Kur'an kursundaki cinsel istimara 119 yıl 6 ay hapis cezası

Kur'an kursundaki cinsel istimara 119 yıl 6 ay hapis cezası

Kur'an kursundaki cinsel istimara 119 yıl 6 ... İsmail Saymaz, Diyanet'e bağlı Hacı Bahattin Evgi Kuran kursu belletmeni H.A’ya altı çocuğa karşı tecavüz ve hürriyetten yoksun kılma suçundan 119 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini duyurdu.

Erzurum'da 7 çocuğun tecavüz ve cinsel istismara uğramasına ilişkin davada karar çıktı. Gazeteci İsmail Saymaz, Diyanet'e bağlı Hacı Bahattin Evgi Kuran kursu belletmeni H.A’ya altı çocuğa karşı tecavüz ve hürriyetten yoksun kılma suçundan 119 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini duyurdu.

Diyanet'e bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda yedi çocuğun tecavüz ve cinsel istismara uğramasına ilişkin davanın ilk duruşması gerçekleşti. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan tecavüz yargılamasının başlangıcında hakim, ailelere "Bu yargılamanın adaletle sonuçlanacağını umuyoruz. Sakin olmanızı, sanık konuşurken sessiz olmanızı rica ediyoruz" dedi.

SANAIK H.A. SEGBİS ARACILIĞI İLE İFADE VERDİ

Tutuklu sanık H.A. duruşma salonuna getirilmedi. H.A., SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığı ile ifade verdi. Sanık H.A., ekranda görülür görülmez aileler duygulanarak ağlamaya başladı. Bunun üzerine hakim duruşmada taraf olmayanların salondan çıkması yönünde karar verdi. Duruşmada, 10-12 yaşındaki çocukların başından geçen mağduriyet konuşulacağı ve bunların aleniyet kazanmaması adına gazeteciler dahil davaya taraf olmayan herkesin salonu boşaltmasını istedi.

SANIK EMNİYETTE ALINAN İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Salonun boşaltılmasının ardından sanık H.A.'nın ifadesi alınmaya başladı. Davaya müdahil avukatların aktardıklarına göre sanık, emniyette verdiği ifadesiyle çelişen beyanlarda bulundu. Daha önce 3 kez istismarda bulunduğunu söylediği çocukla ilgili 'aslında 1 kez yaşanmıştı' diyerek ifadesini değiştirerek emniyette baskı altında ifadesinin alındığını söyledi.

SANIK EKRANDA GÖRÜLDÜ AİLELER FENALAŞTI

Müdahil avukatların mağdur çocukların bir kez daha dinlenmemeleri ve tekrar aynı travmayı yaşamamaları için öncesinde mahkemeye yapılan talep kabul edildi. Daha önce ifadeleri alınan çocukların, 'çocuğun üstün yararı gereğince' önceden pedagog eşliğinde alınan beyanları, kamera kayıtlarından izleniyor. Sanığın ifade vermeye başladığı anlarda mağdur çocukların ailelerinden bazıları fenalaştı. Bunun üzerine, avukatların talebi ile duruşma salonuna gelen sağlık ekipleri fenalaşanları dışarı çıkararak müdahalede bulundu.

"DÖVDÜM, AİLELERİNİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİM"

Davayı takip eden ve mağdur ailelere avukatlık yapan Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erde, sanığın cinsel istismarda bulunduğu çocukları, ailelerine durumu anlatırlarsa öldüreceğini söyleyerek tehdit ettiğini aktardı. Avukat Erden, kendisine karşı gelen çocuklara ise işkence uyguladığını söyleyen sanığın, "Ben tam bir o... çocuğuyum, çocuklara porno izlettim dövdüm zorla tecavüz ettim, ailelerini öldürmekle tehdit ettim" ifadelerini kullandı.

DİYANET DAVAYA MÜDAHİL OLMAK İSTEDİ, MAHKEME KABUL ETMEDİ

Avukat Erden, Diyanet'in, davaya müdahil olma talebini "Sanık bunları yaparken tek suçlu değil, aylarca 'neden bu kameralar kapalı' demeyen Diyanet'te suçludur, Diyanet karşı tarafımızdır.' itirazı üzerine talebin reddedildiğini aktardı. Mahkeme doğrudan zarar görmedikleri gerekçesi ile davaya müdahil olmak isteyen diğer sivil toplum kuruluşları ve kurumların talebini de kabul etmedi.

 

saymaz.jpg

 

 

     

"Kur'an kursundaki cinsel istimara 119 yıl 6 ay hapis cezası" haberi, 31 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 31 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Kur'an kursundaki cinsel istimara 119 yıl 6 ay hapis cezası haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kur'an kursundaki cinsel istimara 119 yıl 6 ay hapis cezası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  2. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  3. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  4. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  5. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  6. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  7. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  8. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  9. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  10. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  11. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  12. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  13. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  14. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  15. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  16. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  17. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  18. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  19. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  20. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
Yargı Haberleri