Levent Gültekin'den Akşener'e: Bu oyunu görememek en hafif tabirle siyasi körlük

Levent Gültekin'den Akşener'e: Bu oyunu görememek en hafif tabirle siyasi körlük

Levent Gültekin'den Akşener'e: Bu oyunu göre... Levent Gültekin, "Meral Akşener bana, 'ben Yavaş ve İmamoğlu cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum, onlara geçit vermem' dedi" iddiasında bulunmuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Belediyenin parası ile anket yaptırıyorlar, kendilerini önde gösteriyorlar. Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum? Ben onlara geçit vermem" dediğini iddia eden yorumcu Levent Gültekin’i yalanlayarak, "Mahkemeye vereceğim, öyle bir sözüm yok"  demişti.

Gültekin'den yanıt geldi. X hesabından açıklama yapan Gültekin, şunları yazdı:

"1,5 senedir, sonucunu seçimde gördüğümüz siyasetteki oyunu ve aktörlerini ifşa etmeye çalışıyorum. Bu çabama ve konuşmalarımdaki bütünlüğe bakmadan paylaştığım bilgileri kişisel dedikodu olarak değerlendirmek ya oyunun görülmesini engellemek ya da vakalara yüzeysel bakmaktır. Bunca yaşanana rağmen bu oyunu görememek ise en hafif tabirle siyasi körlüktür."

Gültekin'den takipçisine: Hangi görüşümü değiştirdim?

Gültekin, açıklamasına yorum yapan iki takipçisine de cevap verdi.

Takipçilerinden birinin "Zamanında kendi adaylığınız ve Abdullah Gül adaylığı için iş takibi yapmamış olsaydınız, söylediklerinizin arkasında hep başka bir gündemin olduğu hissedilmeseydi bugün kredibiliteniz daha fazla olurdu" gönderisini yanıtlayan Gültekin, "Ne zaman ve nerede yapmışım?" diye sordu. 

Gültekin, "Siz de az görüş değiştirmediniz hadi..." bir akademisyen takipçisine de, "Hangi görüşümü değiştirdim? Kaldı ki yanlış olduğunu fark ettiğimde değiştirmekten çekinmem" cevabı verdi.

Ne olmuştu?

Yorumcu ve yazar Levent Gültekin, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisiyle görüşmesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Belediyenin parası ile anket yaptırıyorlar, kendilerini önde gösteriyorlar. Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum? Ben onlara geçit vermem" dediğini iddia etti. 

Levent Gültekin, kendi YouTube hesabında bugün yayınladığı videoda, Meral Akşener’in dört saatlik sohbette kendisine, “Abdullah Gül’e söylesen de keşke 2023’te aday olsa da kurtulsak” dediği iddiasında bulunarak, “Bence Gül’ü önererek 2018’de seçimi nasıl Erdoğan’a armağan ettiğini kapatmak, adaylığına karşı çıkmadığı algısını yaratmak istedi. Bir gün Abdullah Gül’le karşılaştım. Akşener’in sözlerini aktardım, ciddiye almadı” ifadelerini kullandı. 

Gültekin, Akşener’in Yavaş ve İmamoğlu’nu "bir gün bile istemediğini" belirterek, şunları söyledi:

“Meral Akşener, seçimlere bir buçuk yıl vardı, bir gün beni aradı. Yavaş ve İmamoğlu’nun kastederek ‘Bunlar kendilerini ne zannediyor? Belediyenin parası ile anket yaptırıyorlar, kendilerini önde gösteriyorlar. Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum? Ben onlara geçit vermem' dedi.”

Akşener, Levent Gültekin’i yalanladı: Mahkemeye vereceğim

Fox TV'de katılmış olduğu canlı yayında İlker Karagöz'ün sorularını yanıtlayan İyi Parti lideri Akşener, siyaset gündemine ve yerel seçimlere dair konuştu. 

Akşener, Gültekin'in Cumhur İttifakı’na yakınlığıyla bilinen Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz'in, kendisine, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını organize etmesi ya da engellememesi için 100 milyon dolar verdiği” iddia edilen bir e-mail mesajını gündeme getirmesine ilişkin şunları söyledi:

"CHP'nin kongresine yönelik muhalefet içinde iki grup var. AKP çevresinde oluşan yandaş bir grup var. Bir de bu 3 tarafın içinde tamamen yer almayan insanlar var.

Bunlar YouTube'da kanal kurup abuk subuk şeyler söylüyor. Ben Gültekin'in üç videosunu mahkemeye verdim, bunu da vereceğim.

Kendisiyle görüşmemiz olmadı. Hasan Cengiz diye bir kişinin bana 100 milyon dolar verdiğini iddia eden bir videosu oldu. O spam mailinde yazan Sayın Kılıçdaroğlu'na o paranın verildiği. Bu iğrenç bir iftira. Ancak anlatılan parayı benim aldığım." 

Gültekin'in önceki iddiaları 

Yorumcu ve yazar Levent Gültekin, Cumhur İttifakı’na yakınlığıyla bilinen Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz'in, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını organize etmesi ya da engellememesi için 100 milyon dolar verdiği” iddia edilen bir e-mail mesajını gündeme getirdi.

"Levent Gültekin'den Akşener'e: Bu oyunu görememek en hafif tabirle siyasi körlük" haberi, 22 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Levent Gültekin'den Akşener'e: Bu oyunu görememek en hafif tabirle siyasi körlük haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Levent Gültekin'den Akşener'e: Bu oyunu görememek en hafif tabirle siyasi körlük 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 04:23 Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
  2. 04:18 Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
  3. 04:16 En sevilen iki ürün birleşti ortaya şaheser çıktı: İşte gelin çantası tarifi
  4. 04:15 Şipşak kurabiye: Tahinli kurabiye tarifi
  5. 04:13 Ustaların tarifi: 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği
  6. 04:11 Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
  7. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  8. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  9. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  10. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  11. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  12. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  13. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  14. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  15. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  16. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  17. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  18. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  19. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  20. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
Gündem Haberleri