Kurum doğruladı! Üniversite yurduna girmek için AKP'li olma şartı

Kurum doğruladı! Üniversite yurduna girmek için AKP'li olma şartı

Kurum doğruladı! Üniversite yurduna girmek i... CHP'li Adıgüzel, Kredi ve Yurtlar Kurumu Başvurularında doldurulması gereken formlarda AKP’nin gençlik örgütleri olan “Gençlik Merkezi Üyesiyim”, “Genç Gönüllüler Platformu Üyesiyim” gibi seçenekler olduğunu, bu seçenekleri işaretlemenin yurda giriş için

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Bunlar AKP’nin illerdeki gençlik yapıları. Gençlerimizi buraya üye olmaya zorluyorlar veya buraya üye olan gençlere öncelik vermeye. AKP’ye sempatisi olmayan gençlerin okumaya hakkı yok mu? Torpilin gizlisi vardı, bu açığı” dedi.

Gençlik Merkezi ve Genç Gönüllüler Platformu'nun AKP'nin gençlik yapılanması olduğunu vurgulayan Adıgüzel, şunları söyledi:

"Bugün Kredi Yurtlar Kurumu başvuruları başladı. Öğrencilerimiz siteye girdiklerinde cevaplaması gereken maddeler var. Maddelere geldiğimizde, ‘gençlik merkezi üyesiyim’, ‘genç gönüllüler platformu üyesiyim’ var. Bunlar AKP’nin illerdeki gençlik yapıları. Gençlerimizi buraya üye olmaya zorluyorlar veya buraya üye olan gençlere öncelik vermeye. Bu önceden gizli yapılıyordu. AKP’ye sempatisi olmayan gençlerin okumaya hakkı yok mu? Eğitim hakkı, her öğrencinin hakkıdır. Torpilin gizlisi vardı, bu açığı. Devletin kurumundan yararlanmak için siteye girdiğinde karşısına böyle bir soru geliyor. AKP’nin gençlik yapılarına üye olup olmadığına dair. Çok yoğun tepki var. Bunu derhal kaldırın. Aklınızı başınıza devşirin. Bu çağda böyle bir şey olmaz. Yazık."

İDDİALARI YALANLAMADILAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi başvurularında yapılan anket çalışmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi başvurularında yapılan anket çalışmasına yönelik bazı medya organlarında ve sosyal medyada yer alan eleştiriler üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden açıklama yapılması gereğinin doğduğu belirtildi.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi başvurusuna katılan tüm gençlerimize teşekkür eder; başvuru esnasında gençlerimize yönelik yapılan anket çalışmasında yer alan bakanlığımıza ait gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorulara verilen yanıtların başvuru sonucunu etkileyemeyeceğinin altını çizmek isteriz. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi formlarımızda yer alan gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorular bilgilendirme amaçlı olup, gençlerimizin bakanlığımızın bu tür faaliyetlerine katılmaları doğrultusunda davet niteliğindedir." 

"Kurum doğruladı! Üniversite yurduna girmek için AKP'li olma şartı" haberi, 30 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 30 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kurum doğruladı! Üniversite yurduna girmek için AKP'li olma şartı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kurum doğruladı! Üniversite yurduna girmek için AKP'li olma şartı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  2. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  3. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  4. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  5. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
  6. 10:44 Mansur Yavaş, Ankara'da son anket sonuçlarını açıkladı
  7. 10:42 Fenerbahçe’nin Trabzon’daki Faciası:Acun Ilıcalı sessiz kalmadı!
  8. 10:40 AK Partililer okullara gitmeye başladı: Öğretmen ve velilerden oy istediler
  9. 10:38 MHP'li vekil: "Gücümüz olsa vallahi gider İsrail'e müdahale ederiz.."
  10. 10:35 Beşiktaş'ta devrim gibi karar! Sezon sonunda büyük değişiklik kapıda!
  11. 10:35 CarrefourSA, Migros, ŞOK'ta fırsat yağmuru! Koli koli al, %35 Kazan!
  12. 10:33 Karar yazarı Akif Beki: Gözünüz aydın, yeni vergi artışlarınız yolda
  13. 10:31 BluTV’nin Prens Dizisi İkinci Sezonuyla Geri Dönüyor,2.Sezon Afişi Yayınlandı!
  14. 10:27 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 47 ilaç, geri ödeme listesine alındı
  15. 10:23 Beşiktaş'tan Cenk Tosun ve Salih Uçan kararı
  16. 10:20 Gerçek mi, Yapay Zeka mı? YouTube Şimdi Şeffaflık Sağlıyor!
  17. 10:19 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu
  18. 09:50 Yurt çamaşırhanesinde ilişkiye 8 milyonluk şantaj
  19. 09:47 Ali Yerlikaya: İki suç örgütü çökertildi, 25 şüpheli yakalandı
  20. 09:45 Prens William ile İlişkisi Olduğu İddia Edilen Rose Hanbury Gündemde!
Gündem Haberleri