Kreş skandalında yeni gelişme: ‘Çocukları dolaba kapatıyorlarmış’

Kreş skandalında yeni gelişme: ‘Çocukları dolaba kapatıyorlarmış’

Kreş skandalında yeni gelişme: ‘Çocukları do... Tekirdağ’daki kreşte çalışan 2 öğretmenin çocuklara defalarca şiddet uyguladığı görüntülerin yayınlanmasının ardından olayla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde 2 öğretmenin çocuklara defalarca uyguladığı şiddet olayının gündeme gelmesinin ardından yeni detaylar ortaya çıktı.

Veliler, çocuklarının yaşadıkları travmaları anlattı. Şiddete maruz kalan D.E’nin annesi E.E., şunları söyledi:

“Kızım okuldan geldiğinde bebeği ile birlikte uyuyacaktık. Kızım, bebeği uyumadığı için bağlamamız gerektiğini anlattı. Çok şaşırdım. Nasıl olduğunu öğrenmek için bunu bir oyun olarak devam ettirdim. Ellerini arkaya doğru götürdü. ‘Uyumadığı için böyle bağlayacağız’ dedi. ‘Peki neden bağlıyoruz?’ dedim. ‘Kalkamıyor’ dedi. Bu oyunu kızım ile tekrarladım. Hep aynı şeyleri anlattı, hayal gücü değildi.

Çünkü başka öğretmenlerini anlatmıyordu. Sadece S. ve B. öğretmeni anlatıyordu. Kızıma bunları kimlere yaptıklarını sorduğumda arkadaşlarının adlarını veriyordu. Öğrenci velilerine ulaşmak için bir grup kurdum. Okul yönetimi ve OSB yönetimi ile görüşmek için gittiğimizde bize randevu verilmedi. Ertesi gün gittik. Bize görüntülerin izlendiğini, böyle bir şeyin olmadığını, öğretmenin 4 yıldır görev yaptığını ifade etti müdire hanım.

“Hayal gücü” demişler

Kendi çocuğunu da bu öğretmene emanet ettiğini söyledi. Biz de çocuklarımızın neden böyle şeyler söylediğini, neden böyle davrandığını sorduğumuzda, ‘Bilemiyorum, hayal gücü. Benim çocuğum da burada. Akşama kadar görmüyorum lakin öğretmenlerinin ne kadar iyi olduğunu biliyorum’ dedi.”

C.A. isimli öğrencinin anne ve babası da yaşanan olaylar karşısında büyük üzüntü duyduklarını belirtti:

“Ben bu olayı ilk duyduğumda çocuğuma sordum. Oğlum el bağlama olayını onaylamayınca çok üzerinde durmadım. Ama arkadaşlar bana ulaştığında ve görüntüleri izlettiğinde olayların bu boyutta olduğunu gördüm. Benim oğluma da çok aşırı derece darbeler uygulanmış. Kafasını eğmesine rağmen şiddetli şekilde vuruyorlar. Oğlum kafasını tutarak ağlamaya başlıyor, yüzünü siliyor.

“Çocuğumuzu okuldan aldık”

Medyada yayınlananların dışında daha fazla şiddet görüntüleri izledik. Bu olaylara göz yumanlar nasıl bir anne aklım ermiyor? Bu olay ortaya çıktıktan sonra çocuğumuzu okuldan aldık. Çocuğumuza eşimle birlikte bu olanları sorduk. ‘Oğlum okulda ne yapıyorsunuz, gel bana anlat’ diye sorduk. Baştan anlatmak istemedi, korktu. ‘Gel biz senin yanındayız, oyun oynuyoruz’ diye sorduğumuzda anlatmaya başladı. ‘Öğretmen benim kafama ve karnıma vuruyor’ dedi”

C.A’nın babası ise, yöneticilerin bu olayların yalan olduğunu, çocukların bir sorun yaşamadığını söylediğini ve bazı öğrenci velilerine öğretmenden özür dilettiklerini söyledi:

“Biz bu olayı E.E’den öğrendiğimizde şok olduk. Görüntüleri izledik. Normalde okuldan geldiğinde neler yaptıklarını, öğretmenin bağırıp bağırmadığını sorduğumda yaşadıkları ile ilgili konuşmayan oğlum bir gün geldi, bana sarılarak, korkarak defalarca kafasına vurduklarını, karnına vurduklarını, ellerine vurduklarını söyledi. Bu olay sürecince veliler yöneticiler ile konuşmaya gidiyor. İdari yöneticiler de S. isimli kadın velilere, ‘Çocuklarınızı gönül rahatlığı ile gönderebilirsiniz. Böyle şeyler yaşanmıyor’ demiş.

Hatta veliler şiddet uygulayan bu öğretmenden özür dilemek zorunda kalıyor. Veliler OSB yönetimine gittiklerinde tek taraflı fesih belgesi geliyor. Mail olarak gönderiyorlar. Biz ondan sonra çocuğumuzu okuldan aldık. Biz bu olanları sorduğumuzda çocuk değişti. Çocuğum stres yapmaya başladı. Uyurken, oynarken değişik hareketler yapmaya başladı.”

‘Çocukları karanlık oda diyerek dolaba kapatmışlar’

C.A’nın yaşadığı şiddetin detaylarına değinen anne, “Ben arkadaşlarından ‘karanlık oda’ diye duydum. Oğlum gel hadi oyun oynayalım, hadi gel karanlık odalarda oynayalım dediğimde, ‘Dolaba mı gireceğiz?’ dedi. Dolap dediği yerin sürgülü yatakları koydukları yer olduğunu düşünüyorum. O şekilde söyledi, dolaba mı gireceğiz dedi. Bu olayları öğrendikten sonra yöneticilerle konuşmaya gittiğimiz zaman hepimizin sözleşmesi feshedildi.

“Bunlar insan olmazlar”

Bunlara hiçbir şey söylemiyorum. Bunlar insan olamazlar. Anne olmayı geçtim, bunlar insan bile değiller. Bunu bir anne olarak sen nasıl yaptın? Anlamıyorum. Bunu kendi çocuğunun gözleri önünde yapıyor. Bizim daha görmediğimiz birçok alan var. Dışarısı var, park alanı var” ifadesini kullandı.

"Kreş skandalında yeni gelişme: ‘Çocukları dolaba kapatıyorlarmış’" haberi, 11 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kreş skandalında yeni gelişme: ‘Çocukları dolaba kapatıyorlarmış’ haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kreş skandalında yeni gelişme: ‘Çocukları dolaba kapatıyorlarmış’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  2. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  3. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  4. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  5. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  6. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  7. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  8. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  9. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  10. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  11. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  12. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  13. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  14. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  15. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  16. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  17. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  18. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  19. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  20. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
Gündem Haberleri