Lando Norris: “Elde ettiğimiz sonuçlarda taktiğimiz büyük rol oynadı”

Lando Norris: “Elde ettiğimiz sonuçlarda taktiğimiz büyük rol oynadı”

Lando Norris: “Elde ettiğimiz sonuçlarda tak... McLaren sürücüsü Lando Norris, 5. sırada tamamladığı Fransa Grand Prix’sinde takımın stratejisinin önemli bir etken olduğunu söyledi.

Genç pilot Lando Norris, 8. sıradan start aldığı Fransa Grand Prix’sinde iyi bir ivme yakalayarak Red Bull ve Mercedes pilotlarının ardında 5. sırada finiş gördü. Norris, böylelikle bu sezonki yedi yarışın altısını ilk 5’te tamamlamış oldu. 

Ayrıca Norris, bu yarışta bir kez daha takım arkadaşı Ricciardo’yu gerisinde bıraktı ve hatta 10 saniyelik bir farkla yarışı tamamladı. Yine de 5 ve 6. sıraya yerleşen Norris ve Ricciardo’nun kazandığı puanlarla McLaren, takımlar şampiyonasında Ferrari’nin 16 puan önüne geçti.

Yarışın ardından verdiği demeçte Norris, yarıştan oldukça keyif aldığını ve elde ettikleri sonuçlarda stratejilerinin büyük bir faktör olduğunu söyledi.

Norris, “Benim için keyifli bir yarıştı. Bazı pilotlar bugün size bunun aksini söylemiş olabilir. Ancak evet, bence stratejimiz büyük rol oynadı.”

603f8bf74e3fe106300fd220.jpg

“8 ya da 9 tur boyunca çok yavaş kaldığımı hissettim, ilk bölümün sonlarına doğru lastikler konusunda zorlanıyordum ve bu, çok kötü hissettiriyordu. Ancak yeni lastiklerle birlikte [pitten çıktığımda] önümde kirli hava yoktu, bu yüzden kolayca geçişler yapabildim.”

“Bu yüzden, bugün takım iyi bir iş çıkardı ve ben de lastik koruyarak ve stratejiyi olması gerektiği gibi uygulayarak iyi bir iş çıkardım. Hepsi, bunlar sayesinde oldu.”

Ayrıca Norris’e bu sezon bir kez daha Mercedes ve Red Bull pilotları dışında herkesin önünde finiş görmesi hakkındaki yorumları sorulduğunda, “Yani, evet ama sonuçta [Mercedes ve Red Bull’lar] 40 saniye önümüzdeydi…” cevabını verdi.

Ardından Britanyalı pilot sözlerine şu şekilde devam etti:" Eğer beşinci sıradan start alsaydık, önümüzde temiz hava olsaydı ve tüm yarışı kontrol altında tutabilseydim, yine de kesinlikle Red Bull ve Mercedes'lerle mücadele edemezdik.”

“Ancak bence yarışın ortalarına doğru çok daha yakın olurduk çünkü yarışın son bölümünde önümde kirli hava yokken hızım iyiydi ve aracın daha fazla potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum.”

“Fakat, sizin geride kalmanıza asıl neden olan şey, yapılan geçişler ve insanların arkasında sıkışıp kalmanız. Yani evet, olumlu noktalar da vardı ama herkesi yenmek istiyorsak her şeyi bir araya getirmeliyiz."

Ayrıca Norris, lastiklerin durumu ve pist zemini hakkındaki görüşlerini de dile getirdi.

"Pist zemininin çok iyi olmadığını düşünüyorum. Sanki zamanla daha iyi hissettirdi ama iki yıl öncekinden çok farklıydı."

"Yarışta çok sıcak olmasa da hava soğuduğunda bile yine de oldukça benzer hissettiriyordu. Bu yüzden, bunun sebebinin çoğunlukla pist zemininden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve lastikler bu zeminden pek hoşlanmıyorlardı" diye ifade etti.(Kaynak. Selin Elif Köse)

"Lando Norris: “Elde ettiğimiz sonuçlarda taktiğimiz büyük rol oynadı”" haberi, 21 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Lando Norris: “Elde ettiğimiz sonuçlarda taktiğimiz büyük rol oynadı” haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lando Norris: “Elde ettiğimiz sonuçlarda taktiğimiz büyük rol oynadı” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 27 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:42 NASA'nın bulgu aracı Mars'ta eski yaşam emareleri keşfedildi
  2. 01:38 Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası gerçek mi?
  3. 01:33 Fatih'te tramvay faciası yaşandı: Raylara düşen bir kişi öldü
  4. 01:30 Polisin durdurduğu TIR'dan 86 kilo 950 gram esrar çıktı
  5. 01:27 Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleme kararı! Trump'un amacı ne?
  6. 01:25 Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi
  7. 01:22 Kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldürdü!
  8. 01:19 Manisa'da 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 9 yaralı var! Son dakika
  9. 01:01 TRT'den Şaşırtan Hamle: Paris 2024 Açılışında LGBTİ+ Mesajlarından Sonra Yayın Kesildi!
  10. 00:56 Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!
  11. 00:35 BYD'den Büyük Hamle: Ailelerin Beklediği Elektrikli MPV Modeli Çıktı!
  12. 00:29 Ünlü Türk marketi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı!
  13. 00:22 Emekliler çok umutsuz: Yurttaşın enflasyon beklentisi yüzde 113 olarak açıklandı!
  14. 00:22 143 yıllık köklü kulüp iflas etti! Herkes şok oldu
  15. 00:10 Olimpiyatlara gidip 500 bin eurosunu çaldırdı! Fenerbahçe efsanesine dev şok!
  16. 00:09 Şarj Edilebilir Hibrit Araçlarda Şok ÖTV İndirimi: Fiyatlar 500 Bin Lira Düşebilir!
  17. 00:08 Final iddiası konuşuluyordu: Kanal D'den o dizi için karar çıktı! Apar topar gitti
  18. 00:06 Bakan Yumaklı'dan duyuru: Bugün hesaplara yatıyor!
  19. 00:05 Özgür Özel "Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi, milletin sırtına yüklenme. Biz bu milleti taşırız"
  20. 00:04 Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Paris'te Büyük Soygunla Sarsıldı!
Spor Haberleri