LC Waikiki Çalışanının İntiharı Sonrası Şok Açıklama: ‘Mobbing’ İddialarına Cevap Geldi!

LC Waikiki Çalışanının İntiharı Sonrası Şok Açıklama: ‘Mobbing’ İddialarına Cevap Geldi!

LC Waikiki Çalışanının İntiharı Sonrası Şok ... LC Waikiki, Çarşamba şubesindeki reyon yöneticisi Muhammed Yavuz'un intiharının ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Şirket, Yavuz'un mobbing iddialarıyla ilgili hiçbir resmi şikayet almadığını duyururken, Tez-Koop-İş Sendikası’nın üst düzey temsilcisi bu açıklamayı sert bir şekilde eleştirdi.

LC Waikiki, Samsun Çarşamba’daki mağazasında reyon yöneticisi olarak görev yapan Muhammed Yavuz’un trajik intiharına dair detayları paylaştı. Şirket, Yavuz’un veda e-postasında bölge müdürünü suçlamasına rağmen, şirket içindeki mobbing iddialarının etik hattı veya üst düzey yöneticilere iletildiğine dair herhangi bir kayıt bulunmadığını belirtti.

LC Waikiki, süreci hem adli hem de kurumsal düzeyde şeffaflık ve kararlılıkla yönetme ve kamuoyunu bilgilendirme taahhüdünde bulunduğunu vurguladı. Yavuz’un intiharının ardından, şirketin tüm çalışanlarını derinden etkileyen bu trajik olayın ardından hem adli hem de kurum içi soruşturmaların başlatıldığını duyurdu.

Şirket, çalışanlarının mobbing gibi sorunları üst makamlara veya etik hattına bildirmeleri gerektiğini ve bu tür şikayetlerin ciddiye alındığını ve gerektiğinde müdahale edildiğini belirtti. Ayrıca, Yavuz’un görev süresi boyunca mobbing ile ilgili herhangi bir şikayetinin olmadığı ifade edildi.

LC Waikiki, adli soruşturmanın yanı sıra şeffaf ve emin bir şekilde yürütülen kurum içi soruşturmanın da devam ettiğini ve sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu. Şirket, Yavuz’un eşi ve ailesiyle sürekli iletişim halinde olduklarını ve maddi ve manevi destek sağlayacaklarını belirtti.

ŞİRKET, YAVUZ'UN MOBBİNG İLE İLGİLİ BİR ŞİKÂYETİ BULUNMADIĞINI İDDİA ETTİ

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Emirali Karadoğan, LC Waikiki ve benzeri büyük tekstil şirketlerinin çalışma koşullarını eleştirdi. BirGün gazetesine yaptığı açıklamada, LC Waikiki'nin etik hattına yapılan şikayetlerin yetersizliğine dikkat çekti.

Karadoğan, çalışanların mobbing kavramını yeterince anlamadığını ve Yargıtay'ın dar tanımının gerçek durumu yansıtmadığını belirtti. Ayrıca, intihar eden bir çalışanın mektubunda bahsedilen durumların, mobbingin açık örnekleri olduğunu ifade etti. Karadoğan, özellikle Anadolu'daki mağazalarda çalışanların yönetici baskısı altında olduğunu ve performansa dayalı ücret sisteminin, zaman zaman yöneticilerin alt kademedeki çalışanlara baskı yapmasına yol açtığını altını çizdi.

Mobbing şikayetlerinin yöneticiler vasıtasıyla iletilmesinin, sürecin şeffaflığını sorgulattığını ve şirketin, çalışanın şikayet etmediği yönündeki iddialarının, yaşanan olayların farkında olup olmadıkları sorusunu gündeme getirdiğini söyledi.

Karadoğan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Çalışanların çoğu ne yazık ki mobbingin ne olduğunu bilmiyor, kaldı ki Yargıtay tarafınca kabul edilen mobbing tanımı oldukça kısıtlı. Oysaki yaşamına son veren çalışan arkadaşımızın mektubunda anlattığı her şey bir mobbing örneğidir.

