Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı’ndan Bahçeli’ye: Çağ dışı kalmış, ırkçı, faşizan

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı’ndan Bahçeli’ye: Çağ dışı kalmış, ırkçı, faşizan

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı’ndan Bahçeli’y... Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Kıbrıs’ın Türkiye’ye bağlanma ihtimali korkunç” ifadesi üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Kıbrıs’ın Türkiye’ye bağlanma ihtimali korkunç” ifadesi üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Akıncı’ya istifa çağrısına yanıt geldi. Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Devlet Bahçeli’nin ağır hakaretlerinin tümünü öncekilerde olduğu gibi kendisine aynen iade ediyoruz" ifadesi kullanıldı

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı'ndan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya istifa çağrısına yanıt geldi.

"Kıbrıslı Türklerin böyle bir talebi bulunmadığını, bunu kabul edilemez korkunç bir senaryo olarak nitelediğini ve bunun Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek çıkarlarına da uygun olmadığını izah etmiştir" denilen açıklamada, "Devlet Bahçeli bunun üzerine, çağ dışı kalmış ırkçı ve faşizan anlayışla ve Türkiye’de sıklıkla kullandığı çatışmacı bir dil ile Cumhurbaşkanımıza ağır hakarette bulunmuştur" denildi.

Açıklamada, "Devlet Bahçeli’nin ağır hakaretlerinin tümünü öncekilerde olduğu gibi kendisine aynen iade ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’nın Guardian Gazetesi’ne verdiği mülakatı fırsat bilerek kendisine ve onun şahsında Kıbrıs Türk Halkı’na hakaret etme alışkanlığına bugün de devam etmiştir.

Cumhurbaşkanımız, Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesi gibi, KKTC’nin Türkiye’ye ilhakı olasılığını soran gazeteciye bunun yanlışlığını vurgulamış, Kıbrıslı Türklerin böyle bir talebi bulunmadığını, bunu kabul edilemez korkunç bir senaryo olarak nitelediğini ve bunun Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek çıkarlarına da uygun olmadığını izah etmiştir.

'ÇAĞ DIŞI KALMIŞ IRKÇI VE FAŞİZAN ANLAYIŞLA...'

Devlet Bahçeli bunun üzerine, çağ dışı kalmış ırkçı ve faşizan anlayışla ve Türkiye’de sıklıkla kullandığı çatışmacı bir dil ile Cumhurbaşkanımıza ağır hakarette bulunmuştur.

Cumhurbaşkanımızın açıkça vurguladığı gibi , Kıbrıslı Türklerin hedefi Rum tarafının azınlığı olmak, ya da Türkiye’ye ilhak olmak değildir. Çabamız, Kıbrıs Türk Halkı olarak özgün karakter ve kimliğimizi koruyarak, Dünyadaki saygın yerimizi eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde elde etmektir.

Kimsenin Kıbrıs Türk halkının bu haklı ve demokratik talebinden rahatsızılık duymasına gerek olmadığı gibi, bu meşru talebe hakaretle yanıt verme hakkı da yoktur.

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımız Akıncı’nın Enosis’in yörüngesine girdiğini söyleyebilecek kadar da kendini bilmemektedir.

'HAKARETLERİNİ AYNEN İADE EDİYORUZ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli siyasi yaşamı boyunca her fırsatta şehitlerin kanı üzerinden siyaset yaparken, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamayı amaçlayan Enosis’e karşı Kıbrıs Türkü’nün verdiği haklı mücadelede Cumhurbaşkanımız her Kıbrıs Türkü gibi 1974 Harekatı’nda görev üstlenmiş, yanında silah arkadaşları şehit düşen, kendi de yaralanan şerefli bir gazidir. Bundan dolayıdır ki savaşın ne demek olduğunu bizzat yaşamış biri olarak, barışın değerini MHP Başkanından çok daha fazla takdir edebilecek bir konumdadır.

Devlet Bahçeli’nin ağır hakaretlerinin tümünü öncekilerde olduğu gibi kendisine aynen iade ediyoruz."

"Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı’ndan Bahçeli’ye: Çağ dışı kalmış, ırkçı, faşizan" haberi, 09 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı’ndan Bahçeli’ye: Çağ dışı kalmış, ırkçı, faşizan haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı’ndan Bahçeli’ye: Çağ dışı kalmış, ırkçı, faşizan 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  2. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  3. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  4. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  5. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  6. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  7. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  8. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  9. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  10. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  11. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  12. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  13. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  14. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  15. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  16. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  17. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  18. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  19. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  20. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
Haberleri