Kulüpler Birliği’nden TFF’ye: Maça çıkmayız

Kulüpler Birliği’nden TFF’ye: Maça çıkmayız

Kulüpler Birliği’nden TFF’ye: Maça çıkmayız Kulüpler Birliği resmi sosyal medya hesabından, “Bugün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısına iştirak eden 19 Süper Lig kulübümüzün imzasıyla Türkiye Futbol Federasyonuna gönderdiğimiz yazıyı kamuoyunun bilgisine arz ederiz”

Kulüpler Birliği Vakfı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Bugün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısına iştirak eden 19 Süper Lig kulübümüzün imzasıyla Türkiye Futbol Federasyonuna gönderdiğimiz yazıyı kamuoyunun bilgisine arz ederiz.” ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği Vakfı, taleplerinin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kabul görmemesi halinde müsabakalara çıkmama dahil tüm seçenekleri değerlendireceklerini bildirdi.

Kulüpler Birliği’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına;

Aşağıda yer alan başlıklarda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan kararların ve yapılmakta olan uygulamaların yeniden gözden geçirilerek, bu hususlarda alınmış kararlardan aşağıda imzası bulunan kulüplerimizin talebi doğrultusunda geri dönülmesi ve yine kulüplerimizin istekleri doğrultusunda yeniden karar alınması talebimizi bilgilerinize sunarız.

-Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş arasındaki ciddiyetten uzak ilişkilerden ötürü sözleşmenin sürekli tadil edilerek kulüplerimizin her sene finansal zarar görmesi,

-Merkez Hakem Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurullarının atama ve işleyişleri,

-Yabancı oyuncu sayısındaki kulüplerimizin taleplerinin göz ardı edilmesi,

-Kulüp Lisans Talimatı kriterlerininin ülkemiz gerçekleri dışına kalması, Türk futbolunun sürdürülebilir olmasını artık imkansız kılmıştır.

Tüm bu gelişmelerden ötürü aşağıda imzası bulunan Süper Lig Kulüpleri olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kulüpler Birliği’nin uygunluğu olmadan alacağı kararları kabul etmeyeceğimizi bildiririz.

Yayın ihale sürecinin dünyada başarılı örneklerinde olduğu gibi tarafımızca yapılması ve yönetilmesi gerekliliğini öngörmekteyiz. Bu nedenle yayın ihalesinin tüm süreçlerinde Kulüpler Birliği’nin onayının aranmasını talep ediyoruz.

Ayrıca gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gerekse Kamu Denetçileri Kurumu’nun tavsiye kararı doğrultusunda; Türk futbol yargı sisteminin bağımsız ve Genel Kurul tarafından seçilerek oluşturulması, Merkez Hakem Kurulu’nda liyakatin esas olması, sistemle alınan kararların şeffaf olması; yabancı oyuncu sayısı konusunda alınan karadan ivedilikle geri dönülmesi, Kulüp lisans Talimatı kriterlerinin pandemi koşullarının oluşturduğu etki ve kulüplerimiz gerçekleri doğrultusunda yeniden oluşturulması, daha önce Kulüpler Birliği olarak başkanlğınıza ilettiğimiz ve cevap alamadığımız ya da olumsuz cevap aldığımız tüm resmi başvurularımızın yeniden değerlendirilmesi taleplerimizi bilgilerinize arz ederiz.

Bu taleplerimizin kabul görmemesi halinde, Türk futbolunun sürdürülebilirlikten uzak olacağı gerçeği göz önüne alınarak aşağıda imzası olan kulüpler olarak mücabakaları çıkmama dahil tüm seçenekleri değerlendireceğimizi bilgilerinizi arz ederiz.”

"Kulüpler Birliği’nden TFF’ye: Maça çıkmayız" haberi, 08 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Kulüpler Birliği’nden TFF’ye: Maça çıkmayız haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kulüpler Birliği’nden TFF’ye: Maça çıkmayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:25 Şükrü Deviren Mal Varlığını duyurdu
  2. 19:25 Tatil günü için sağanak uyarısı geldi: Etkisi artacak
  3. 19:24 İstanbul Barosu 1 Mayıs hakkında açıklama yaptı!: İşte detaylar
  4. 19:19 Ekonomistler borsa uyarısı yapıyor!: Garanti BBVA karı git gide yükseliyor!
  5. 19:15 Emeklilik sistemi değişiyor mu?: İşte detaylar
  6. 19:13 Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
  7. 19:06 ABD'den İsrail'in Refah'a Olası Kara Saldırısına Tepki: Güvenlik Öncelikli!
  8. 19:03 Sosyal Yardım Alan Haneler Türkiye'de Yüzde 52 Arttı: Yoksulluk Riski Büyüyor
  9. 18:58 Borsa günü negatif bir seyirle noktaladı
  10. 18:56 Emekliye yine bir kötü haber geldi!: Yapılacak zam oranı resmen altüst edecek!
  11. 18:53 McDonald's'ın 2024 İlk Çeyrek Performansı: Gelir Artışı ve Uluslararası Zorluklar
  12. 18:50 KKM Girişi ve Çıkışı: TL'nin Yolculuğu ve TCMB'nin 833.4 Milyar TL'lik Zararı
  13. 18:49 Aldatıldığını kabul etti! Kibariye'den tartışılacak o sözler!
  14. 18:47 Fenerbahçe'nin Yıldızı Ferdi Kadıoğlu, Bayer Leverkusen'in Hedefinde!
  15. 18:43 Green Card sonuç tarihleri merak ediliyor!: Green Card başvuru sonuçları ne zaman çıkacak?
  16. 18:43 Türkiye'de Sigara Devi BAT, Satış Noktalarındaki Kâr Oranlarını Düşürdü: İddialar Yalanlandı
  17. 18:40 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı!: İşte detaylar
  18. 18:38 Haftalık çalışma süresinin sadece 4 gün olduğu o şirket!: Türkiye'de resmen bir ilk!
  19. 18:37 Adıyaman'da Polis Merkezi Saldırısı: İki Şehit, Bir Tutuklama
  20. 18:35 Rusya Ukrayna'nın Harry Potter Kalesi'ni vurdu!: İşte son durum!
Spor Haberleri