Lagarde konuştu: "Enflasyonda kaydettiğimiz ilerleme yeterli derecede güvence sunmuyor"

Lagarde konuştu:

Lagarde konuştu: "Enflasyonda kaydettiğimiz ... Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin enflasyonu yüzde 2 hedefine doğru düşürme konusunda kaydettiği ilerlemenin yeterli güvenceyi sağlamadığını belirtti ve konuya daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

Lagarde, ECB Yönetim Konseyi'nin senenin ikinci toplantısında 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit bırakmasının ardından Frankfurt'ta düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Lagarde, konuşmasına geleneksel olarak para politikası kararlarını okuyarak başladı ve ECB Yönetim Konseyi'nin bugün 3 temel politika faizini sabit bıraktığını ve bu kararın enflasyonu orta vadeli hedef olan yüzde 2'ye indirmeyi amaçladığını tekrarladı.

Lagarde, finansman koşullarının hala kısıtlayıcı olduğunu belirtti ve Avro Bölgesi'nde ekonominin hala zayıf seyrettiğine dikkat çekti. Ayrıca, bu durumun ECB'nin bugün açıklanan büyüme tahminlerine yansıdığını vurguladı ve "Ekonomik büyümeye yönelik riskler aşağı yönlü kalmaya devam etti. Jeopolitik gerilimler enflasyona yönelik yukarı yönlü riskler arasında bulunuyor," dedi.

Lagarde, ECB'nin enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru düşürülmesinde kaydedilen ilerlemenin yeterince güvence sağlamadığını ifade etti, "Enflasyonu düşürme sürecindeyiz ve ilerleme kaydediyoruz ama kendimizden yeterince emin değiliz. Daha fazla kanıta, daha fazla veriye ihtiyacımız var. Nisan ayında biraz daha fazlasını, haziran ayında ise çok daha fazlasını öğreneceğiz," dedi.

Lagarde, ECB'nin kararlarını alırken enflasyon görünümü, mevcut fiyat baskısı ve para politikası tedbirlerinin reel ekonomi üzerindeki etkisi olmak üzere üç faktörü de dikkate aldığını belirtti. Ayrıca, çekirdek enflasyonun genel olarak ılımlı olduğunu ifade etti.

Lagarde, bugünkü yönetim kurulu toplantısında faiz oranlarının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığını belirtti ve kurulun çalışanların ücreti ve şirket karları konusunda dikkatli olduğunu vurguladı. Lagarde, "herhangi bir takvime bağlı kalmak" yerine "verilere bağımlı" olmaya devam edeceklerini de altını çizdi.

Lagarde, bir gazetecinin Rusya'nın yurt dışındaki varlıklarına el konulması konusundaki görüşünü sorduğunda, bu durumun yasal olarak oldukça karmaşık olduğunu belirtti ve bu kararın liderlere ait olduğunu söyledi.

Analistler, Lagarde'nin bugünkü açıklamalarının, piyasada haziran ayında Avro Bölgesi'nde faiz oranlarında bir geri dönüş beklentisinin güçlendiğini ifade etti.

"Lagarde konuştu: "Enflasyonda kaydettiğimiz ilerleme yeterli derecede güvence sunmuyor"" haberi, 07 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Lagarde konuştu: "Enflasyonda kaydettiğimiz ilerleme yeterli derecede güvence sunmuyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lagarde konuştu: "Enflasyonda kaydettiğimiz ilerleme yeterli derecede güvence sunmuyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:50 MotoGP Jerez'de Bagnaia'nın Zaferi: Marquez Podyuma Geri Döndü!
  2. 19:40 WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
  3. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  4. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  5. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  6. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  7. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  8. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
  9. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  10. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  11. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  12. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  13. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  14. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  15. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  16. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  17. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  18. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  19. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  20. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
Ekonomi Haberleri