Mobbing tarzı şikâyetlerin iletimi ve gerekli sürecin işletilmesi de müdürler üstünden sağlanır. Firma ‘Tarafımıza şikâyette bulunmadı’ derken tüm bu tarz şeyleri gözetmek zorunda mesela. 14 senedir sizin bünyenizde çalışan bir insan yaşamına son verecek raddeye geliyor… 'Firma tüm bu süreç içerisinde yaşananların ne kadarından haberdardı?' diye sormak lazım."

NE OLMUŞTU?

Çarşamba ilçesindeki bir LC Waikiki mağazasında reyon yöneticisi olarak görev yapan Muhammed Yavuz, işyerinde mobbinge uğradığını belirterek yaşamına son vermişti.

Yavuz bıraktığı e-postada "Bu bir intihar vakası değildir. cellatlığını E.C’nin yaptığı bir idam vakası" ifadeleriyle intiharından bölge müdürünü sorumlu tuttuğu belirtilmişti.

"LC Waikiki Çalışanının İntiharı Sonrası Şok Açıklama: ‘Mobbing’ İddialarına Cevap Geldi!" haberi, 21 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan LC Waikiki Çalışanının İntiharı Sonrası Şok Açıklama: ‘Mobbing’ İddialarına Cevap Geldi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. LC Waikiki Çalışanının İntiharı Sonrası Şok Açıklama: ‘Mobbing’ İddialarına Cevap Geldi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:20 SpaceX Mars'a 2 Yıl İçinde 5 Mürettebatsız Roket Fırlatacak
  2. 14:17 Araştırma: Sosyal medyada gezinmek sorununuzu daha kötüleştiriyor
  3. 14:16 Hastalığı Yenip Geri Dönüş: Prenses Kate, Halkla İlk Kez Buluştu!
  4. 14:13 İspanyol sanatçı Buika: "İstanbul'a yerleşmek istiyorum"
  5. 14:10 Depremde yüzlerce kişiye mezar olan sitenin kaçak katı ortaya çıktı
  6. 14:09 Çevre Kirliliğine Geçit Yok: Trabzon Ortahisar Belediyesi'ne Dev Ceza!
  7. 14:05 Enes Güran'ın kolundaki diş izleri Narin’in kaybolduğu günle uyumlu olduğu ortaya çıktı!
  8. 13:56 Volkan Demirel: "Fenerbahçe'nin Galatasaray’a yenilmesi normalleşti"
  9. 13:55 ABD'li oyuncu Joey King kız kardeşinin kına gecesi için İstanbul'a geldi: 'Erik Dalı' oynadı
  10. 13:48 34. Yaşında Annesine Özlem Duydu: Akın Akınözü'nün Duygusal Paylaşımı
  11. 13:42 Tüketici aldatan reklamlara 187,5 milyon lira ceza!
  12. 13:40 Otomotiv Sektöründe Alarm! Volkswagen ve Diğer Devler Ne Yapacak?
  13. 13:37 İsrail, Lübnan'a bomba yağdırıyor
  14. 13:31 Engin Günaydın Türk dizilerini eleştirdi: "Hint dizisi formatına dönüştü"
  15. 13:27 Gülşen, cenaze sonrası çıktığı sahnede fenalaştı
  16. 13:26 Narin cinayeti davasında adli tıp çıkmaza girdi: Diş izlerinin kime ait olduğu tespit edilemiyor!
  17. 13:23 Yönetmen Tomris Giritlioğlu yaşamını yitirdi
  18. 13:12 Hiranur Vakfı İstismarında Çığır Açan Karar: Fail 36 Yıl Hapiste!
  19. 13:09 Türkiye İş Bankası, 560 milyon dolar değerinde seküritizasyon kredisi sağladı
  20. 13:09 KPSS DHBT puanı nasıl hesaplanır? Kaç yıl geçerlidir? DHBT lisans puan hesaplama 2024
Gündem Haberleri