Kulis: Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığı fezleke bekliyor

Kulis: Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığı fezleke bekliyor

Kulis: Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığı fez... Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hakkında yapılan karalama ve iftiralarla mücadele etmek amacıyla Meclis Başkanlığı'na yasama dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi. Kulislerde, Soylu’nun başvurusunun değerlendirilmesi için öncelikle bir fezleke gerektiği belirtiliyor.

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, hakkında yöneltilen karalama ve iftiralarla hukuk mücadelesi başlatmak amacıyla Meclis Başkanlığı'na yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulundu. Ancak kulislerde bu başvurunun değerlendirilmesi için öncelikle bir fezleke gerektiği ifade ediliyor.

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, hakkında yapılan karalama ve iftiralarla hukuk zemininde mücadele etmenin gerekliliğini vurgulayarak, Meclis Başkanlığı'na yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle dilekçe vermiştir. Ancak, iktidar kulislerinde bu başvurunun gündeminde herhangi bir hareketlilik olmadığı, çünkü Soylu hakkında Meclis’te bir fezleke bulunmadığı belirtiliyor. 

Soylu’nun dilekçesinin arka planında, "Hakkımda birçok iddia var. Savcılık burada, eğer elinizde bilgi ve belge varsa başvurun, soruşturma açılsın. Ben de milletvekili olarak dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep ediyorum" şeklindeki açıklamaları yer alıyor. Kulislerde, "Eğer bir fezleke gelirse, bu başvuru değerlendirilebilir" düşüncesi hakim.

Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu'nun yönetim kurulunda yer aldığı ve daha önce "vurgun" ve usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen D Global/Invamed adlı şirket, etik dışı deneylerle suçlanmıştı. Ayrıca, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, Haziran 2020'de Covid-19 hastaları üzerinde izinsiz ve etik dışı deneyler yapıldığını öne sürmüştü. Bu iddialar arasında, tedavi denemelerinin yapıldığı hastalardan bazı ölümler olduğu da bulunuyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu, Soylu'nun kuzenine yönelik iddiaların önemini vurgulayarak, bu konunun araştırılması gerektiğini belirtmişti. 

Soylu, Kansu’nun yazısının ardından sosyal medya üzerinden Cumhuriyet gazetesini hedef alarak, "Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim. Elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz..." şeklinde bir açıklama yapmıştı. Süleyman Soylu, 26 Temmuz 2024 tarihinde TBMM Başkanlığına resmi dilekçeyle başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

"Kulis: Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığı fezleke bekliyor" haberi, 11 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kulis: Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığı fezleke bekliyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kulis: Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığı fezleke bekliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 10 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:59 Erdoğan'dan CHP’ye Dilruba Kayserilioğlu Üzerinden Eleştiri
  2. 15:49 Koç Holding’den Önemli Gelişme: İlk Satış Gerçekleşti
  3. 15:48 QNB Finansbank İsmini Değiştiriyor: İşte Yeni Adı!
  4. 15:48 Silinen WhatsApp Mesajlarını Geri Getirmek Mümkün! Bu Yöntemle Her Şey Ortada
  5. 15:16 Ukrayna'dan Moskova'ya Büyük Drone Saldırısı
  6. 15:11 Ağustos Ayında Havalimanları 25 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi
  7. 15:07 Ahmet Çakar'dan Dursun Özbek ve Okan Buruk'a Sert Eleştiri: "Utanmıyorsunuz!"
  8. 15:03 MSB açıkladı: İzmir'de rahatsızlanan uzman çavuş şehit oldu
  9. 15:00 İşte Aydın’da pamuk toplama ücretleri!
  10. 14:54 Arda Güler, Mili Takımı manşetlere taşıdı! "Yaptığı ne büyük bir delilik"
  11. 14:53 Ferit Demir Narin'in köyündeki korkunç gelişmeleri açıkladı!: İşte şok eden o iddia!
  12. 14:50 MEB uyardı!: Öğretmenler bu hatayı yaparsa yanacak!
  13. 14:47 53 İlde 747 arsa uygun fiyata satışa çıkacak!: İşte illerdeki fiyat listesi
  14. 14:43 İmamoğlu'ndan AYM Hamlesi: İstinaf'a 'ahmak' dilekçesi
  15. 14:42 Liste Güncellendi: En Ucuz 19 Sıfır Otomobil ve Fiyatları!
  16. 14:40 Ataşehir Belediyesi 15 farklı branşta ücretsiz sanat eğitimleri sağlıyor!: İşte dev proje!
  17. 14:39 Fatih Altaylı “Erdoğan, teğmenlerin üniformalarından kılıcı çıkartsın”
  18. 14:37 Dilan Polat'tan mesaj gelirse şaşırmayın!: Sanal bahis sitelerine dikkat!
  19. 14:37 Ankara'ya bomba gibi düşen iddia: Yaşar Güler görevden affını isteyecek
  20. 14:33 Ünlü gazeteci gün yüzüne çıkardı!: İşte üst düzey yetkililerden aldığı kan donduran o bilgi!
Gündem Haberleri