Macron eylemlere rağmen geri adım atmıyor: Reform süreci ilerleyecek

Macron eylemlere rağmen geri adım atmıyor: Reform süreci ilerleyecek

Macron eylemlere rağmen geri adım atmıyor: R... Fransa sokaklarında eylemler devam ederken, Macron emeklilik reformundan geri adım atmıyor.

Cumhurbaşkanı, sokaklardaki yüksek gerilim sebebiyle İngiltere Kralı III. Charles'ın Fransa ziyaretini ertelemesini istedi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, devam eden emeklilik reformu karşıtı protestolara karşın geri adım atmamaya emin. Fransa Demokratik Emek Konfederasyonu (CFDT) lideri Laurent Berger'in emeklilik yaşlarının 62'den 64'e çıkartılmasını öngören reformu altı aylığına askıya alma çağrısına negatif cevap veren Macron, reformları kararlılıkla hayata geçirmeye devam edeceğini söylemiş oldu. Cumhurbaşkanı, "İlerlemeye devam edeceğiz. Fransa yerinde sayamaz" diye konuştu. Macron, sokaklarda polisle eylemciler içinde yaşanmış olan çatışmalara atıfla, "Şiddete boyun eğmeyeceğiz. Şiddeti en güçlü biçimde kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Macron, meclis baypas edilerek hayata geçirilen emeklilik düzenlemesinde sürecin devam edeceğinin de altını çizdi. Düzenleme, Fransız Anayasa Konseyi tarafınca değerlendirilme aşamasında.

450'den fazla gözaltı

Ülke çapında sendikaların çağrısıyla Aksiyon Günü çerçevesinde devam eden gösterilerde Perşembe günü yer yer polisle eylemciler içinde sert çatışmalar yaşandı. 450'den fazla eylemcinin gözaltına alındığı, 441 güvenlik mensubunun yaralandığı açıklandı.

Paris çevresinde 900'den fazla noktada ateş yakılırken, bazı anarşist gruplarla polis içinde çatışmalar yaşandığı açıklandı. Bordeaux'nun güneybatısında eylemcilerin belediye binasının ahşap girişini ateşe verdiği, Rennes, Nantes ve Toulouse benzer biçimde şehirlerde de çatışmalar olduğu kaydedildi.

Charles'ın ziyareti ertelendi

Sokaklarda dinmeyen gerginlik sebebiyle Macron'un İngiltere Kralı III. Charles'tan planlanan Fransa ziyaretini ertelemesini istediği açıklandı. Bir İngiliz hükümet sözcüsü, Fransa Cumhurbaşkanı'nın, Cuma günü meydana getirilen görüşmede önümüzdeki Salı için meydana getirilen işbırakımı çağrıları sebebiyle III. Charles'ın ziyaretini ertelemesini talep ettiğini kaydetti. Buckingham Sarayı'ndan bir kaynak, Charles'ın iptal nedeniyle yaşamış olduğu hayalkırıklığını ifade ederek, "Kral ve kraliçe bu ziyareti elbet iple çekiyordu" diye konuştu. Kaynak, İngiltere Başbakanı'nın Macron'la yapmış olduğu görüşme sonrası krala ziyareti ertelemesi önerisini ilettiğini, kralın da öneriyi anlayışla karşılayarak kabul ettiğini belirtti.

Fransa-İngiltere arasındaki dostane ilişkilerin altının çizilmesi amacıyla düzenlenecek olan ziyaret, Charles'ın kraliyet tacını giydiğinden bu yana yapmış olduğu ilk yurt dışı ziyareti olacaktı. İngiltere Kralı'nın Pazartesi günü Paris'te Senatoya hitap ettikten ve Versailles Sarayı'nda bir resmi yemeğe katıldıktan sonrasında, Bordeaux belediye binasını ziyaret etmesi bekleniyordu.

Charles'ın Avrupa turunun ikinci ayağı olan Almanya ziyaretinin ise planlandığı benzer biçimde Çarşamba günü gerçekleşmesi umut ediliyor.

Reuters,AFP/SÖ,EC

"Macron eylemlere rağmen geri adım atmıyor: Reform süreci ilerleyecek" haberi, 24 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Macron eylemlere rağmen geri adım atmıyor: Reform süreci ilerleyecek haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Macron eylemlere rağmen geri adım atmıyor: Reform süreci ilerleyecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  2. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  3. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  4. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  5. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  6. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  7. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  8. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  9. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  10. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  11. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  12. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  13. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  14. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  15. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  16. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  17. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  18. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  19. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  20. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
Dünya Haberleri