Kurum’un kampanya ana sloganı ‘sadece İstanbul’ ile anlatılmak istenen bana fazla anlamlı görünmedi

Kurum’un kampanya ana sloganı ‘sadece İstanbul’ ile anlatılmak istenen bana fazla anlamlı görünmedi

Kurum’un kampanya ana sloganı ‘sadece İstanb... Kurum’un konuştuğu kürsülerde de en göze çarpan yerde aynı propaganda kalıbı görülebiliyor.

İstanbulluların her gün bir yerlerde mutlaka karşılarına çıkan Murat Kurum reklamının üstünde gördükleri ‘sadece İstanbul’ sözcük kalıbının anlamını tam kavrayamadığım için bugüne kadar üzerinde durmamıştım.

Kurum’un konuştuğu kürsülerde de en göze çarpan yerde aynı propaganda kalıbı görülebiliyor.

Aynı türden reklamlarla benim yazılarımın çıktığı bu sitede de karşılaşmış olabilirsiniz.

Usul şu: AK Parti, reklamlarını Google’a da veriyor, Google da siyasetle ilgilenen okurların okuduğu sitelere aktarıyor…

Saflığıma verin isterseniz, ‘sadece İstanbul’ kalıbına, reklamların üstünde her gördüğümde, pek anlam veremiyordum. Partisi tarafından İstanbul belediye başkanlığına aday gösterilmiş biri elbette sadece İstanbul’a aday olacak; İstanbul ile birlikte başka illerde de seçmenlerin karşısına aday olarak çıkacak değil ya?

Tuhaf görünüyordu bu yüzden aynı kalıp.

Meğerse maksat başkaymış. Geçenlerde biri televizyonda anlatmış da dolaylı olarak ben de onu dinleyen birinden duyup öğrendim.

Murat Kurum’un seçim kampanyasını planlayanlar, -sanırım yabancı birileridir- o kalıbı, CHP adayı rakibi Ekrem İmamoğlu’na nazire olsun diye kullanıyorlarmış…

İmamoğlu bu seçime de geçen seçimde olduğu gibi İstanbul’a belediye başkanı adayı olarak katılıyormuş ama, gözleri daha yukarılardaymış. Seçimi yeniden kazanırsa, önce CHP genel başkanlığına aday olacakmış, oradan da cumhurbaşkanlığına…

Gözü belediye başkanlığından yukarıdaki yerlerde olan birine karşı sadece İstanbul’u hedefleyen bir aday olarak katılıyormuş AK Parti adayı yarışa ve bunu anlatmak için de her reklam afişinde o kalıp kullanılıyormuş…

Bir baktım, dün, Ekrem İmamoğlu da, nedense o nazireden etkilenmiş ve gözü ile gönlünün İstanbul’da olduğuna dair bir açıklama yapma ihtiyacı duymuş. Yine de açıklamasının sonuna eklediği "2028’e dört yıl var, bugünden onu konuşmak benim adıma hadsizlik olur" cümlesiyle, o ihtimali bütünüyle kulak ardı etmemiş…

Kusura bakılmasın ama, niye o kalıptan rahatsızlık duyulması gereksin ki?

İsterseniz şu soruya birlikte cevap arayalım: İstanbul belediye başkanlığının daha yüksek makamlara çıkmak için uygun bir basamak olduğu nereden hareketle düşünülüyor olabilir?

Cevap şu: Tabii ki, Tayyip Erdoğan’ın siyaset macerasından…

Siyasi hayatının başlangıcında Refah Partisi’nden 1989 yerel seçiminde Beyoğlu’na belediye başkanı olmak istemişti Tayyip Bey, nasip olmadı.

Ardından, bir sonraki genel seçimde -1991’de- İstanbul’dan Refah Partisi listesinden milletvekili adayı oldu, 6. bölgede ilk sıradaydı ve o seçimde Refah oradan bir milletvekili çıkardı. Ancak o seçimde tercih oylu sistem uygulandığı ve ikinci sıradaki Mustafa Baş ondan daha fazla tercih oyu aldığı için, Tayyip Erdoğan Meclis’e giremedi.

İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı seçildikten -1994- sonra ise, önüne siyasi yasak engeli de çıkartıldığı halde, yeni kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’ni iktidara taşıdı, siyasi yasağı Meclis’te kaldırıldıktan sonra, önce başbakan, daha sonra da cumhurbaşkanı oldu.

Önceleri engeller yüzünden talip olduğu yerlere seçilemezken, İstanbul’a belediye başkanı olduktan sonra, engellere rağmen cumhurbaşkanlığına kadar yükselebildi.

Atamayla bürokraside önemli görevler üstlenen, yine atamayla bakan olan, en son yine atanarak belediye başkan adayı olarak meydanlara sürülen Murat Kurum, bir dahaki seçimde cumhurbaşkanı adaylığı ataması yapılırsa, "Hayır, kabul etmem" mi diyecek?

Elbette kabul edecek.

Siyasi hayat gözlemlerimden çıkardığım önemli sonuçlardan biri de şudur: Siyaset, hırsı olmayana uygun bir alan değildir

Hırslı olmayan ne yapacağını bile bilemez siyasi hayatta.

Dahası da şu: İstanbul’da belediye başkanlığı görevini üstlenmiş hırslı bir siyaset adamı, eğer gözü daha yukarılardaysa, başında bulunduğu kente göz alacak hizmetler yapmak, onu gıpta edilecek bir hale getirmek zorunda kendisini hissedecektir.

Hırsı olmayan, ‘sadece İstanbul’ diyen biri, seçildikten sonra ne yapabilir peki?

Tahminim, bir bürokrat gibi davranır.

Öylelerini de gördü İstanbul; bu gün isimleri bu kentle sürekli anılan eski belediye başkanları, ‘sadece İstanbul’ demeyecek tarzda insanlardı.

İki büyük kentimizde ne kadar kalıcı eser varsa onlara borçluyuz.

Ötekiler çoktan unutuldu. 

Murat Kurum’un seçim kampanyasında yabancı reklamcıların parmak izlerini görmemin sebebini de söyleyeyim: Bu yazının konusu olan kalıp slogan ve benzerleri.

Şimdi merakım şu: Reklamlar acaba hangi yabancı reklamcının eseri?

"Kurum’un kampanya ana sloganı ‘sadece İstanbul’ ile anlatılmak istenen bana fazla anlamlı görünmedi" haberi, 07 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Kurum’un kampanya ana sloganı ‘sadece İstanbul’ ile anlatılmak istenen bana fazla anlamlı görünmedi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kurum’un kampanya ana sloganı ‘sadece İstanbul’ ile anlatılmak istenen bana fazla anlamlı görünmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Fehmi Koru

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Medya Haberleri