Lübe Ayar: Büyükekşi, onay olmadan bıyığını kesemez

Lübe Ayar: Büyükekşi, onay olmadan bıyığını kesemez

Lübe Ayar: Büyükekşi, onay olmadan bıyığını ... Skandalın özeti şu: Cumhuriyetimizin yüzüncü senesinde Fenerbahçe ve Galatasaray’a bir ‘Süper Kupa’ maçı oynatamadılar! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbol tarihine adını böyle yazdırdı.

29 Aralık Cuma akşamı Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 20.45'te başlaması planlanan Süper Kupa maçı, Suudilerin Atatürk kompleksi sebebiyle oynanamadı. Resmi değil özel bir etkinlik olduğu halde Suudiler, takımlarımızın sahaya ‘Atatürk temalı’ tişörtlerle ısınmaya çıkmasına izin vermeyince Fenerbahçe ve Galatasaray, topa vurmadan Türkiye’ye döndü. Riyad’da iki kez toplantıya çağırılan ve son ana kadar sahaya çıkmaları için baskı altına alınan iki kulübün başkanı kendilerine yakışanı yaptılar. Fakat bu olay, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ‘şimdilik’ en büyük skandalı olarak kayıtlara geçti. Zira geçen haftaki skandal, hakem kararına öfkelenen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun takımını sahadan çekmesiydi. Ondan önceki Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın sahaya dalarak FİFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması ve tutuklanmasıydı. Ondan önce Trabzonspor’un, “TFF bizlere Mete Kalkavan bir daha maça çıkmayacak diye söz verdi fakat tutmadı” diye açıklama yapmasıydı. Ondan önce şu meşhur Egeli hakem çetesinin, saf dışı bırakmak istedikleri bazı meslektaşlarına bizzat MHK Başkanı ağzıyla, “Sizi Ali Koç istemiyor” dedirttiğinin ortaya çıkmasıydı. Ondan önce Leyla Ceylan’ın, boşanma davasında VAR hakemi olan eşi Hakan Ceylan’ın yanı sıra Tolga Özkalfa ve Alper Ulusoy’un da FIFA listesine girmek için düzmece sağlık raporu düzenlediğini öne sürmesiydi. Ondan birkaç gün önce Tuzlaspor Kulübü'nün bazı maçlarda 50 bin liraya varan fahiş fiyatlara bilet satmış gibi davranarak stadını dolu göstermesiydi. Ondan önce tribünlerden kendisine edilen küfürlere kızıp eski Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye taraftarlarının önünde parmak sallamasıydı. Ondan önce Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur’la ortak inşaat işleri yaptığının ortaya çıkmasıydı. Ama hepsinden önce Büyükekşi’nin telefonunda FETÖ’nün gizli mesajlaşma programı olarak bilinen ByLock’un tespit edilmesi ve beyefendinin suçu özel kalem müdürüne atmasıydı. Velhasıl Büyükekşi, adının karıştığı devasa krizleri egale ede ede bugünlere geldi. Bu nedenle Riyad’daki son skandalın asıl sorumluları, federasyon başkanlığı koltuğuna oturtulduğu günden beri Büyükekşi’nin yaptıklarına göz yumanlardır.

Formalar ve pankartlar öncesinden bildirildi

Cuma akşamı şu ana kadar takımların sahaya çıkıp çıkmayacağı belli değilken Riyad’taki bir Fenerbahçe yöneticisiyle konuştum. Fenerbahçe’nin -her maçtan önce olduğu gibi- 27 Aralık Salı günü 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartını ve futbolcuların ısınırken giyeceği Atatürk resimli formaları TFF'ye bildirdiğini öğrenince bu bilgiyi kamuoyuyla paylaştım. Maçtan bir gün önce Galatasaray’ın da TFF’yi tişörtler mevzusunda bilgilendirdiği ortaya çıktı. Bu durumda Suudilerin -Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutladığını bildikleri halde- ülkenin en büyük iki kulübünün kurucu liderlerini anmasında bir tuhaflık varmış gibi davranması büyük terbiyesizliktir. Mustafa Kemal Atatürk ne Türkiye’de ne de dünyanın herhangi bir köşesinde ‘siyasi figür’ olarak değerlendirilebilir. Dünya tarihine adını yazdırmış büyük bir liderin anısına karşı bu hadsizliği yapanların topraklarında Fenerbahçe’nin ve Galatasaray’ın top koşturması mümkün değildir. Ne mutlu bizlere ki takımlarımız bu rezalete sessiz kalmadılar.

