Kulağınıza kaçan su rahatsız mı ediyor?: Bu yöntemle suyu çıkarabilirsiniz!

Kulağınıza kaçan su rahatsız mı ediyor?: Bu yöntemle suyu çıkarabilirsiniz!

Kulağınıza kaçan su rahatsız mı ediyor?: Bu ... Kulaklarınızda su birikmesi, yüzdükten veya duş aldıktan sonra yaygın bir sorundur. Bu durum, kulaklarda rahatsızlık, basınç ve işitme zorluğu gibi çeşitli semptomlara neden olabilir. Neyse ki, kulak suyundan kurtulmak için evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler mevcuttur.

Duş aldıktan ya da yüzdükten sonra kulağa kaçan su sıklıkla yaşanan bir durum olarak bilinir. Rahatsız edici bu soruna artık son diyoruz! Kulak suyunu bu yöntemler ile çıkartabileceksiniz! İşte sizin için bu yöntemlere haberimizde yer veriyoruz. 

KULAK SUYU NASIL ÇIKAR?

Dikkat Edilmesi Gerekenler: 

Kulak zarınızda delik veya yırtık olduğunu düşünüyorsanız veya kulak enfeksiyonu emareleri yaşıyorsanız (kızarıklık, şişlik, akıntı, ateş), bu şekilleri denemeden önce bir doktora danışmanız önemlidir.

Herhangi bir yöntemi uygulamadan önce kulaklarınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun. Herhangi bir rahatsızlık hissederseniz veya semptomlarınız kötüleşirse uygulamayı bırakın ve bir doktora danışın. 

Reçetesiz Kulak Damlası 

Kulaklarınızdaki suyun giderilmesine yardımcı olmak için tasarlanan reçetesiz kulak damlaları, kulak suyu problemlerine pratik bir çözüm olabilir. Bu damlalar suyun yüzey gerilimini kırarak buharlaşmasını kolaylaştırır.

Güvenli kullanımı sağlamak için daima paket talimatlarını dikkatlice okuyun ve uygulayın. Delikli bir kulak zarınız var ise veya kulak enfeksiyonundan şüpheleniyorsanız, durumu daha da kötüleştirebileceği için bu damlaları kullanmamanızın hayati önem taşıdığını unutmayın. 

Eğme ve Üfleme Kurutma Yöntemi 

Eğme ve fön makinesi yöntemi de kulaklarınızdaki suyun giderilmesinde etkili olabilir. Bir fön makinesini kulağınızdan ortalama 12 inç uzakta tutarak başlayın ve en düşük ısı ayarında olduğundan emin olun.

Daha sonra, etkilenen kulağınız kurutucuya bakacak şekilde başınızı eğin ve ortalama 30 saniye süresince sıcak havanın kulağınıza hafifçe üflenmesine izin verin. Bu yöntem, sıkışan suyun buharlaşmasını teşvik etmek için sıcaklıktan yararlanır. Cildinizi veya kulak kanalınızı yakma riskini almak istemediğiniz için, kurutucuyu çok yakına getirmemeye her zaman dikkat edin. 

Nemlendirici Kullanmak

Nemlendirici kullanmak, kulaklarda sıkışan suyla uğraşırken de yararlı olabilir. Nemlendiricinin yanına oturun ve ürettiği buharı içinize çekin. Nemlendiricinin sıcak ve nemli havası Östaki tüplerinin açılmasına yardımcı olur ve bu da kulaklarınızdan su drenajını artırır. Buna ek olarak, buharın solunması işlemi, çoğu zaman su dolu kulaklara eşlik eden rahatsız edici basıncı da hafifletebilir. 

​​​​​​​

Toynbee Manevrası 

Toynbee Manevrası, daha az bilinmesine rağmen bazıları için etkili olabilir. Teknik, burun delikleriniz kıstırılarak kapatılırken yutkunmayı içerir. Bunu bir yudum su alıp burnunuzu kapatarak ve peşinden suyu yutarak yapabilirsiniz. Bu eylem, Östaki tüplerinin açılmasına yardımcı olarak kulaklarınızdaki suyun temizlenmesine yardımcı olabilir ve sıkışan suyun akmasını sağlayabilir. 

