Macaristan Dışişleri Bakanı: Ab, Çin Konusunda İdeolojik Olmayan Bir Tavır Almalı

Macaristan Dışişleri Bakanı: Ab, Çin Konusunda İdeolojik Olmayan Bir Tavır Almalı

Macaristan Dışişleri Bakanı: Ab, Çin Konusun... BUDAPEŞTE, 14 Mart (Xinhua) -- Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği (AB) ile Çin arasındaki ilişkilerin ideolojik olmaması, pragmatik olması icap ettiğini söylemiş oldu.

BUDAPEŞTE, 14 Mart (Xinhua) -- Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği (AB) ile Çin arasındaki ilişkilerin ideolojik olmaması, pragmatik olması icap ettiğini söylemiş oldu.

Szijjarto, Pazartesi günü Paris'te gazetecilere verdiği demeçte, "AB ile Çin arasındaki ticari işbirliği ideolojik nedenlerle kesilirse daha da derin bir ekonomik kriz oluşacaktır, bu nedenle karşılıklı yarar sağlayan, pragmatik bir ilişkiyi sürdürmek çok önemlidir" dedi.

Szijjarto, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Başkanı Mathias Cormann ile yapmış olduğu görüşmenin peşinden konuştu.

"Avrupa'nın içinde bulunmuş olduğu son aşama sıkıntılı dönemden çıkıp çıkamayacağı, temelde karar vericilerinin yaklaşımına bağlı... ideolojik bir yaklaşım yerine sağduyu temelinde hareket edebilecekler mi?" diye soran Szijjarto, "Dünya ekonomik krizini geride bırakmak için sağduyuya ihtiyaç var" dedi.

Szijjarto, OECD'nin, dünya çapında "ideolojilerin tutsağı" olmayan, "akılcı, gerçekçi, sağduyulu ekonomi politikası" izleyen birkaç kuruluştan biri bulunduğunu söylemiş oldu.

Macar dış ilişkiler uzmanı, ister Batı Avrupa'nın ister ABD'nin girişimiyle olsun, ideolojiler sebebiyle ekonomik ve ticari işbirliğinin kesilmesi durumunda Avrupa ekonomisinin derin bir durgunluktan kaçamayacağını belirtti.

Szijjarto, önümüzdeki dönemde Çin ile pragmatik ekonomik işbirliğini sürdürmenin Avrupa'nın temel çıkarına bulunduğunu altını çizdi.

Szijjarto, Macaristan'ın Alman otomotiv endüstrisi ve Çinli elektrikli pil üreticileri için mühim bir merkez olmasından dolayı, öteki AB üye ülkelerine misal teşkil edebileceğini söylemiş oldu. AB'nin 2035'te yeni fosil yakıtlı araçların satışını yasaklaması ile daha fazla elektrikli vasıta pili gerekecek.

Szijjarto, dünyanın ilk on elektrikli vasıta pili üreticisinin çoğunun Çinli firmalar bulunduğunun altını çizdi. Bu nedenle, "Avrupa, Çin ile işbirliğinin iplerini koparırsa, o vakit Avrupa otomobil endüstrisi elektromobilite stratejisini uygulamada başarısız olacak ve milyonlarca kişilik istihdamı tehlikeye atacaktır" diye uyarıda bulunmuş oldu.

Szijjarto, Doğulu ve Batılı firmalar için muhteşem bir merkez noktası olması sebebiyle Macaristan'ın son yıllarda yatırım rekorları kırdığını da sözlerine ekledi.

"Macaristan Dışişleri Bakanı: Ab, Çin Konusunda İdeolojik Olmayan Bir Tavır Almalı" haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Macaristan Dışişleri Bakanı: Ab, Çin Konusunda İdeolojik Olmayan Bir Tavır Almalı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Macaristan Dışişleri Bakanı: Ab, Çin Konusunda İdeolojik Olmayan Bir Tavır Almalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Gündem Haberleri