Lütfü Savaş: Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi vatan haini il

Lütfü Savaş: Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi vatan haini il

Lütfü Savaş: Bugün istifa edip, milletvekill... "Biz kimseye ‘Konteyner göndermeyin’ demedik"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Beni  arayıp, ‘Milletvekilliğine aday olacak mısınız’ diye soruyorlar. Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi vatan haini ilan ederim. Güzel günlerde biz hemşehrimizle birlikte bu şehri yönettik, en kötü günde bizim bu şehri terk etme lüksümüz yok” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, basın toplantısı düzenledi. Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Şehirler arasında Hatay’ı uluslararası alanda tanınır hale getirmek, şehri yeniden inşa etmek ve modern bir şehir kurmak için 10 yıllık anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Toplantıda açıklama yapan Savaş, “İlk 10 günden itibaren yaralarımızı nasıl saracağımızı ve Hatay’ı bundan sonra nasıl dimdik ayakta tutarız, bir sonraki depremde insanların hayatını kaybetmesini nasıl önleriz diye çalışmalara başladık. Sivil toplum örgütlerimiz, kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, yurtdışındaki sivil toplum örgütleriyle temasa geçtik. Şehrimizin bundan sonra bu gibi afetlerden minimum seviyede etkilenmesi için, şehrimizin akıllı, sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir istedik. Bunun için Birleşmiş Şehirler kuruluşu ile irtibata geçtik. 22 gün önce çalışmalarımıza başladık ve Birleşmiş Şehirler ile bir anlaşmaya vardık. El birliği ile Hatay’ı daha sağlıklı bir şehir nasıl yaparız, diye çalışma yaptık. Konuttan enerji üretim ve tüketimine, ulaşıma, eğitime ve yenilebilir enerji üretimine, bunun tasarruflu şekilde ev ve iş yerlerinde kullanılmasına varana kadar ‘yaşanabilir ve sürdürülebilir’ bir şehri nasıl yapacağımızı konuştuk. Sonuç itibariyle anlaşmaya vardık. Bundan sonraki süreçte hem bizim kendi üniversitelerimizden ve yurt dışından görüştüğümüz uzmanlar,  hem de Birleşmiş Şehirler himayesindeki 25 tane uzman ile Hatay’ı tarihi kimliğiyle, kültürel birikimiyle yeniden inşa edeceğiz” dedi.

"En kötü günde bizim bu şehri terk etme lüksümüz yok"

Savaş, “Beni arayıp, ‘Milletvekilliğine aday olacak mısınız’ diye soruyorlar. Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi vatan haini ilan ederim. Güzel günlerde biz hemşehrimizle birlikte bu şehri yönettik, en kötü günde bizim bu şehri terk etme lüksümüz yok” dedi.

"Erken yapıp da insanları sıkıntılı evlerde oturtmanın doğru olduğunu düşünmüyorum"

Bilime uygun hareket edeceklerini belirten Savaş, “Bilim, artçı sarsıntıların devam edeceğini söylüyor. Bilim insanları artçılar devam ederken, temel atmanın doğru olmadığını söylüyorlar. Artçılar devam ederken yapılan binanın sakat olduğu anlamına geliyor. 1 senede değil de 1,5 senede yapılsın. Bina yapımları hızlandırılsın ama daha geç yapılsın. Erken yapıp da insanları sıkıntılı evlerde oturtmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Deprem bilimsel bir gerçektir. Bu durumun siyasete evrilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle geç olsun ama sağlıklı olsun diyorum” diye konuştu.

"Biz kimseye ‘Konteyner göndermeyin’ demedik"

Konteyner gönderilmesini istemediği yönündeki iddialar hakkında konuşan Savaş, “Bu süreçte konteyner yetişmiyor. Pahalı ve gittikçe de fiyatı arttı. Hem de 2 konteyneri 1 TIR getirebiliyor. Konteyneri kışın ısıtman gerekiyor, yazın klima takman gerekiyor. İşi bittiğinde bertaraf etme şansın yok. Çevre kirliliğine neden oluyor. Ancak çadır çok daha ucuz. 1 TIR’da yüzlerce çadır getirilebiliyor ve yüzlerce aileye destek olunabiliyor. Çok ucuz olduğu için çok alınıp, daha fazla insanımıza katkı sağlanabiliyor. Aynı zamanda Hatay’da 8 ay yaz, 4 ay da kış oluyor. Çadırda klimaya ihtiyaç yok ve çok daha fazla insanın çadırdan faydalanabileceği düşünüldüğü için AFAD ile birlikte karar alındı, o karar alınırken ben de vardım. Ben bu kararı paylaştım. Bize 1 TIR’da 2 konteyner göndereceğinize çok sayıda çadır gönderin, daha fazla insana ulaşalım, dedim. Çünkü o günler hava soğuktu ve yağmur vardı. İnsanlar battaniye bulduğuna bile seviniyordu. Günün şartlarına göre bunun konuşuluyor olması lazım. Biz kimseye ‘Konteyner göndermeyin’ demedik. Acil olması nedeniyle, daha fazla insana ulaşmak için 'çadır' dedik. Konteyner gönderenleri kabul ediyoruz. Biz de konteyner alıyoruz.  Mansur Yavaş’ın konuşmasının bir kısmını almışlar. Sanki Lütfü Savaş konteyner istemedi gibi lanse etmeye kalkıyorlar. Bunları bu süreçte çok gördük. Biz burada acıları dindirmeye, Hatay’ı ayağa kaldırmaya çalışırken, birileri sosyal medya üzerinden çamur atma peşinde” ifadelerini kullandı. (DHA)

"Lütfü Savaş: Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi va." haberi, 20 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Lütfü Savaş: Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi va.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lütfü Savaş: Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi va.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  2. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  3. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  4. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  5. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  6. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  7. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  8. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  9. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  10. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  11. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  12. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  13. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  14. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
  15. 00:39 Tesla'nın karı yılın ilk çeyreğinde sert bir düşüş yaşadı
  16. 00:35 Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"
  17. 00:34 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder görevinden istifa ettiğini açıkladı
  18. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
  19. 00:26 Prens Louis'den yeni kareler geldi: Kanser tedavisi gören Kate Middleton çekti
  20. 00:25 Ünlü düdüklü tencere markası iflas etti: Hanımların düdüklü tencerede favorisiydi!
Politika Haberleri