Külünk’ün iddiasının odağındaki isim Kurt çıktı: Erbaş'a manidar ziyaret

Külünk’ün iddiasının odağındaki isim Kurt çıktı: Erbaş'a manidar ziyaret

Külünk’ün iddiasının odağındaki isim Kurt çı... AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk’ün, hakkında yolsuzluk iddiasında bulunduğu Diyanet personelinin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un eniştesi olan, eski AKP milletvekili aday adayı Doç. Dr. Fatih Kurt olduğu ortaya çıktı.

Bir süredir Diyanet'e yönelik olarak FETÖ suçlamalarında bulunan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, 5 Eylül'deki paylaşımıyla dikkati çekmişti.

Külünk, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a "Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı ve Dini Yayınlar Genel Müdürü olarak çalıştığı dönemde yapılan bir kısım mal ve hizmet alımlarında açık usulsüzlük ve yolsuzluklar yaptığı iddia edilen bir kişinin, milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak istifa etmesinden sonra, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti'ne seçilmesini ve İşletmelerden Sorumlu Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görevlendirilmesini hangi gerekçelerle sağladınız?" sorusunu yöneltmişti.

Külünk ayrıca "Her şey delillere dayanıyor, cumhuriyet savcısının benimle temasa geçmesini bekliyorum" diye de eklemişti.

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar'ın haberine göre siyasetçinin 5 Eylül’de isim vermeden paylaştığı iddialardan bir gün sonra ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı makamında ziyaret etti.

Diyanet'in kurumsal hesaplarından paylaşılmayan ziyaretin 1.5 saat sürdüğü öğrenildi. Bu ziyaretten bir gün sonra Diyanet, Külünk hakkında suç duyurusunda bulunmuş oldu. Suç duyurusunun, Kurt hakkındaki iddianın ve Tunç'un Diyanet’i ziyaretinin hemen arkasından gelmesi ise dikkat çekti.

KURT: KASTEDİLEN KİŞİ BEN OLABİLİRİM

Doç. Dr. Fatih Kurt, 2012- 2017 arasında Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanlığı yaptı. Kurt, 20 Aralık 2017'de Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü'ne atandı. Beş yıl bu görevde kalan Kurt, 14 Mayıs seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

AKP'nin aday sıralamasında yer almaması üzerine Diyanet'e geri döndü. Kurt, haziran ayında yani seçimlerin üstünden 1 ay geçmeden Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti'ne girdi. Erbaş’ın en yakınındaki adlardan biri olarak bilinen Kurt, yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da kız kardeşiyle evli. Yani Bakan Tunç’un eniştesi.

Diyanet'te iddianın odağındaki isim olduğu belirtilen Kurt açıklama yapmayacağını belirtirken "Kastedilen kişi ben olabilirim fakat öyle bir iddiayı ilk kez Metin Bey’in paylaşımıyla duydum. Bizim nasıl çalıştığımız belli" derken ayrıca yargı sürecini başlatacağını kaydetti.

Külünk ise konuyla ilgili açıklama yapmayacağını söyledi.

"Külünk’ün iddiasının odağındaki isim Kurt çıktı: Erbaş'a manidar ziyaret" haberi, 11 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Külünk’ün iddiasının odağındaki isim Kurt çıktı: Erbaş'a manidar ziyaret haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Külünk’ün iddiasının odağındaki isim Kurt çıktı: Erbaş'a manidar ziyaret 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 01:36 Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
  2. 01:33 En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
  3. 01:30 Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
  4. 01:28 Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
  5. 01:25 Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
  6. 01:21 Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
  7. 01:18 Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
  8. 01:15 Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
  9. 01:14 Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
  10. 01:11 Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
  11. 00:55 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
  12. 00:53 Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
  13. 00:50 Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
  14. 00:46 Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz: Fenerbahçe Maçı Öncesi Açıklamaları
  15. 00:41 Eşsiz Lezzetin Sırrı: Ev Yapımı Kasap Köftesi Tarifi ve Püf Noktaları
  16. 00:26 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: Çeyrek altını alan gelin belli oldu!
  17. 00:26 Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
  18. 00:22 Altında yeni gelişme: Kuyumculardan önümüzdeki 4 ay için zarara uğrayabilirsiniz uyarısı!
  19. 00:19 Dolarda beklenmeyen gelişme: Doları olanın yüreğine inecek!
  20. 00:17 Türk tekstil devi konkordato ilan etti!
Politika Haberleri