Kurtulmuş pek ilkeli: 'Evet'çi kanallara sen neden 'Hayır'ı göstermiyorsun diyemeyiz

Kurtulmuş pek ilkeli: 'Evet'çi kanallara sen neden 'Hayır'ı göstermiyorsun diyemeyiz

Kurtulmuş pek ilkeli: 'Evet'çi kanallara sen... Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandumda 'hayır' diyecekleri terörle ilişkilendiren konuşmalarına açıklık getirdi. Kurtulmuş, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan öyle...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandumda 'hayır' diyecekleri terörle ilişkilendiren konuşmalarına açıklık getirdi. Kurtulmuş, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan öyle söylememişlerdir. Söylenen çok nettir. Türkiye'de bazı terör örgütleri hayır çıkması için elinden geleni yapıyor. Buradan tüm hayır diyenlerin terörist olduğu gibi bir anlam çıkmaz. Tekrar ediyorum. Hayır demek teröre destek anlamına gelmiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Bir kere daha ifade etmek isterim ki, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü operasyon, Türkiye'nin ulusal güvenliğinin parçasıdır" diyen Kurtulmuş, "Bu çerçevede Cerablus'ta başlatılan operasyon, El Bab'a kadar uzandı. Operasyonlar başlamadan önce ABD ile Türkiye arasında bir mutabakat vardı. PYD Membiç'in batısına çekilecek. Bunu bekliyoruz. Bundan sonra uluslararası koalisyonda mutabakat sağlanırsa Türkiye Rakka konusunda adım atabilir. Rakka'yı IŞİD'den temizleyip yerine PYD'yi koyarsanız, Türkiye adım atabilir" şeklinde konuştu.

'HAYIR DİYENLER DE OLACAKTIR'

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Türkiye'nin böyle bir konjektürde referanduma gidiyor olması Türkiye demokrasisi açısından bir kazançtır. Dolayısıyla bu kampanyada hayır diyenler de olacak, evet diyenler de. 

Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan öyle söylememişlerdir. Kandilden hayır kampanyasını destekleyen açıklamalarını görüyoruz. Yine FETÖ'cüler hayır çıkması için elinden geleni yapıyorlar. Buradan hareketle bütün hayırcıları terörist ilan edemeyiz. Söylenen çok nettir. Türkiye'de bazı terör örgütleri hayır çıkması için elinden geleni yapıyor. Buradan tüm hayır diyenlerin terörist olduğu gibi bir anlam çıkmaz. Tekrar ediyorum. Hayır demek teröre destek anlamına gelmiyor.

'EVET'İ DESTEKLEYEN TELEVİZYONLAR

'Evet'i destekleyen televizyonlar sen neden 'Hayır'ı göstermiyorsun deme hakkına sahip değiliz.

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER

Biliyorsunuz, KHK'lerde yanlışlıklar varsa, bunun nasıl düzeltileceğine ilişkin yasal makanizmamız var. O müracatlarla sonuç alınabilir. Bu müracatlar hızla kuruluyor. Bu AYM'nin de yükünü azaltacak. Bununla ilgili yapı oluşuyor. İlgili bakanlıklar bu kurula temsilci verecek. Kuşkulu ihraçlar varsa bunlarla ilgili adım atılacak.

Referandum kampanyasının başındayız. Evetler ciddi manada önde görünüyor. Kampanya ilerledikçe evet sonucu yükselecek. Biz anketleri çok iyi kullanan bir partiyiz. İnanıyorum ki şenlik içinde kampanya yapacağız."

'REFERANDUM ANKETLERİ OLUMLU'

Referandum anketleriyle ilgili gelen soruya "Referandum kampanyasının daha başındayız" diyen Kurtulmuş "Başında olmamıza rağmen 'Evet'ler önde görünüyor. Ancak tecrübeyle söylüyorum ki kampanya ilerledikçe 'Evet' olan destek artacaktır. Biz parti olarak kampanyalar sırasında kamuoyu anketlerini çok iyi kullanan bir partiyiz. Haftalık, hatta günlük anketler yaptırdığımız dönemler oldu" dedi. Dün, Bahreyn ziyareti öncesi konuşan Erdoğan, "Sağlıklı bir anket döneminde değiliz" demişti.

"Allah'a şükür hiç yanıltmadı bizi bu anketler" diye konuşan Numan Kurtulmuş, "Seçmenlerimizin hangi konularda bilgilendirilmeye ihtiyacı varsa kampanyalarımızı onların üzerinde yürüteceğiz. Şenlik içerisinde bir kampanya yürüteceğiz. İnşallah evet oyları sandıktan çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

"Kurtulmuş pek ilkeli: 'Evet'çi kanallara sen neden 'Hayır'ı göstermiyorsun diyemeyiz" haberi, 13 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kurtulmuş pek ilkeli: 'Evet'çi kanallara sen neden 'Hayır'ı göstermiyorsun diyemeyiz haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kurtulmuş pek ilkeli: 'Evet'çi kanallara sen neden 'Hayır'ı göstermiyorsun diyemeyiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  2. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  3. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  4. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  5. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  6. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  7. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  8. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  9. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  10. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  11. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  12. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  13. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  14. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  15. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  16. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  17. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  18. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  19. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  20. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
Gündem Haberleri