Liselerde 2. dönem birinci sınavlar nasıl yapılacak? Hangi konular var?

Liselerde 2. dönem birinci sınavlar nasıl yapılacak? Hangi konular var?

Liselerde 2. dönem birinci sınavlar nasıl ya... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde 2. dönem birinci sınavlara ve yüz yüz, uzaktan eğitime geçiş sürecine ilişkin usul ve esasları belirdi. Yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş konusunda Kabine Toplantısı değerlendirmesi esas alındı

Liselerde sınavlar nasıl yapılacak, hangi konular olacak soruları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yanıtını buldu. Buna göre yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş sürecinin usul ve esasları belirlendi. Öte yandan 1 Kasım 2020 ile 26 Mart 2021 arasında işlenen konu kazanımların olacağı Liselerde 2. dönem birinci sınavı da 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, Türkiye genelinde uygulanan Kovid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve 13 Nisan salı yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeler sonucunda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş konusunda bazı yeni kararlar alındığı belirtildi.Genelgeye göre, 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitime devam edileceği, 12'nci sınıflar ve mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarının cumartesi ve pazar günleri de sürdürüleceği bildirildi.Hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği hatırlatılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.

MESLEK LİSELERİNDE 12'NCİ SINIFLAR HARİÇ UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLECEK

Mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinde 12'nci sınıflar hariç, meslek, alan dersleri dahil tüm sınıf düzeylerinde uzaktan eğitime geçilecek.Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezlerinde işletmelerde beceri eğitimi ve staj çalışmaları işletmenin talebi, öğrenci velisinin izni ile işletme tarafından gerekli tüm tedbirlerin alınması koşulu ile devam edecek.12'nci sınıfta yer alan işletmelerde mesleki eğitim dersi ve staj çalışmalarını okulda yapan Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı öğrencilerine yönelik zümre öğretmenler kurulu kararı ile belirlenen uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel kazanımlar ise uzaktan eğitim yolu ile verilecek. 

"Liselerde 2. dönem birinci sınavlar nasıl yapılacak? Hangi konular var?" haberi, 17 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Liselerde 2. dönem birinci sınavlar nasıl yapılacak? Hangi konular var? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Liselerde 2. dönem birinci sınavlar nasıl yapılacak? Hangi konular var? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  2. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  3. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  4. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  5. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  6. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  7. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  8. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  9. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  10. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  11. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  12. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  13. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  14. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  15. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  16. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  17. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  18. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  19. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  20. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
Eğitim Haberleri