin röportajın nerede kullanılacağını bilmediğini beyan etttiği duyuldu. 

Bülent Arınç daha sonra telefonu veda etmeden kapattı. Durum üzerine Pehlivan, "Bu kaçmadır." derken Gökmen Karadağ, "Bu hiç yakışmadı size." ifadeleriyle tepki gösterdi. Karadağ açıklamasında Arınç'ın milyonlarca kişinin kaderini etkileyen görevlerde bulunduğunu hatırlattı. 

Bülent Arınç'tan Barış Pehlivan'a: Yerinize oturun

Yayına yeniden bağlanan Bülent Arınç, "Kaçtı sözü size hiç yakışmadı. Barış Bey yerinize oturun lütfen. Ben her akşam hakkımda ne söylediklerinizi, ailemle ilgili kişisel haklarımıza nasıl saldırıda bulunduğumuzu biliyorum. Salim Bey'in düşüncelerini de biliyorum." ifadelerini kullandı. 

"Bana yerinize oturun demek size düşmez." diyen Pehlivan, yazdıklarının bir kez dahi Arınç tarafından tekzip edilmediğini hatırlattı. Pehlivan, "Birisi olarak gidersiniz suç duyurusunda bulunursunuz." dedi. 

Kozmik oda ve kumpaslar

Yazıklarının belgeli olduğunu vurgulayan Barış Pehlivan, Arınç'ın kendisine suikast yapılacağı iddialarıyla başlayan Kozmik Oda ve Kumpas süreçlerini de hatırlatarak yıllarca hapis yattıklarını sözlerine ekledi.

"Oturun oturduğunuz yerde"

Bu tartışmaya girmek istemediğini söyleyen Arınç, Pehlivan'a ağır konuşacağını söyleyerek "Oturun oturduğunuz yerde." dedi. 

Pehlivan, Arınç'ın kendisi hakkında üslubuna tepki gösterdi. Bülent Arınç ise kendisi hakkında yapılan içerikler nedeniyle dava açmadığını söyledi. 

Bülent Arınç damadının FETÖ'den yargılanması hakkında haberleri de doğru bulmadığını açıkladı. 

Bülent Arınç ikinci kez telefonu kapattı 

Bülent Arınç, kendisi hakkında yanlış bilgiler verildiğini ileri sürerken moderatör Gökmen Karadağ'ın neyi yanlış söylediğini sorması üzerine hiçbir şey söylemeden telefonu kapattı. 

"Kozmik Oda sorusu üzerine Bülent Arınç'tan Barış Pehlivan'a: Oturun oturduğunuz yerde" haberi, 12 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 13 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kozmik Oda sorusu üzerine Bülent Arınç'tan Barış Pehlivan'a: Oturun oturduğunuz yerde haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kozmik Oda sorusu üzerine Bülent Arınç'tan Barış Pehlivan'a: Oturun oturduğunuz yerde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Politika Haberleri