Lando Norris: Monako'da strateji anlamında mükemmel değildik

Lando Norris: Monako'da strateji anlamında mükemmel değildik

Lando Norris: Monako'da strateji anlamında m... Lando Norris, beşinci başladığı Monako GP'de, pit stopların ardından George Russell'a geçildi ve yarışı altıncı sırada tamamladı.

İngiliz pilot, yarışın en hızlı turunu da attı ve tempo olarak güçlüydü fakat dar Monte Carlo pistinde Russell'ı geçemedi.

Yarışın ardından konuşan Norris, şöyle dedi: "Benim için güzel bir gündü."

"Maalesef ilk pit stoplarda Mercedes'e geçildik fakat bazen kazanır, bazen kaybedersiniz ve bu kez sadece kaybettik."

"Strateji hakkında konuşmamız gereken şeyler var. Bu anlamda mükemmel bir iş çıkardığımızı düşünmüyorum. Elbette her zaman üzerinde çalışacağınız ve geliştirebileceğiniz şeyler vardır. Arka planda ve takım fabrikasında, hatta şu anda bile konuşabileceğimiz şeyler var. Bir bakıma strateji anlamında yapılacak işler var."

"Fakat takım genel anlamda iyi bir iş çıkardı, rekabetçi bir aracım vardı ve keyifli bir yarıştı. Monako'da yağmurda F1 aracı sürmenin nasıl bir şey olduğunu tarif etmek imkansız."

"Dediğim gibi bir dahaki sefere daha iyisini yapmak için takım olarak gözden geçirecek çok şeyimiz var, fakat yine de bazı iyi puanlar aldık  ve sonlara doğru en hızlı turu atmak da güzeldi. Bu yüzden bu hafta sonu elde ettiğim sonuçtan memnunum."

Norris, takım içerisinde giderek daha fazla ön plana çıkıyor ve takımına, Daniel Ricciardo'nun aksine önemli puanlar kazandırıyor.

Genç pilot, bu konuda şöyle dedi: "Şu anki halimden çok memnunum. Hissiyat göz önüne alındığında son birkaç hafta sonunun bu kadar iyi geçmesi beni şaşırtıyor. Yine de araç hakkında giderek daha fazla şey öğreniyoruz."

"Sonuçta bu, hâlâ yeni bir araç. Bu sadece Daniel ya da bazıları için değil, herkes için yeni bir araç. Bu anlamda bu yıl içinde yapmam ve anlamam gereken çok şey var."

"Şimdi bir bakıma bu anlamda olması gereken noktaya yaklaştığımı hissediyorum ve bu nedenle hem burada hem de geçen hafta sıralama turlarında biraz daha fazlasını yapabileceğimi görebiliyordum."

"Bazı şeyleri daha iyi anlıyorum, yani benim için öğrenme süreci devam ediyor. Hâlâ çok şey öğreniyorum. McLaren'da olduğum için her şeyi biliyormuşum ya da her şey mükemmel çalışıyormuş gibi bir durum yok. Aksine benim için tamamen yeni bir araç. Lastikler yeni, ayarlar yeni, her şey yeni. Yani bazı açıklardan hem takım hem de benim için çok yeni."

"Sıfırdan başlamak gibi ve bazı açıklardan aracı nasıl süreceğimi tekrar değerlendirmem gerekiyor ve pek çok yönden istediğim gibi de süremiyorum. Fakat bu, diğer sürücüler için de aynı. Charles'ın bu yıl Carlos'a göre ne kadar üstün olduğunu görebilirsiniz. Oysa Carlos geçen yıl onu yenmişti. Şimdi ise Charles çok daha rahat bir pozisyonda."

"Perez'e bakarsanız o da geçen seneye göre çok daha iyi bir pozisyonda. Yani bu yıl araçta epey değişiklik oldu ve bence bazı insanlara diğerlerinden daha iyi uyduğunu açıkça görüyoruz."

"Fakat aynı zamanda herkesin tüm bu süreci ve özellikleri anlaması da zaman alıyor. Şahsen o noktaya yaklaştığımı hissediyorum." (Kaynak. Kemal Şengül)

"Lando Norris: Monako'da strateji anlamında mükemmel değildik" haberi, 01 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Motor Sporları kategorisi altında bulunan Lando Norris: Monako'da strateji anlamında mükemmel değildik haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lando Norris: Monako'da strateji anlamında mükemmel değildik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Motor Sporları konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  3. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  4. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  5. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  6. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  7. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  8. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  9. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  10. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  11. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  12. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  13. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  14. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  15. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  16. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  17. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  18. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  19. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  20. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
Motor Sporları Haberleri