Lüks sitede Katarlı işadamına Drone ile röntgencilik davası

Lüks sitede Katarlı işadamına Drone ile röntgencilik davası

Lüks sitede Katarlı işadamına Drone ile rönt... İstanbul'da milyon dolarlık sitede 'kaçak yapı' krizi çıktı. Katarlı iş insanı, 'komşusunu kaçak ek inşaat yapıyor' gerekçesiyle belediyeye şikayet etti.

İstanbul'da milyon dolarlık sitede 'kaçak yapı' krizi çıktı. Katarlı iş insanı, 'komşusunu kaçak ek inşaat yapıyor' gerekçesiyle belediyeye şikayet etti. Şikayet edilen Mehmet Ünal'ın eşi de, Katarlı iş insanı Alemadi'nin drone uçurarak evlerinin içini gözetlediği gerekçesiyle şikayette bulundu.

İstanbul Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy’de değeri 1.5-2 milyon dolar arasında değişen 200 kadar villanın yer aldığı lüks sitede, Türkiye’de de yatırımları olan Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi (58) ile Ünal Ailesi komşu oldu. Yılda 5-6 kez Türkiye’ye gelen Alemadi komşusu Mehmet Ünal’ın (52), villasında onaylı projeye aykırı eklentiler yaptığını fark etti.

BELEDİYEYE ŞİKAYET ETTİ

Alemadi mevcut havuzu yıkıp daha büyük bir havuz yapan, camlı balkon ekleyen, yeni bir oda yapan komşusunu belediyeye şikâyet etti. Sarıyer Belediyesi encümeni, villadaki kaçak yapılar için 13 Aralık 2018’de yıkım kararı aldı.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Bu şikâyet sonrası iki komşu arasında husumet başladı. Mehmet Ünal’ın eşi Nesrin Ünal (51), Katarlı komşularının yatak odasının camına kamera yerleştirerek evlerini gözetlediği iddiasıyla karakola başvurdu. Ünal ilk şikâyetinden 1 ay kadar sonra verdiği ek ifadede, Katarlı Alemadi’nin, kameranın yanı sıra dron uçurarak evlerini gözetlediğini iddia etti. Alemadi hakkında savcılık soruşturma başlattı.

Alemadi özel uçağıyla Türkiye’ye döndüğü günün sabahı polislerce ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Alemadi, evinin güvenliği için bir kamera aldığını ancak henüz aktif hale getirilmediğini söyledi. Alemadi dron uçuran kişinin ise kendisi olmadığını kaydetti.

Yürütülen soruşturma sonrası Alemadi hakkında ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından 2 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Ünal çifti, komşularına yönelik şikâyetlerinin sürdüğünü belirterek “Uçurulan dron, evimizin pencerelerine yanaştı. Evde yetişkin kızlarımız var. Yatak odasının camına yerleştirdiği kamera ile evimizi gözetledi” dedi. Mahkeme Alemadi’nin katılmadığı duruşmada bir sonraki celse için mayıs ayı başına gün verdi.

30 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Katarlı Alemadi ise komşuları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Komşularının kendisine iftira attıklarını öne süren Alemadi, hakkında açılan davanın sitede söylentilere yol açtığını, bu nedenle villasında kalmak yerine otelde kaldığı gerekçesiyle Ünal çifti hakkında 30 bin TL’lik maddi-manevi tazminat davası açtı.

Villadaki kaçak eklentilere ilişkin yargı süreci devam ediyor. Mehmet Ünal, verilen yıkım kararına karşı idare mahkemesine başvurdu. Mahkeme yıkım kararını iptal etti. Ardından dosya istinaf mahkemesine gitti. Katarlı iş insanı Alemadi’nin avukatları ise kaçak yapıların yıkılması için İstanbul İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Dava dilekçesinde, kaçak yapıların 2018 sonrası inşa edildiği, dolayısıyla imar barışı kapsamına giremeyeceği, bu durumun uydu kayıtları ile de teyit edilebileceği kaydedildi.

"Lüks sitede Katarlı işadamına Drone ile röntgencilik davası" haberi, 25 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Lüks sitede Katarlı işadamına Drone ile röntgencilik davası haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lüks sitede Katarlı işadamına Drone ile röntgencilik davası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  2. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  3. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  4. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  5. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  6. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  7. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  8. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  9. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  10. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  11. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  12. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  13. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  14. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  15. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  16. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  17. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  18. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  19. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  20. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
3. Sayfa Haberleri