Kulis: İYİ Parti'de Öztürk Keskin adaylıktan çekildi

Kulis: İYİ Parti'de Öztürk Keskin adaylıktan çekildi

Kulis: İYİ Parti'de Öztürk Keskin adaylıktan... Öztürk Keskin İYİ Parti Lideri Akşener’in Teşkilatlardan Sorumlu Danışmanı Ömer Karakaş ile yaptığı görüşme sonrası İzmir İl Başkan adaylığından çekilerek milletvekili aday adaylığını açıkladı.

İzGündem'de yer alan habere göre, Keskin açıklamasında şunları söyledi: “Partimiz yetkili kurulları Türkiye çapında ilçelerimizden başlayarak kongrelerimizi yenileme kararı aldı. Bu çerçevede ilçe kongrelerimiz yapıldı ve ilçe kongrelerinin bitiminde partimiz il başkanlığına aday olduğumu kamuoyuna deklare ettim. Daha sonra açık veya örtülü başka arkadaşlarımız da adaylıklarını açıkladılar. O günden bu güne ilçe ilçe teşkilâtlarımızı gezdim; yapacaklarımı anlattım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendiye İzmir’in anahtarını teslim edene kadar devam edeceğiz, diye başladığımız mücadelemizi ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e olan sarsılmaz bağlılığımızı kararlılıkla ifade ettim. Teşkilât ve delegelerimizden önemli ölçüde destek buldum, hepsine teşekkür ederim çünkü onların bu destekleri sayesinde yarışın en iddialı adayı oldum” diye konuştu.

Birlik vurgusu

Keskin, “İzmir’de birlik ve beraberlik görüntüsünün önemini bir kez de Genel Merkezimize de iletmem üzerine Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Teşkilâtlardan sorumlu Genel Başkan Danışmanı Sayın Ömer Karakaş tarafından Ankara’ya davet edildim. Benzer görüşlerimi kendisine detaylandırarak anlattım ve oylarımızı çok daha fazla arttıracağımız İzmir’de başka illerde yaşanan sıkıntıların yaşanmasına gönlümün razı olmadığını ve Sayın Genel Başkanımızı üzmeye hakkımız olmadığını ifade ettim. Siyasetin sadece İl Başkanı olarak değil, delegelikten milletvekilliğine partimizin lâyık göreceği her yerde yapabileceğimi ifade ettim” dedi.

"Milletvekili aday adayı" olmaya karar verdim’’

Bu nedenlerle Genel Başkanımızın Teşkilâtlardan Sorumlu Danışmanı Sayın Karakaş’a da arz ettiğim gibi, yaptığım istişareler sonucunda adaylıktan feragat ederek yapılacak Genel Seçimlerde "Milletvekili aday adayı" olmaya karar verdim.  Bunun üzerine Ömer Başkanımız da Genel Başkanımız’ın Türk siyasetine hediye ettiği feragat anlayışının çok saygıdeğer bir tutum olduğunu ve şahsım açısından da parti vicdanının bunu her zaman dikkate alacağını ifade etti. Bu vesile ile öncelikle bu süreçte başından beri bana destek olan partililerimize, mücadele arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilerek, değerli ilçe başkanlarımıza, kıymetli delegelerimize ve İzmir kamuoyuna saygılarımla arz ederim. ‘’ dedi.

İYİ Parti'nin 22 Ocak Pazar günü  Kültür Park Celal Atik Spor Salonunda gerçekleştirilecek kongrede il başkanlığını görevini kimin devralacağı merak konusu. Kulislere yansıyan bilgiye göre Öztürk Keskin’in adaylıktan çekilmesi sonrası, Şakir Genç’in de yarın adaylıktan çekileceği ve  İzmir İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi’nde il başkanlığına adaylığını açıklayan Av. Ülkü Doğan’ın adaylık yarışında öne çıkan isimlerden olduğu konuşuluyor. 
Keskin’in istifa kararı almadan önce Ömer Karakaş ve  Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergün , Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat ve partinin önde gelen isimlerinden Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı ile görüştüğü kulislere yansıyan bilgiler arasında..''

"Kulis: İYİ Parti'de Öztürk Keskin adaylıktan çekildi" haberi, 18 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kulis: İYİ Parti'de Öztürk Keskin adaylıktan çekildi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kulis: İYİ Parti'de Öztürk Keskin adaylıktan çekildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  2. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  3. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  4. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  5. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  6. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  7. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  8. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  9. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  10. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  11. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  12. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  13. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  14. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  15. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  16. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  17. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  18. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  19. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  20. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
Politika Haberleri