Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Yeniden Yapılandırılıyor! Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan Yeni Fırsat!

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Yeniden Yapılandırılıyor! Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan Yeni Fırsat!

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Yeniden Yapıl... Milyonlarca kişinin merakla beklediği kredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırması süreci başladı.Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, bu alanda öncülük ederek, borç yapılandırma imkanı sunmaya başladı. Peki, kredi kartı yapılandırması faiz oranları neler? Borç yapılandırması ne zaman başlayacak?

KREDI KARTI VE İHTIYAÇ KREDISI BORÇLARI İÇIN YENI YAPILANDIRMA İMKANLARI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyen vatandaşlar için 60 aya kadar yapılandırma olanağı sundu. Dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar taksitlendirme fırsatına sahip.

Kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan ve birikmiş kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyenler için bu yeni düzenleme devreye girdi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, bu süreçte öncülük eden kamu bankaları olarak dikkat çekiyor. Bu üç bankada yapılandırılan toplam tutar, şimdiden 1,5 milyar TL'ye ulaştı. Özel bankalar arasında ise İş Bankası ve Akbank, uygulamayı başlatan ilk bankalar oldu.

AKBANK, İHTIYAÇ KREDISI VE KREDI KARTI İÇIN YAPILANDIRMA SAĞLIYOR

Akbank, ihtiyaç kredisi borçlarını yapılandırmaya başlarken, bugün itibarıyla kredi kartı müşterilerine de 60 ay vadeli yapılandırma imkanı sunacak. Vatandaşlar, ilgili bankalara giderek ödeyemedikleri kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını 60 aya kadar yeniden vade yaptırma imkanına sahip.

Kredi kartı borçlarında mevcutta yüzde 3,11 faiz oranı uygulanıyor.

FAIZ ORANLARI VE MERKEZ BANKASI'NIN ETKISI

Bankacılar, Merkez Bankası'nın referans faizinin düşmesi durumunda vatandaşların yeni oranlarla yeniden yapılandırma yapabileceğini ifade ediyor. Yapılandırma sürecinde uygulanacak faiz oranları, Merkez Bankası'nın belirleyeceği referans faizine bağlı olarak belirlenecek.

Bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranları, kredi kartı dönem borcuna göre değişiklik gösterecek. 24 Ekim’de açıklanacak oranlar, 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek. Eğer referans oran aynı kalırsa, azami akdi faiz oranları şöyle olacak: Dönem borcu 25 bin liranın altında olan kredi kartları için yüzde 3,50, 25 bin ile 150 bin lira arasındaki kredi kartları için yüzde 4,25, 150 bin liranın üzerindekiler için ise yüzde 4,75.

YAPILANDIRMA İÇIN GEREKLI ŞARTLAR

BDDK'nın sağladığı bu yeni yapılandırma imkanıyla, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler, 60 aya kadar yapılandırma fırsatına sahip. Dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, kredi kartı borç bakiyelerini 60 ay boyunca taksitlendirebiliyor. Her ay düşen taksit tutarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına ekleniyor. Yapılandırılan borç dışında kalan bakiye kullanılmaya devam edebiliyor; ancak yapılandırılan borcun en az yarısı ödenmeden ilgili bankadaki kart limiti artırılamıyor.

İhtiyaç kredilerinde de ödeme 30 günden fazla gecikirse, 60 aya kadar yapılandırma imkanı sunuluyor. Bu yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin 1 yıl içerisinde başvuru yapması gerekiyor.

ÖRNEK ÖDEME HESAPLAMASI

Örneğin, 50 bin liralık bir borcun 12 aya taksitlendirilmesi durumunda toplam geri ödeme 64 bin lira olarak hesaplanıyor. Aylık taksit tutarı ise 5 bin 340 lira oluyor. Eğer 50 bin liralık borç 60 ay vade ile taksitlendirilirse, toplam ödeme 133 bin liraya ulaşıyor ve aylık taksit tutarı 2 bin 228 lira olarak asgari ödeme tutarına eklenecek.

Bu yeni yapılandırma fırsatı, borçlarını yönetmekte zorlanan birçok vatandaş için önemli bir çözüm sunuyor.

 

"Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Yeniden Yapılandırılıyor! Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan Yeni Fırsat!" haberi, 15 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Yeniden Yapılandırılıyor! Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan Yeni Fırsat! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Yeniden Yapılandırılıyor! Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan Yeni Fırsat! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 15 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:04 ABD mahkemesinden karar!
  2. 20:00 İbrahim Hacıosmanoğlu açıkladı: 4 büyükleri bir araya getirecek plan!
  3. 19:55 Hasan Arat'tan Giovanni van Bronckhorst'a övgü: 'Sayesinde mükemmel bir ahenk kazandık'
  4. 19:52 Ertuğrul Sağlam'dan hakem tepkisi: 'Başka hiçbir takım yaşamamıştır'
  5. 19:47 Kredi kartından da kesinti yapılacak savunma sanayi fonu görüşmeleri ertelendi
  6. 19:42 Antalya Havalimanı'nda klozete yenidoğan bebek bırakan Rus kadın adliyede, annesi tutuklandı!
  7. 19:39 Esra Erol'a yönelik tehdit içerikli video paylaşan kişi yakalandı!
  8. 19:17 Dusan Tadic'ten Mourinho sözleri: 'O her şeyi görecek kadar zeki'
  9. 19:06 SGK'dan önemli bir açıklama yapıldı: Erken emeklilik onayı verildi
  10. 19:01 Altın sahiplerinin dizleri çözülecek: Fiyatlar roket hızıyla yükseliyor!
  11. 18:57 Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı için 2025'te yapılacak zamlar ortaya çıktı
  12. 18:55 Anlaşmaya varıldı: Odeabank satılıyor!
  13. 18:43 Araç Değişiminde Yeni Adım: 13 Yaş Üstü Araç Sahiplerine Önemli Uyarı
  14. 18:43 ATM'den Para Çekenlere Uyarı! Maliyetler Yüzde 30 Arttı
  15. 18:42 İtalya Başbakanı Meloni, Lübnan'a gidiyor!
  16. 18:39 100 Bin lira üzeri kredi kartlarından 750 lira alınmasını öngören yasa teklifi ertelendi
  17. 18:34 Anadolu Efes oyuncusu Stanley Johnson'ın Kağıthane'deki evi kurşunlanmıştı: 3 kişiye gözaltı!
  18. 18:29 İş insanından 10 milyon lira haraç isteyen "Daltonlar" üyesi 6 şüpheli tutuklandı!
  19. 18:25 Tarım ve Orman Bakanlığı uyardı: Pazarda satılan peynirlere dikkat
  20. 18:22 Mourinho, Acun Ilıcalı ve Ali Koç'tan 3'lü zirve!
Ekonomi Haberleri