Kursk'ta Ukrayna Füze Saldırısı: 13 Yaralı

Kursk'ta Ukrayna Füze Saldırısı: 13 Yaralı

Kursk'ta Ukrayna Füze Saldırısı: 13 Yaralı Kursk bölgesinde, Ukrayna'ya ait bir füzenin çok katlı bir binaya düşmesi sonucu 13 kişi yaralandı. Rus hava savunma sistemlerinin müdahalesiyle vurulan füze, yangına neden oldu. Belgorod'da da Ukrayna ordusu, Şebekino kentine topçu saldırısı düzenledi.

Kursk bölgesinde, Ukrayna ordusunun düzenlediği füze saldırısı sonucu bir çok katlı binaya düşen roket, 13 kişinin yaralanmasına neden oldu. Olay, Rus hava savunma sistemlerinin müdahalesine rağmen gerçekleşirken, Belgorod'da da benzer bir saldırı meydana geldi ve burada da yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Kursk bölgesinin Vali Vekili Aleksey Smirnov, şehirde bulunan çok katlı bir binaya Ukrayna'ya ait bir füzenin düşmesi sonucu 13 kişinin yaralandığını bildirdi. Smirnov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Kursk'a yönelik bir füze saldırısı düzenlediğini belirtti. Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulan bir füzenin, sivillerin yaşadığı bir binaya isabet ettiğini ve bu olay sonucunda yangın çıktığını ifade etti. Olay yerine arama kurtarma ekipleri yönlendirildi. Smirnov, "Maalesef 13 kişi yaralandı, yaralılardan 2'sinin durumu ağır. Olay yerinde sağlık ekipleri çalışıyor." şeklinde bilgi verdi.

Ayrıca, Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk bölgesinde Ukrayna'nın Rus topraklarına insansız hava araçları (İHA) ile saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu. Açıklamada, "Rus hava savunma sistemleri Kursk bölgesinde 1, Belgorod bölgesinde ise 1 İHA'yı imha etti." denildi.

Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Ukrayna ordusunun topçularla Şebekino kentine saldırdığını ve bu saldırı sonucunda iki evde yangın çıktığını, yaralanan 5 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Ne olmuştu?
Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rus topraklarına, özellikle Kursk bölgesine yönelik başlattığı saldırılar sonrasında iki ordu arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, bu durum nedeniyle Kursk bölgesindeki durumu "federal acil" seviyesine yükseltti. Bakanlık, çatışmalar nedeniyle 76 binden fazla kişinin tahliye edildiğini ve ülkenin 8 farklı bölgesinde ortalama 60 geçici konaklama merkezi kurulduğunu açıkladı.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi de, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde terörle mücadele durumu ilan ettiğini duyurdu. Ayrıca, Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk'ta devam eden çatışmalar nedeniyle ilave asker ve askeri araç gönderdiğini belirtirken, Wagner paralı savaşçılarının da bölgeye sevk edildiği öne sürüldü. Ukrayna basınında ise Ukraynalı askerlerin, Kursk kentine doğru 30 kilometre ilerlediği ve Suca kentinin çevresindeki bazı yerleşim birimlerinde kontrol sağladığı iddia edildi.

"Kursk'ta Ukrayna Füze Saldırısı: 13 Yaralı" haberi, 11 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kursk'ta Ukrayna Füze Saldırısı: 13 Yaralı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kursk'ta Ukrayna Füze Saldırısı: 13 Yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 10 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:59 Erdoğan'dan CHP’ye Dilruba Kayserilioğlu Üzerinden Eleştiri
  2. 15:49 Koç Holding’den Önemli Gelişme: İlk Satış Gerçekleşti
  3. 15:48 QNB Finansbank İsmini Değiştiriyor: İşte Yeni Adı!
  4. 15:48 Silinen WhatsApp Mesajlarını Geri Getirmek Mümkün! Bu Yöntemle Her Şey Ortada
  5. 15:16 Ukrayna'dan Moskova'ya Büyük Drone Saldırısı
  6. 15:11 Ağustos Ayında Havalimanları 25 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi
  7. 15:07 Ahmet Çakar'dan Dursun Özbek ve Okan Buruk'a Sert Eleştiri: "Utanmıyorsunuz!"
  8. 15:03 MSB açıkladı: İzmir'de rahatsızlanan uzman çavuş şehit oldu
  9. 15:00 İşte Aydın’da pamuk toplama ücretleri!
  10. 14:54 Arda Güler, Mili Takımı manşetlere taşıdı! "Yaptığı ne büyük bir delilik"
  11. 14:53 Ferit Demir Narin'in köyündeki korkunç gelişmeleri açıkladı!: İşte şok eden o iddia!
  12. 14:50 MEB uyardı!: Öğretmenler bu hatayı yaparsa yanacak!
  13. 14:47 53 İlde 747 arsa uygun fiyata satışa çıkacak!: İşte illerdeki fiyat listesi
  14. 14:43 İmamoğlu'ndan AYM Hamlesi: İstinaf'a 'ahmak' dilekçesi
  15. 14:42 Liste Güncellendi: En Ucuz 19 Sıfır Otomobil ve Fiyatları!
  16. 14:40 Ataşehir Belediyesi 15 farklı branşta ücretsiz sanat eğitimleri sağlıyor!: İşte dev proje!
  17. 14:39 Fatih Altaylı “Erdoğan, teğmenlerin üniformalarından kılıcı çıkartsın”
  18. 14:37 Dilan Polat'tan mesaj gelirse şaşırmayın!: Sanal bahis sitelerine dikkat!
  19. 14:37 Ankara'ya bomba gibi düşen iddia: Yaşar Güler görevden affını isteyecek
  20. 14:33 Ünlü gazeteci gün yüzüne çıkardı!: İşte üst düzey yetkililerden aldığı kan donduran o bilgi!
Dünya Haberleri