Lütfü Savaş: "İlk üç gün gerçekten yalnızdık"

Lütfü Savaş:

Lütfü Savaş: "İlk üç gün gerçekten yalnızdık" Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası yaşanan süreçte Hatay'ın yalnız olmadığını belirtti ve özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay'a destek verdiğini vurguladı. İlk üç gün boyunca yalnız olduklarını belirten Savaş, açıklamalarda bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası yaşanan süreçte Hatay'ın yalnız olmadığını belirtti ve özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay'a destek verdiğini vurguladı. Savaş, "İlk üç gün gerçekten yalnızdık ancak üçüncü günden itibaren sivil toplum örgütleri, belediyemiz ve devletimizin farklı bölgelerinden gelen insanlarla birlikte yurt dışından gelenler de destek oldu. Ancak en büyük desteği İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çalışanları sağladı. Üçüncü günden itibaren Hatay'ın her noktasında yanımızda oldular ve yaralarımızı sarmak için birlik ve beraberlik içinde bizlere destek oldular" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Hatay Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şu açıklamaları yaptı:

"İLK ÜÇ GÜN GERÇEKTEN YALNIZDIK"

"Biz 5 Şubat akşamı gece yatarken hepimiz Hatay’ın büyük bir kısmı mutlu yatmıştık. Çünkü Kasımpaşa’yı uzatmanın uzatmasında bir firikik golüyle 1-0 yenmiştik ve puana çok ihtiyacımız vardı. Ve o gece sabaha karşı çok büyük bir kabusla uyandık. Uyandık ki bizim yalnız futbol takımımızdan 7 kişiyi kaybetmiştik. Hem menajerimiz aynı zamanda o gece bizlere o mutluluğu yaşatan Christian Atsu, o sabah hayata gözlerini yummuştu. Tabii ki yalnız futbol takımımız değil, 24 bine yakın yalnız Hatay’da insanlarımız sabaha karşı ya o sabah yaşamını kaybetti ya gecikmelerden dolayı birçoğu yaşamını kaybetmek durumunda kaldı. Tabii ki ilk üç gün gerçekten yalnızdık. Üçüncü günde itibaren birçok sivil toplum örgütü, belediyemiz, devletimizin farklı farklı bölgelerinden insanları, yurt dışından insanlar geldi fakat en çok da buraya sahip çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyemiz oldu ve İstanbul Büyükşehir çalışanlarımız oldu. Gerçekten üçüncü günden itibaren Hatay’ın her noktasında bizimle hemhal oldular. Hatay’ın yarasını sarmak için, birlik beraberlik içinde bizlere destek oldular.

"İSTANBUL'UN HAKKINI ÖDEMEK ÇOK ZOR"

Ben tabii ki tüm belediye başkanlarımıza ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerek bizim arkadaşlarımız olsun gerek diğer partilerden gelen belediye başkanlarımız fakat gerçekten de İstanbul’un hakkını ödemek çok zor. O günden bugüne kadar İBB Başkanımız buradaki ekipleriyle birlikte en az bizim kadar çalıştılar. Belki zaman zaman bizden daha fazla çalıştılar çünkü onlar bizlere yardım etmeye gelmişti biz depremzedeydik, biz yalnız 166 arkadaşımızı kaybetmedik aynı zamanda bin arkadaşımızın çekirdek ailesinden insanın kaybolduğu mesai arkadaşlarından bahsediyorum, iki bininin de ya abisi ya ablası ya annesi ya babası ya yeğenleri yaşamını kaybetti. Hatay’da gerçekten dram çok büyüktü. O günden bugüne kadar bizi yalnız bırakmadan bizlere destek olan hem sayın genel başkanlarımıza hem de İBB başkanlarımıza, tüm diğer başkanlarımıza ekipleriyle birlikte teşekkür ediyorum. İnşallah bu okuldan inşaatları güzel yapacak insanlarımız çıkacaktır, güzel yerlerde okuyacaklardır. Sayın Başkanıma, KİPTAŞ Genel Müdürümüze ve tüm paydaşlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Kırıkhan eğitim camiamıza hayırlı olsun diyorum."

 

 

"Lütfü Savaş: "İlk üç gün gerçekten yalnızdık"" haberi, 06 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Lütfü Savaş: "İlk üç gün gerçekten yalnızdık" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lütfü Savaş: "İlk üç gün gerçekten yalnızdık" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:49 Galatasaray Başkanı Özbek'ten İmamoğlu'na Anlamlı Ziyaret
  2. 19:19 Şok Gelişme! Ali Koç, PFDK'ye Sevk Edildi! Fenerbahçe kulübüne şok!
  3. 19:11 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS'deki Yenilikler İçin Basın Toplantısı Tarihini Açıkladı
  4. 19:05 Bakan Yumaklı: Sokak Hayvanlarıyla İlgili Düzenleme Meclis Gündeminde
  5. 19:01 Amasya'da Tarihi Konak Yangınında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  6. 18:57 Güneybatı Çin'deki Hastanede Silahlı Saldırı: En Az 2 Ölü, 23 Yaralı
  7. 18:48 iPad Air, Pro, Pencil Pro ve Magic Keyboard: Fiyatlar Belli Oldu!
  8. 18:48 Altın Sahiplerine Müjde! Uzman İsmin Tahmini Gerçek Oluyor: "Fiyatlar Fırlıyor, Hazır Olun!"
  9. 18:47 Gerilim Tırmanıyor: Rusya'dan İngiltere'ye Yönelik Ateşli Tehditler: Vururuz!
  10. 18:47 Dikkat Edilmezse Tehlikeli! Kan Sulandırıcı İlaç Kullananlara Kritik Uyarı!
  11. 18:47 Dünya Astım Günü: Solunum Yollarında Bilinçlenme ve Mücadele
  12. 18:46 Bankalar Mevduata Faiz Bombası Attı: 2 Milyon TL'de Rekor Kazanç!
  13. 18:46 Merhametsiz Cani Aile Engelli Çocuğu Timsahlara Yem Etti!
  14. 18:46 Emekliler İçin Zam Müjdesi: Yeni Maaşlar Ne Kadar Olacak?
  15. 18:40 Türkiye'de Trafik Sigortası Poliçe Sayısı Rekor Kırdı: Kasko Sigortasında Düşüş!
  16. 18:32 Fenerbahçe'de Büyük Hayal Kırıklığı: İrfan Can Kahveci'den Gelen Üzücü Haber
  17. 18:31 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Florya Projesiyle Kulübün Geleceğini Şekillendiriyor
  18. 18:27 Beklenen Haber Geldi! 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri Yatırılıyor! İşte Tarihler
  19. 18:27 Çin Dışişleri, İsrail'in Gazze Saldırısını Kınadı
  20. 18:22 Çoklu Koronavirüs Aşısı: Klinik Denemeler 2025'te
Gündem Haberleri