Önleme İpuçları 

Kulaklara su gelmesi söz konusu olduğunda önleme çoğu zaman en iyi stratejidir. Yüzerken veya saçınızı yıkarken suyun kulaklarınıza girmesini önlemek için kulak tıkacı veya bone kullanmayı düşünün.

Suya maruz kaldıktan sonra kulaklarınızı hemen bir havlu veya saç kurutma makinesi kullanarak düşük ısı ayarında kurutmayı alışkanlık haline getirin. Bu, suyun kulaklarınıza sıkışma olasılığını büyük ölçüde azaltabilir. 

Ne Zaman Tıbbi Yardım Alınmalı?
Çok sayıda çare denediyseniz ve hala kulaklarınızdaki suyu boşaltamıyorsanız veya devamlı rahatsızlık veya ağrı hissediyorsanız, tıbbi yardım almanın zamanı gelmiştir.

Kulak kanalında kalan su, yüzücü kulağı gibi enfeksiyonlara yol açabilir. Tıbbi müdahale gerektiren semptomların farkında olmak ve sağlık uzmanınızla olası tedavileri tartışmaya açık olmak, kulak sağlığınızı korumanın eleştiri adımlarıdır.

"Kulağınıza kaçan su rahatsız mı ediyor?: Bu yöntemle suyu çıkarabilirsiniz!" haberi, 24 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Kulağınıza kaçan su rahatsız mı ediyor?: Bu yöntemle suyu çıkarabilirsiniz! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kulağınıza kaçan su rahatsız mı ediyor?: Bu yöntemle suyu çıkarabilirsiniz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Esma Abay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 Pentagon, İsrail'e tam destek verdiğini açıkladı
  2. 19:32 Victor Osimhen şeytanın bacağını kırmayı başardı
  3. 18:57 Serhat Akın'ın avukatından açıklama geldi: "Adalet er ya da geç yerini bulacaktır"
  4. 18:34 Nasrallah'ın Ölümü Sonrası Rusya'dan İsrail'e Sert Tepki!
  5. 18:33 Protesto amacıyla bir araya gelen Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma yürümelerini polis engelledi
  6. 18:33 Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları, Beyrut uçuşlarını iptal etme kararı aldı
  7. 18:28 Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısındaki ilk 11'i belirlendi: Okan Buruk'tan beklenmedik hamle
  8. 18:25 ATM’lerde Yeni Dönem: Artık O Banknotlar Kabul Edilmiyor
  9. 18:21 Yazın son günleri... Meteoroloji, İstanbul ve Ankara için uyarılarda bulundu!
  10. 18:18 Simeone’den derbi öncesi flaş ifadeleri: "Modric ya da Arda Güler…"
  11. 18:14 Salça fabrikası, ortaya çıkan kötü görüntülerin ardından kapatıldı
  12. 18:12 Tuna Kaya'dan uyarı: Hazır olun, bir anda yükselecek
  13. 18:12 Pazartesi gününden itibaren başvurular başlıyor: 40 yaş üstü herkese ücretsiz
  14. 18:10 Mahfi Eğilmez'den uyarı: Herkes hazırlıklı olsun
  15. 18:07 Martıların uçtuğu iki buharlı gemi arasındaki 3 farkı yüksek IQ'su olanlar 12 saniyede görüyor
  16. 17:59 Bu pazar seçim yapılacak olsa iktidar değişir mi? Anket sonuçları ortaya çıktı
  17. 17:47 Fenerbahçe'nin Antalyaspor maçına çıkacak kadrosu açıklandı: Osayi Samuel kadroda yok!
  18. 17:35 Hasan Nasrallah'ın halefinin Haşim Seyfeddin olabileceği konuşuluyor: Haşim Seyfeddin kimdir?
  19. 17:35 Benzin ve mazot fiyatları, altın fiyatlarıyla yarışır hale geldi!
  20. 17:34 AB İsrail ve Lübnan hava sahasına 1 ay süreyle girmeme uyarısında bulundu
Yaşam Haberleri