Logitech, tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik kullanımını arttırıyor

Logitech, tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik kullanımını arttırıyor

Logitech, tüketici sonrası geri dönüştürülmü... Logitech, en büyük ürün portföyündeki mouse ve klavyelerin %65’inde geri dönüştürülmüş plastik kullandığını duyurdu.

Logitech, tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik kullanımını, ürünlere dahil etme taahhüdünü söz verdiğinin de üstünde gerçekleştirdiğini, karbon etkisini azalttığını ve tüketici ürünleri malzemeleriyle bileşenlerinin döngüselliğini artırdığını duyurdu. Şirketin en büyük ürün portföyü olan Logitech’in Yaratıcılık ve Üretkenlik portföyünde, şimdi tüm mouse ve klavyelerin %65’inde büyük ölçüde PCR kullanılıyor ve bu oran şirketin 2020’de vermiş olduğu %50 taahhüdünün üstüne çıkıyor.

geri dönüştürülmüş plastik

Logitech’in geri dönüştürülmüş plastik kullanımı geçmiş iki yıllık süre zarfında  hızla arttı ve bu durum şirketi tasarım, üretim ve kaynak bulma süreçlerinde daha fazla yenilik yapmaya yönlendirdi. 2021’de Logitech ürünlerinde tahmini 8.000 ton ham plastik elimine edildi ve petrokimyadan elde edilen plastiklere olan genel talep bu yolla azaltılarak e-atık değerli bir kaynağa dönüştürüldü. Bu durum tahmini olarak 19.000 ton karbondioksitin açığa çıkmasını engelledi. Bu da Dünya’nın çevresini 1.740 kez dolaşan bir binek aracın karbon salınımına eşdeğer.

geri dönüştürülmüş plastik

Sürdürülebilirlik için Tasarım

Logitech, “Sürdürülebilirlik için Tasarım” yaklaşımının bir parçası olarak ürün hatlarında PCR plastiği giderek daha fazla kullanıyor. Tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik reçinelerin çoğu geleneksel olarak siyah veya gri renklerle sınırlandırılmıştır ve tipik olarak işlenmemiş plastikle aynı şekilde performans göstermezler. Aynı kalite seviyesini elde etmek adına  Logitech, bu plastiklere ikinci bir hayat vermek amacıyla malzeme özelliklerinde yenilik yaparak geleneksel yöntemlerden kaçınıyor. Geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanmaya yönelik bu yenilikçi yaklaşım, malzemenin kalitesinden ve bütünlüğünden ödün vermeden veya tasarım estetiğini tehlikeye atmadan şirketin taahhüdünü yerine getiriyor.

geri dönüştürülmüş plastik

Her üründeki geri dönüştürülmüş plastik yüzdesi, ürünün türüne, rengine ve malzeme yapısına göre değişmekle beraber daha açık renkli ürünler için PCR içeriği %75 ile %20 arasında değişiyor. Logitech’in güvenilir tedarikçilerle ortaklaşa yaptığı araştırmaların bir sonucu olarak, palette artık 30’dan fazla renk mevcut ve tasarım hedefi, yüksek estetik, çekicilik ve dayanıklılık testlerinden başarıyla geçerken her bir üründeki geri dönüştürülmüş içerik yüzdesi de bu yolla en üst düzeye çıkarılıyor.

Logitech, tüketici elektroniği endüstrisinde en çok kullanılan malzemeler bakımından, artan geri dönüştürülmüş plastik kullanımını kamuoyuyla paylaşmayı ve elektronik atıkların geri kazanılması için sorumluluk almayı taahhüt ediyor. Logitech ürünlerinde kullanılan  SCS Global Services tarafından sertifikalı PCR plastiğinin tamamı, çöpe gidecek ve kullanım ömrü dolmuş tüketici elektroniği ürünlerinden geliyor.

Rusya’da kripto para piyasaları hakkında tarihi karar kapıda!

"Logitech, tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik kullanımını arttırıyor" haberi, 12 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Logitech, tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik kullanımını arttırıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Logitech, tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik kullanımını arttırıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman)
  2. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  3. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
  4. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
  5. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
  6. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
  7. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  8. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
  9. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
  10. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
  11. 18:06 Savaşın etkisiyle altın fiyatları uçtu, kuyumcular ve Darphane taleplere zor yetişiyor!
  12. 18:01 ABD basını uyarıda bulundu: "İsrail her an saldırabilir"
  13. 17:55 Son dakika haberi! CHP'den 4 ismin milletvekilliği düşürülmüş bulundu
  14. 17:52 Yeni model sızdırıldı! iPhone SE 4'ün özellikleri ve görüntüsü
  15. 17:51 Altın için 3.000 dolarlık hedef gerçekleşebilir mi?
  16. 17:48 Elon Musk'ın Twitter'deki Mavi Tik Devrimi: Premium Üyelik Sahipleri İçin Ücretsiz Erişim
  17. 17:44 Bakanlık tarafından açıklandı: Söz konusu işletmelerde KDV oranlarına artış yapılacak!
  18. 17:42 Şarkıcı Katy Perry’nin canlı yayında elbisesi koptu! Ne yapacağını bilemedi
  19. 17:39 Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!
  20. 17:36 Microsoft'tan BAE merkezli yapay zeka firmasına dev yatırım yapıldı
Teknoloji Haberleri