Libya tezkeresi Meclis'ten geçti!

Libya tezkeresi Meclis'ten geçti!

Libya tezkeresi Meclis'ten geçti! Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Libya tezkeresi 325 oyla kabul edildi. Tezkereye 184 ret oyu verildi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Libya tezkeresi 325 oyla kabul edildi. Tezkereye 184 ret oyu verildi.

Toplantı başlangıcında CHP ile AKP’liler arasında usul tartışması yaşandı. Gruplar adına ilk konuşmayı yapan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye’nin hiçbir zaman ganimet ve yağma peşinde olmadığını belirterek, “Bu tezkereye ‘hayır’ diyeceğiz” dedi.

SAADET PARTİSİ VEKİLİ PARTİ KARARINA RAĞMEN HAYIR DEDİ

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partisinin “evet” kararına rağmen Libya tezkeresine “hayır” diyeceğini duyurdu.

AYTUN ÇIRAY ÇİLEDEN ÇIKTI!

Tartışmanın ardından tezkere metni okundu ve parti gruplarının konuşmalarına geçildi. İlk sözü İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray aldı.

Çıray’ın konuşmasında “Şu ayıba bakın, Libya’ya asker göndermeye hazırlanıyorsunuz hükümetten bir bakan bile yok. Cumhurbaşkanı gelip burada tezkereyi savunmalıydı”

Türkiye hiçbir zaman ganimet ve yağma peşinde olmadı. Türkiye’nin vicdanı AKP hoperlörlerinden çok daha fazladır. Libya’ya müdahale facia olacaktır. Türkiye bu tür müdahalelere NATO ve BM kararları nezdinde karar vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanı “Biz davet edildiğimiz yere gideriz” dedi. Bu mantıkla… Hadi kalkın gidip Azerbeycan’ı kurtaralım. Bir de bize milliyetçilik dersi vereceksiniz. Gelin masum şehit kanlarında boğulmayın. Bu tezkereye ‘hayır’ diyeceğiz. Bugün sadece Allah’tan korkun. Bu verdiğimiz kararla evlatlarımızı Fizan’a şehit olmaya göndereceğiz. Daha dikkatli olmamız gerek” ifadelerini kullandı.

Çıray, konuşması sırasında iktidar sıralarındaki gürültüye tepki göstererek “Savaşa şehit olmaya asker göndereceğiz gürültüden durulmuyor. Madem ciddisiniz neden dinlemiyorsunuz. Beyefendi en ön sırada telefonla konuşuyor bir saattir. Sen ne anlarsın be! Benim dedem Balkanlarda şehit oldu!” diye konuştu.

NACİ BOSTAN TEPKİ GÖSTERDİ

Çıray’ın sözlerine AKP Grup Başkanı Naci Bostancı tepki gösterdi. “Sadece bu gün değil, her gün Allah’tan korkmak gerekir” diyen Bostancı, kürsüden milletvekillerine had bildirdiği gerekçesiyle Çıray’ı kınadıklarını söyledi.

Bostancı’nın, İYİ Parti’nin son bir kaç saat içinde tezkereye ret oyu verme kararı aldığına da dikkat çekmesi üzerine söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “İYİ Parti olarak biz Türkiye’nin geleceğine ilişkin kararlarda talimatlandırılmayı kabul etmiyoruz. O nedenle tezkere ile ilgili kararımız uzun sürdü bu, kararı kısa zamanda alanlar düşünsün” dedi.

MHP’Lİ AKÇAY: TEZKERE TÜRKİYE’NİN ÇIKARLARINA KATKI SAĞLAYACAK

Ardından MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay kürsüye geldi. Akçay konuşmasında, tezkenin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarına katkı sağlayacağını öne sürdü. Akçay, “Libya’ya verilen destek hukuki bir yükümlülük hem de millî hafızaya sadakattir” dedi.

HDP’Lİ HATİMOĞULLARI: TEZKEREYE NET OLARAK ‘HAYIR’ DİYORUZ

Akçay’ın ardından HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları kürsüye geldi. Hatimoğulları, tezkereye net olarak ‘hayır’ diyeceklerini söyledi. Hatimoğulları, “Bu tezkereye net bir biçimde ‘hayır’ diyoruz. Bu iktidar bu ülkenin tarihine kara sayfalar eklemeye devam ediyor” dedi.

CHP’Lİ ÇEVİKÖZ: VATAN EVLATLARI LİBYA ÇÖLLERİNE GÖNDERİLEMEZ

Hatimoğulları’nın konuşmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

Çeviköz, “Tezkerenin ucu açık bırakılmıştır. Siparişi Cumhurbaşkanı’ndadır. Meclis’i devre dışı bırakan bu tezkereyi onaylamamız asla mümkün değildir. Vatan evlatları sorumsuz bir şekilde Libya çöllerine gönderilemez. Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe savaş bir cinayettir. Türkiye kesinlikle taraf olmamalıdır” diye konuştu.

AKP’Lİ YILMAZ TEZKEREYİ SAVUNDU

Daha sonra Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AKP İzmir Milletvekili İsmet Yılmaz kürsüye geldi. Yılmaz, “Tezkerenin kabulü halinde ülkemiz milli çıkarlarımıza halel getirecek oldu bittileri önleyecektir. Libya birilerine uzak gelebilir. Libya bizim deniz komşumuzdur. Libya’da ne işimiz var sözü dar bir bakış açısını temsil eder. Dış politikada 360 derece bir perspektifle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tezkereye destek olacağız” dedi.

"Libya tezkeresi Meclis'ten geçti!" haberi, 02 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Libya tezkeresi Meclis'ten geçti! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Libya tezkeresi Meclis'ten geçti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  2. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  3. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  4. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  5. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  6. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  7. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  8. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  9. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  10. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  11. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  12. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  13. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  14. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  15. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  16. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  17. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  18. 17:34 Kırmızı et fiyatlarındaki artışların ardından balık fiyatları da yükseldi
  19. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  20. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
Politika Haberleri