Lojistik sektöründen çağrı: Afet Lojistiği Koordinasyon Kurulu kurulsun

Lojistik sektöründen çağrı: Afet Lojistiği Koordinasyon Kurulu kurulsun

Lojistik sektöründen çağrı: Afet Lojistiği K... Depremlerin üzerinden 45 gün geçmesine rağmen lojistik yönetimindeki yetersizliklerin devam ettiğini iddia eden İş İnsanı, Lojistik Üst Yöneticisi Temel Borga Budak Afet Lojistiği Koordinasyon Kurulu kurulması çağrısında bulundu.

Depremin ardından ilk 72 saatlik süreçte, yardım malzemesi koordinasyonunda lojistik krizi yaşandığını öne süren İş İnsanı, Lojistik Üst Yöneticisi Temel Borga Budak, “AFAD, afet lojistiği süreçlerini yönetemeyerek deprem bölgesinde bulunan vatandaşlarımızı korumasız bıraktı” dedi. Depremin üzerinden 45 gün geçmesine karşın organizasyon yetersizliği nedeniyle bölgedeki vatandaşların her gün yeni bir sorunla karşı karşıya kaldığını kaydeden Budak, şunları söyledi:

“Kurul kurulması hayati önem taşıyor”

“Eğer lojistik süreçlerinin yönetimi ülkemizin en etkin sivil toplum kuruluşlarını bünyesinden çıkarmayı başarmış, gerek araç parkı gerek organizasyon yeteneğiyle dünya ile rekabet edecek güce sahip sektör bileşenlerine bırakılmış veya AFAD’ın liderliğinde işleyecek bir kurumsal yapı bünyesinde lojistikçiler süreçlere dahil edilmiş olsaydı şu an yüzleşmekte olduğumuz derin acıların birçoğu ile karşılaşmamış olacaktık. Fakat AFAD yönetiminden farklı olarak biz deprem coğrafyasında yaşadığımızın ve yakın gelecekte benzer afetlerle karşılaşacağımızın bilincindeyiz. Doğa olaylarının karşısında güçlü durmak, etkin ve hızlı hareket edebilme kabiliyetinizle doğru orantılıdır. Afet Lojistiği Koordinasyon Kurulu’nun kurulması bu bağlamda hayati önem taşıyor.”

temel-borga-budak.jpg

“Ankara lojistik başkenti olmalı”

Kaynakların doğru hedefe yönlendirilmesi gerektiğini ve Türkiye’nin bir lojistik markası geliştirmeye odaklanması gerektiğini de kaydeden Budak, “Bu markadan kastım devasa bir taşımacılık şirketi, büyük filolar, çılgın liman, köprü, kanal projeleri gibi fiziksel unsurlara yatırım yapmak değil büyük lojistik verisinin, yapay zekayla yorumlanacağı ve lojistik imkanlarının en verimli şekilde yönetileceği bir dijital platform oluşturmaktır” dedi. Aynı zamanda CHP’den Ankara milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan Budak, Başkent Ankara’nın lojistik başkenti olabilecek potansiyele sahip olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

“50 bin yeni lojistik istihdamı yaratacağız”

“Ankara Lojistik evreninin başkenti olacak. Ankara’da 50 bin yeni lojistik istihdamı yaratacağız. Antalya domatesini birkaç saat içerisinde İstanbul’daki bir sofrada tüketilmesi sağlanabilir. Her OSB’nin kapısına demiryolunu getireceğiz. İç Anadolu’nun bütün üretim merkezlerini limanlarla entegre edeceğiz. Ankara tedarik zincirlerinin kalbi, lojistik evreninin yeni Başkenti olacak. Ankara’nın güney aksı içerisinde; devasa e-ticaret depolarını, antrepolarını, serbest bölgelerini, lojistik teknoparklarını ve konteyner üretim fabrikalarını barındıracak Avrupa’nın en büyük lojistik üssünü kurmak en büyük hayalim. Tüm bu gelişmelerin sonucunda lojistik maliyetlerini yarı yarıya azaltarak tüm gelir grupları için güvenilir gıdayı erişilebilir hale getirebiliriz. Örneğin bir lezzet efsanesi olan Ayaş domatesinin veya Antalya portakalının dalından koparıldıktan sonra sadece birkaç saat içerisinde Çankaya’daki, Bağcılar’daki sofralarda tüketilmesini sağlayabiliriz.”

“2053 lojistik ana planını ileriye taşımalıyız”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da makro sorunları çözebilecek kapasitede insan kaynağına sahip olmadığını iddia eden Budak, “Özellikle geniş karayolu filomuzun gücüyle rekabette kendilerine yer bulan lojistik şirketlerimiz, yeşil dönüşüm hedefiyle kurgulanan Avrupa Yeşil Mutabakatına hazırlıksız yakalanacak. İlk hedefimiz 2053 lojistik ana planını daha ilerici bir bakış açısıyla Ankara’nın merkez, Bilecik’in batı, Malatya’nın doğu, Sivas’ın kuzey ve Diyarbakır’ın güney hub olarak tanımlandığı ve tüm bu merkezlerin tam entegre, yüksek hızlı demiryolu hatları ile limanlara kadar bağlandığı bir yaklaşımla yenilemek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: T24

"Lojistik sektöründen çağrı: Afet Lojistiği Koordinasyon Kurulu kurulsun" haberi, 26 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Lojistik sektöründen çağrı: Afet Lojistiği Koordinasyon Kurulu kurulsun haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lojistik sektöründen çağrı: Afet Lojistiği Koordinasyon Kurulu kurulsun 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  2. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  3. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  4. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  5. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  6. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  7. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  8. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  9. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  10. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  11. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  12. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  13. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  14. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  15. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  16. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  17. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  18. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  19. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  20. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
Türkiye Haberleri