LG G8X : Çift ekranlı akıllı telefon

LG G8X : Çift ekranlı akıllı telefon

LG G8X : Çift ekranlı akıllı telefon LG G8X ismiyle tanıtılan model, menteşe ile birbirine tutturulmuş çift ekrana sahip. Elbette burada önemli bir husus bulunuyor. LG’nin yeni modeli

LG G8X ismiyle tanıtılan model, menteşe ile birbirine tutturulmuş çift ekrana sahip. Elbette burada önemli bir husus bulunuyor. LG’nin yeni modeli katlanabilir ekran teknolojisine sahip değil. Yani birbirinden bağımsız 2 ekran söz konusu. Dilerseniz bu ekranlara geçmeden önce telefonun teknik özelliklerinden biraz bahsedelim.

Teknoloji dünyasını az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere bir süredir LG’nin çift ekranlı yeni bir model üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Nitekim bu söylentiler doğru çıktı. Güney Koreli teknoloji devi çift ekrana sahip yeni akıllı telefon modelini geçtiğimiz gün IFA 2019 kapsamında görücüye çıkardı.

LG G8X üst segmente hitap eden bir model

LG yeni üst segment modelinde, Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 855’i kullanmayı tercih etmiş. Açıkçası sektördeki pek çok üretici SD855+’a geçmişken, LG’nin SD855’de ısrarcı olması pek de anlaşılabilir değil.

Sistemini 6GB RAM ile destekleyen modelin dahili depolama alanı ise 128GB. LG bu modelinde farklı bir RAM ya da dahili depolama opsiyonu sunmuyor.

Telefonun ön tarafında 32MP’lik selfie kamerası mevcut. Hatırlanacağı üzere G8’de yer alan ön kamera sadece 8MP’di.

Arka tarafa geçtiğimizde ise 12MP + 13MP’lik çift ana kamera modülü ile karşılaşıyoruz. Burada özellikle dikkat çeken detay 136 derecelik hayli geniş bir çekim açısı sunan ultra geniş açılı lens. Elbette yeni LG modelinin fotoğraf performansı hakkında konuşmak için şimdilik erken.

Son olarak telefonun 4000 mAh’lık ortalama üstü bir bataryadan beslendiğini de belirtelim. Elbette bu bataryanın çift ekran söz konusu olduğunda, ne derece yeterli kalacağı da bir başka soru işareti.

Birbirinden bağımsız 2 ayrı ekran

Gelelim LG G8X’in en önemli özelliğine. Yani birbirinden bağımsız olan çift ekranına. Malum son dönemde katlanabilir ekrana sahip modeller hayli popüler olmuş durumda. Her ne kadar bu modeller sadece duyuru aşamasında kalmış olsalar da kullanıcıların bu yeni teknolojiye karşı hayli hevesli oldukları, inkar edilemez bir gerçek.

LG de bu merakı farklı bir tasarım diliyle yorumlamış. G8X’te birbirinden bağımsız 6.4 inçlik iki ekran yer alıyor. Bu ekranlardan biri uçtan uca çentiksiz bir tasarıma sahipken, diğeri ise damla çentikli bir tasarımla karşımıza çıkıyor.

Ayrıca telefonun arka yüzünde 2.1 inçlik monokrom OLED bir panel daha mevcut. Yani bu modelin aslında 3 ekrana sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

Ekranların çözünürlükleri sırasıyla 3040 x 1040 ve 2340 x 1080 piksel. Ayrıca her iki ekranın da OLED teknolojisini barındırdığını hatırlatalım.

Güney Koreli şirket her iki ekranda da Gorilla Glass 6 koruma teknolojisini kullanmış. Ayrıca telefonda IP68 sertifikası da mevcut. Yani su ve toza karşı oldukça dirençli.

LG’nin çift ekranlı yeni modeli için belirlediği fiyat etiketi henüz netleşmiş değil. Fakat çift ekranlı yapısı göz önüne alındığında 7000TL üzeri bir fiyat bizler için çok da şaşırtıcı olmaz.

"LG G8X : Çift ekranlı akıllı telefon" haberi, 09 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan LG G8X : Çift ekranlı akıllı telefon haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. LG G8X : Çift ekranlı akıllı telefon 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  2. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  3. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  4. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  5. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  6. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  7. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  8. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  9. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  10. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  11. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  12. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  13. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  14. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  15. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  16. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  17. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  18. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  19. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  20. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
Teknoloji Haberleri