Macron'dan Ermenistan kararı geldi: Silah desteğini sürdürecek

Macron'dan Ermenistan kararı geldi: Silah desteğini sürdürecek

Macron'dan Ermenistan kararı geldi: Silah de... Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, görüşmeleri öncesinde basına konuştu. Macron, Fransa'nın Ermenistan'ı desteklemeyi ve ülkeye sorumlu bir yaklaşımla, gerilimi tırmandırmadan silah desteği sağlamayı sürdüreceğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı ağırladı ve ikili, görüşmeler öncesinde ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Macron, Nazi işgali sırasında Fransa saflarında yaşamını kaybeden Ermenilere referansla, Ermenilerin Fransız direnişine ve ulusuna sağladıkları desteği vurguladı. "Fransa'nın Ermenistan'ın bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne, demokratik gidişatına ve temelde barış arzusuna verdiği desteğe güvenebilirsiniz," diyen Macron, barış arzusunu "sürdürme kararlılığı ve cesaretinden" dolayı Paşinyan'ı takdir ettiğini söyledi.

Macron, Paşinyan'ın bu kararlı duruşunun, Ermenistan'ın Avrupa kıtasında "savaş suçlarının işlendiği sırada" Uluslararası Ceza Mahkemesine katılmasıyla daha da somutlaştığını belirtti.

Paşinyan ile görüşmesinde, Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin normalleşmesinin ele alınacağını ifade eden Macron, Ermenistan'ın Sünik bölgesindeki son gelişmelerin sahada "tırmandırma riskinin" varlığına işaret ettiğini dile getirdi.

Macron, Azerbaycan'ın Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini vurgulayarak, sınırların belirlenmesi konusunda "iyi niyetle" çalışılmasının, sınırdaki birliklerin geri çekilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Macron, Azerbaycan'ın Karabağ'dan ayrılan ve geri dönmek isteyenlerin güvenli ve hızlı bir şekilde dönüşünü sağlama yükümlülüğü olduğunu ifade etti.

MACRON ASKERİ TEÇHİZAT SAĞLAMAYI SÜRDÜRECEK

Macron, stratejik altyapının geliştirilmesi konusunda Ermenistan'a desteklerinin devam edeceğini ve "gerilimi tırmandırmadan" askeri teçhizat sağlama taahhüdünde bulunduklarını ifade etti.

Paşinyan ise Fransa ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin sadece tarihi ve ekonomik boyutta olmadığını, aynı zamanda iki ülkenin "daha derin duygusal bağlarla" birbirine bağlı olduğunu belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirmek ve güçlendirmek için atılan adımlar için Macron'a teşekkür eden Paşinyan, Fransa'nın yardımıyla ülkesinin savunma kapasitesinin güçlendirilmesinin bölgede endişe yaratmaması gerektiğini ve amaçlarının bölgede "denge sağlamak" olduğunu vurguladı.

"Macron'dan Ermenistan kararı geldi: Silah desteğini sürdürecek" haberi, 22 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Macron'dan Ermenistan kararı geldi: Silah desteğini sürdürecek haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Macron'dan Ermenistan kararı geldi: Silah desteğini sürdürecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  2. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  3. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  4. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  5. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  6. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  7. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  8. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  9. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  10. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  11. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  12. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  13. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  14. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  15. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  16. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  17. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  18. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  19. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  20. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
Dünya Haberleri