Sorumluluğu kulüplere yıkma çabası

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın aynı gece İstanbul’a dönmesinin peşinden gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun seçtiği TFF Başkanı Büyükekşi’ye çevrildi. Fakat cumartesi akşam saatlerine kadar kimseden ses çıkmadı. Akşamüzeri sessizliği bozan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun oldu. Altun’un sosyal medya üstünden yaptığı açıklamada, TFF ve Suudi Arabistan yetkililerinin sahada ve tribünlerde uyulacak kurallara ve esaslara ilişkin 20 Ekim’de bir protokol üzerinde mutabakata vardığını belirtilerek, “Söz konusu yarışma bir milli maç olmadığı halde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olması dolayısıyla taraflar İstiklal Marşı okunması ve Türk bayraklarının kullanılmasına yönelik uzlaşıya varmışlardır. Kulüpler, maçın hemen öncesinde takımların sahaya ısınmak için Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle çıkma ve üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkma taleplerinin TFF ile Suudi yetkililer arasında daha öncesinden yapılan protokole eklenmesini talep etmişlerdir. Suudi yetkililer, daha önce TFF ile yaptıkları anlaşmayla uluslararası yönetmelikler ve düzenlemeleri gerekçe göstererek maçın hemen öncesinde bu talepleri mevcut protokole eklemeyi kabul etmemiştir" denildi. Sözde dezenformasyona mâni olmak için yapılan açıklama doğru bilgileri çarpıtıyordu.

ByLock iddiaları Yeni Şafak’ta

Birkaç saat sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, organizasyonun asıl sorumlularının TFF ve kulüp yönetimleri olduğunu dikkat çektiği sosyal medya paylaşımında, ”Sürecin asli kusurlusu olanlar, üstelik olaylardan sonraki ortak açıklamalarında ev sahibi ülkeye teşekkür edip sonra da ev sahibi ülkenin protokolün haricinde kalan konulardaki negatif tutumlarına dayanarak kahramanlık gösterisi yapamaz” dedi. Aynı dakikalarda iktidara yakın gazetelerden Yeni Şafak’ın haberinde Mehmet Büyükekşi hakkındaki ByLock iddialarına yer verildi ve “Türk futbol kamuoyu Büyükekşi’nin istifasını talep ediyor” diye yazıldı. Hemen ardında da Büyükekşi’nin istifasının istendiğine dair söylentiler sosyal medyada yayılmaya başladı.

Tribünlerin tepkisi nasıl olacak?

Akşam geç saatlerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri töreninde sessizliğini bozdu fakat net bir tavır sergilemedi. Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin banisidir. Türkiye'nin onurunu, haysiyetini nasıl savunduğumuzu tüm dünya çok iyi biliyor. Bu mevzuda yapılması gereken ne var ise onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz” dedi. İktidar şimdilik konuyu soğutmaya çalışsa da tribünler bu vakası kolay kolay unutmayacaktır. Haftaya ligin ikinci yarısı başlayacak. Bakalım Mehmet Büyükekşi, ikinci yarıyı koltuğundan izleyebilecek mi? Elbette bu soru bir istifa beklentisinden kaynaklanmıyor. Önceki akşam Halk TV’de de söylediğim gibi Büyükekşi, onay olmadan bıyığını bile kesemez!

"Lübe Ayar: Büyükekşi, onay olmadan bıyığını kesemez" haberi, 01 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Lübe Ayar: Büyükekşi, onay olmadan bıyığını kesemez haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lübe Ayar: Büyükekşi, onay olmadan bıyığını kesemez 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Halk Tv

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:04 Işıklar Mahallesi'nde Baharın Müjdecisi Hıdırellez, Geleneksel Oyunlarla Kutlandı
  2. 09:50 AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi
  3. 09:42 AKP aktör arıyor: Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor
  4. 09:35 Sevgilisini başka bir kadınla yakalamıştı: Aycan Yanaç açıklama yaptı
  5. 09:32 McLaren, Trump'ın yaptığı garaj ziyaretine açıklık getirdi
  6. 09:28 SWP: Almanya CHP'li belediyelere mali destek verebilir
  7. 09:23 Balıkesir Üniversitesi'nde Gençlere İş Kapıları Aralandı
  8. 09:19 Tekirdağ'da aile faciası: Emniyet personeli, eşini ve çocuğunu öldürdü
  9. 09:15 7 Mayıs 2024 Tarihli Resmi Gazete: Yayımlanan Kararlar ve Yönetmelikler
  10. 09:14 Karar yazarı Elif Çakır: Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti?
  11. 09:13 Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne Nöroloji Uzmanı Dr. Süleyman Ömer Alnıaçık Katıldı!
  12. 09:11 İYİ Parti'den CHP'ye Geçiş: Bahadır Erdem Kararı
  13. 09:08 Kesici aletle yaralandı iddiası: Cezaevinde sinir krizi geçiren Dilan Polat tahliye mi oluyor
  14. 09:04 Kulis: İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir
  15. 09:02 Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de
  16. 08:52 İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü durduruldu
  17. 08:49 Timur Soykan: Namlunun ucundayız
  18. 08:43 Türkiye'de en çok satılan lüks otomobil markaları belli oldu
  19. 08:39 İrem Derici ile Gökhan Fırat ayrıldı: Sevgilisini her yerden sildi
  20. 08:36 Rafet El Roman'ın Mona Lisa paylaşımı: Ünlü şarkıcıya yorum yağdı
Gündem Haberleri