Maaşı için komşusunun cesedini mumyalayıp, yıllarca sakladı

Maaşı için komşusunun cesedini mumyalayıp, yıllarca sakladı

Maaşı için komşusunun cesedini mumyalayıp, y... Akıllara durgunluk veren olay... Evinde cesedi bulundu, yapılan araştırma aslında 3 yıl önce öldüğünü ortaya çıkardı. Şeytanın bile aklına gelmeyen olay Roterdam'da gerçekleşti, komşusunu maaşı için mumyalayıp saklamış.

Akıllara durgunluk veren  olay...  Evinde cesedi bulundu, yapılan araştırma aslında 3  yıl önce öldüğünü ortaya çıkardı.  Şeytanın bile aklına gelmeyen olay Roterdam'da gerçekleşti, komşusunu maaşı için mumyalayıp saklamış.

Hollanda'da cesedi bulunan 72 yaşındaki Elly Leeflang'ın öldükten sonra üç yıl boyunca komşusu tarafından mumyalanıp saklandığı tespit edildi. 62 yaşındaki Jan Ton'un, Leeflang'ın emekli maaşını almak için yıllarca komşulara yalan söyleyerek bunu gizlediği belirtildi.

Hollanda’nın Rotterdam kentindeki evinde iki ay önce cesedi bulunan 72 yaşındaki Elly Leeflang’ın, aslında üç yıl önce öldüğü belirlendi. Hollandalı kadının gönüllü olarak bakımını üstlenen komşusunun, emekli maaşını alabilmek için bunu yıllarca mahalle sakinlerinden gizlediği ortaya çıktı. BBC’den Yusuf Özkan’ın haberine göre, kokmaması için komşusu tarafından mumyalandığı belirlenen Elly Leeflang’ın cesedi, 23 Nisan’da Rotterdam’ın Lage Land semtindeki evinde tesadüfen bulundu. Polis ve mahalle sakinleri, cesetle birlikte, yıllarca süren bir emekli maaşı dolandırıcılığı ile de karşılaştı. Rotterdam’da yayın yapan Raymond TV’nin haberine göre, 72 yaşındaki Elly Leeflang ile Jan Ton, aynı apartmanda komşu ve yakın arkadaşlardı. KOAH hastası olan ve 2016 yılında sağlığı bozulan Elly’nin bakımını, komşusu Jan gönüllü olarak üstlendi. Elly’nin köpeğini gezdirdi, ev işlerine yardım etti.

ORTADAN KAYBOLUNCA KOMŞULAR MERAK ETTİ

Elly’nin, 2016 yılı sonlarında aniden ortadan kaybolması üzerine, komşuları merak etti. Jan Ton, Hollandalı kadını akciğer rahatsızlığı nedeniyle aniden bir kliniğe yatırmak zorunda olduğunu söyledi. Her hafta komşularına, hastanede olduğunu öne sürdüğü Elly’nin sağlık durumuna ilişkin haber ve selam getirmeye devam etti. Bu süre içinde Elly’nin evini düzenli olarak havalandıran ve köpeğine bakmaya devam eden Jan Ton, sürekli olarak çeşitli bahaneler uydurarak, komşularının durumdan şüphelenmesini önledi. Komşularının her sorusuna hep mantıklı bir yanıt bulan Hollandalı adam, bir gün, Elly’nin başka bir kentteki, daha donanımlı hastaneye sevk edildiğini söyledi. Her fırsatta Elly’yi ziyaret ettiğini, onunla sürekli haberleştiğini anlattı. Mahalledeki herkes bu anlatılanlara inanmıştı. 2019’un sonlarına doğru 62 yaşındaki Jan Ton’un da sağlığı bozuldu. Akciğer kanseri ve beyin tümörü olan Hollandalı adamın durumunun kötüleşmesi üzerine, komşusu Kemal Yıldız, ambulansı çağırdı. Hastaneye kaldırılan Jan’ın, sağlık sigortası ve düzenli bir geliri olmadığı ortaya çıktı. Hollanda’da yaşayan ya da çalışan herkesin sağlık sigortasına sahip olması zorunluyken, Jan’ın bundan nasıl muaf kaldığı anlaşılamadı.

JAN TON 25 OCAK’TA ÖLDÜ

Hastane, yasa gereği sigortasız birini geri çeviremediği için, Jan’ın masrafları acil durum fonu tarafından ödendi ve tedavisine başlandı. Komşuları, bir başka kentteki hastanede olduğunu sandıkları Elly’nin, bu durumdan haberdar olup olmadığını merak etti. Jan Ton, komşusu Kemal Yıldız’a, “Elly’ye, artık kendisiyle ilgilenemeyeceğimi yazdım. Haftaya ziyaretime gelecek” dedi. Ancak bu ziyaret hiç gerçekleşmedi. Jan Ton, 25 Ocak’ta öldü. Cenazesi, komşuları tarafından kaldırıldı. Evinin anahtarı da, oturduğu binanın sahibi olan konut kooperatifine teslim edildi. Ancak düzenli olarak kirasını ödemesine rağmen, belediyede yerleşik bir adresi görünmeyen Jan’ın evi boşaltılamadı. Komşuları, Jan’ın ölümünden sonra Elly’yi daha fazla merak ederek, polise başvurdu.

MUMYALANMIŞ VE ÖRTÜYLE KAPATILMIŞ

Mart ortalarında gerçek adı Elizabeth Boon olan Hollandalı kadın için resmi bir kayıp ilanı yayınladı. Ancak herhangi bir haber çıkmayınca, sosyal konutların bağlı olduğu kooperatifin çalışanları 23 Nisan’da Elly’nin evine girdi. Görevliler, Hollandalı kadının çürümeye yüz tutmuş cesedini, yatağının üzerinde, mumyalanmış ve çok sayıda örtüyle kapatılmış olarak buldular. Polis, Elly’nin ölümünde herhangi bir şiddet ya da dış baskı izine rastlamadı. Komşusu Jan Ton’un, ölene kadar Hollandalı kadının emekli maaşını almaya devam ettiği, bu nedenle de cesedi sakladığı belirtildi. Jan’ın da ölmüş olduğu gerekçesiyle, Elly Leeflang’ın dosyası savcılık ve polis tarafından kapatıldı. (BBC Türkçe)

"Maaşı için komşusunun cesedini mumyalayıp, yıllarca sakladı" haberi, 18 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Maaşı için komşusunun cesedini mumyalayıp, yıllarca sakladı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Maaşı için komşusunun cesedini mumyalayıp, yıllarca sakladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  2. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  3. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  4. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  5. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  6. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  7. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  8. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  9. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  10. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  11. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  12. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  13. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  14. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  15. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  16. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  17. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  18. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  19. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  20. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
Dünya Haberleri