Macaristan Başbakanı Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göçmen övgüsü yağdırdı: Avrupa'yı kurtardı!

Macaristan Başbakanı Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göçmen övgüsü yağdırdı: Avrupa'yı kurtardı!

Macaristan Başbakanı Orban, Cumhurbaşkanı Er... Göçmen krizinde Türkiye'nin üstlendiği kritik rolle Avrupa'nın büyük bir istikrarsızlıktan kurtulduğunu belirten Orban, Erdoğan'ın bu süreçte adeta bir kahraman gibi davranarak Avrupa kıtasını kurtardığını ifade etti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Antalya Diplomasi Forumu (ADF) çerçevesinde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Macaristan arasındaki tarihi ilişkilere vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgülerde bulundu. Orban, Erdoğan'ın Avrupa'daki göçmen krizinde üstlendiği rolle kıtayı kurtardığını belirtti.

Orban, Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu ve NEST Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "ADFLeadersTalks" panelinde konuştu. Türkiye-Macaristan ilişkilerinin derin tarihi bağlarına değinerek, Erdoğan'ın Macaristan'da sevilen ve yüksek imaja sahip bir lider olduğunu dile getirdi. Avrupa'daki diğer ülkelere kıyasla güçlü liderlere duyulan ilgiyi vurgulayan Orban, "Bizler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seviyoruz" dedi.

Avrupa'da hakim olan savaş diline rağmen, Türkiye ve Macaristan'ın karşılıklı barış dili konuştuğunu ifade eden Orban, Türkiye'nin muhafazakar yapısını koruyan bir ülke olduğunu ve Avrupa'da giderek kenara itilen aile, tanrı, ulus gibi kavramların önemini altını çizdi.

Göç ve göçmenlik meselesine de değinen Orban, bu konunun Avrupa'daki en önemli konuların başında geldiğini ve Macaristan'ın diğer ülkelere oranla daha katı bir tutum sergilediğini belirtti. Türkiye'nin göç konusundaki rolünün önemine dikkat çeken Orban, "Türkiye olmasaydı şu anda Avrupa, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tamamıyla istikrarını kaybetmiş olurdu" diyerek, Erdoğan'ın Avrupa kıtasını kurtardığını vurguladı.

AB'nin Türkiye'ye verdiği göç sözlerini tam olarak yerine getirmediğini ifade eden Orban, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sorunlara destek olunması gerektiğini ancak bu desteğin yerine getirilmediğini dile getirdi.

Ukrayna'daki savaşa da değinen Orban, bu savaşın Macarların savaşı olmadığını ve ülkesinin çıkarlarını düşünmek zorunda olduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın yeniden başkan olması durumunda Ukrayna'daki savaşı sonlandırabileceği görüşünü paylaştı.

AB Dönem Başkanlığı spekülasyonlarına da değinen Orban, dönem başkanlığını alacaklarını ve AB'nin genişleme konusunu gündeme getireceklerini belirtti. Orban, Avrupa'nın rekabet konusunda kaybettiği ivmeyi yeniden kazanması gerektiğini vurguladı.

"Macaristan Başbakanı Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göçmen övgüsü yağdırdı: Avrupa'yı kurtardı!" haberi, 02 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Macaristan Başbakanı Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göçmen övgüsü yağdırdı: Avrupa'yı kurtardı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Macaristan Başbakanı Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göçmen övgüsü yağdırdı: Avrupa'yı kurtardı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  2. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  3. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  4. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  5. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  6. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  7. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  8. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  9. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  10. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  11. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  12. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  13. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  14. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  15. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  16. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  17. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  18. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  19. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  20. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
Dünya Haberleri