Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’dan Kiev’e Sürpriz Ziyaret

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’dan Kiev’e Sürpriz Ziyaret

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’dan Kiev’e... Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, AB dönem başkanlığını devraldığı dönemde Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşmesi beklenen Orbán, Rusya yanlısı tutumuyla biliniyor.

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’ın, AB dönem başkanlığını devraldığı dönemde Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Ukrayna’nın batısındaki Macarca konuşan azınlığın hakları konusundaki müzakerelerin ardından gerçekleşecek bu ziyaret, Orbán’ın Rusya yanlısı politikalarının gölgesinde dikkat çekiyor.

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’ın Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Avrupa’nın en Rusya yanlısı liderlerinden biri olan Orbán’ın bu sürpriz ziyaretinin, Macaristan’ın AB dönem başkanlığını devralmasıyla eş zamanlı olarak gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra Ukrayna’yı ziyaret edecek ilk Macar lider olacak Orbán’ın, Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmesi planlanıyor. Ukraynalı bir kaynak, "Son dakikada bir değişiklik olmazsa Orbán yarın burada" şeklinde bilgi verdi. Budapeşte’den gelen bilgilere göre, ziyaret planları, Ukrayna’nın batısında iki ülke sınırına yakın bölgelerde yaşayan Macarca konuşan azınlığın hakları konusunda uzun müzakerelerin ardından şekillendi.

Çoğu Avrupa ülkesinin aksine Macaristan, Ukrayna’yı askerî olarak destekleme ihtiyacını sıkça sorguladı ve bunun yerine ateşkes çağrısında bulundu. Orbán, 2022’deki parlamento seçimlerini kazandıktan sonra Zelenski’yi kendisine komplo kurduğu ve muhalefeti desteklediği iddia edilen "muhalifler" listesine dahil etmişti.

Macaristan, pazartesi günü, ülkenin iç hukuk kuralları ve dış politika konularında Brüksel ile sık sık çatışmalara rağmen yıl sonuna kadar AB dönem başkanlığını devraldı.

Üst düzey bir AB diplomatı, Macaristan’ın dönem başkanlığını devralmasından duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdi: 

"Bu konu hakkında konuşurken kendimi sakinleştirmek için hap alıyorum çünkü iş gerçekten gülünç bir hal almaya başladı... Yolun her dönemecinde Macarların Ukrayna’nın bir saldırganla mücadele etme kabiliyetini engellediğini görüyorsunuz."

"Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’dan Kiev’e Sürpriz Ziyaret" haberi, 02 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’dan Kiev’e Sürpriz Ziyaret haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’dan Kiev’e Sürpriz Ziyaret 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 04 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:21 BM'den 7 Ekim sonrası için 'Gazze' raporu geldi: Nüfusun yüzde 90'ı yerinden edildi!
  2. 17:21 Bahar'da beklenen son geldi! Show TV'den yeni sezon ile ilgili karar
  3. 17:05 Ünlü iş adamı koltuk savaşında! Ali Koç'un yerine geliyor!
  4. 17:02 Aytaç Durak yoğun bakıma kaldırıldı!
  5. 16:57 Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya'dan İlk Açıklama! Sevgililer resmen basıldı!
  6. 16:53 Türk Lirası'nın gerçek değeri, 61,90'a yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı
  7. 16:53 Borsada en çok kazandıran hisse hakkında şaşırtan karar! Yatırımcıya kötü haber geldi
  8. 16:52 ABD, Ukrayna'ya 150 milyon dolarlık silah yardımı sağlıyor
  9. 16:49 Çağlar Söyüncü'den Jose Mourinho itirafı geldi!
  10. 16:47 Dayı, öz yeğenini öldürdü!
  11. 16:41 Deniz Akkaya; 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı!
  12. 16:37 UEFA Türkiye'ye de acımasız davrandı!
  13. 16:33 Jose Mourinho, italyan gazetesine itiraf etti!
  14. 16:27 Galatasaray Yeni Sezon Forması ile pes dedirtti!
  15. 16:23 Amasya'da da Orman Yangını çıktı! Felâket büyüyor!
  16. 16:19 Milli Takım kampında casus krizi var!
  17. 16:14 Kuşadası'nda plaj kan gölüne dönmüştü! Ayrıntılar belli oldu!
  18. 15:58 Çağlar Söyüncü'den şok eden Jose Mourinho yorumu!
  19. 15:52 Milli Takımın maçını Beşiktaş stadında izlemek için izdiham yaşanacak!
  20. 15:50 AKP'den gerici adım! Artık Atatürk İlke ve İnkilapları öğretmenlerin sorumluluğunda değil!
Dünya Haberleri