Kuzey Ren Vesfalya Öğretmenler Derneği'nden seminer

Kuzey Ren Vesfalya Öğretmenler Derneği'nden seminer

Kuzey Ren Vesfalya Öğretmenler Derneği'nden ... Friedrich-Ebert-Vakfı ve Almanyanın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde kurulu merkezi Dortmund kentinde bulunan Türk Öğretmenler Derneği

Mehmet Tanlı

Friedrich-Ebert-Vakfı ve Almanyanın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde kurulu merkezi Dortmund kentinde bulunan Türk Öğretmenler Derneği ( NRW TÖD) tarafından düzenlenen hafta sonu eğitim Semineri Willebadessen kasabasındaki Hotel Jägerhof'ta gerçekleşti.

Willebadessen' deki Seminer Programı NRW TÖD başkanı Şükrü Akarsu' nun açılış konuşması, katılımcıları selamlaması ve katılımcıların kendilerini tanıtımıyla başladı. Almanya'nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde şu an eğitim alanında çalışan yada emekli eğitmenlerinde aralarında bulunduğu toplam 31 eğitmen ile 2 Velininde katıldığı Seminerde birlikte eğitimde yaşanan sorunlar, Anadil Türkçenin okullardaki geleceği tartışıldı.

Anadil dersleri için Statü ve Lobileşme önemli

Seminerin ikinci gününde Öğretmen hakları ve Anadil konusunda bir sunum yapan GEW( Bilim ve Eğitim sendikası) yöneticisi öğretmen Zülfü Gürbüz her Eyaletin kendi eğitim politikalarını belirlediğini, Türkçe ve Din dersleri öğretmenlerinin sıkıntıları olduğunu belirtti. Anadili dersleri için Bakanlığın yeni bir çalışma içerisinde olduğunu bakanlığın bu Kombimodeli geçtiğmiz günlerde Bakanlığın bir toplantısında Müdürlere, Müfettişlere tanıtıldığını belirtti. Gürbüz '' Anadil derslerinin verildiği saatler hiç çekici değil. Bu derslerin geleceğinde statü ve Lobi faaliyeti önemli rol oynayacaktır'' dedi.

Seminerde başta Başkan Şükrü Akarsu , II. Başkan Ayla Erfidan-Ocaktan, Zülfü Gürbüz, Kadir Dağlar, Erkan Temizkanoğlu, Celalettin Ağırbaş, Alaattin Erçakmak, Doğan Biçer, Tolga Kalkan, Mehmet Çakır, Cebir Güner, İbrahim Hancıoğlu, Sezai Ocakdan, Perzat Akçay ve diğer Eğitmen katılımcılar Türkçenin okullarda II. Yabancı dil olması gerektiğini savundular.

TÖD seminerinde Anadili dersleri dışında Yabancı , göçmen ve Türkiyeli öğretmenlerin Alman öğretmenlerinden daha düşük maaş almak zorunda kaldıkları ve zaman zamanda okullarda ve okul idareleriyle yaşadığı sorunlar nedeniyle ayrımcılığa uğradıkları önemle vurgulandı. Bölge bölge Halk oyunlarınında uygulamalı olarak tanıtıldığı Seminerde Teneffüste okul avlusunda öğrenciler arasında yaşanan kavgaların öğretmenler tarafından nasıl tatlıya bağlanmasıda bir rol modelle yaşatıldı.

Son derece başarılı ve yoğun geçen , Mehmet Tanlı' nın koordine ettiği Willebadessen kasabasındaki Seminer akşamları koro şefi sanatçı öğretmen Doğan Biçer' in bağlaması ve Elif Akarsu ' nunda gitarıyla seslendirdikleri birbirinden güzel Türkülerin , Şarkıların birlikte söylenmesiyle son buldu.

"Kuzey Ren Vesfalya Öğretmenler Derneği'nden seminer" haberi, 11 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kuzey Ren Vesfalya Öğretmenler Derneği'nden seminer haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kuzey Ren Vesfalya Öğretmenler Derneği'nden seminer 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  2. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  3. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  4. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  5. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  6. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  7. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  8. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  9. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  10. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  11. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  12. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  13. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  14. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  15. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  16. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  17. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  18. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  19. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  20. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
Haberleri