Madame Tussauds, en ünlü adları İstanbul’da ağırlamaya devam ediyor!

Madame Tussauds, en ünlü adları İstanbul’da ağırlamaya devam ediyor!

Madame Tussauds, en ünlü adları İstanbul’da ... Madame Tussauds’da yer alan balmumu heykellerinin detaylı bir hazırlanma süreci var! Balmumu yapılacak kişinin 360 derecelik açıdan 250’nin üzerinde fotoğrafının olması gerekiyor! Özel bir çalışma ile heykel tamamlanırken..

 

Yarıyıl tatili geldi ve aileler çocuklarıyla birlikte hangi etkinlikleri yapacağını planlamaya başladı. Pek çok ünlünün balmumu figürlerinin yer aldığı aile dostu müzelerden biri olan Madame Tussauds, yakın zamanda Barbie filminde Ken karakterini canlandıran Ryan Gosling'i de bünyesine kattı. Madame Tussauds İstanbul'u Sea Life İstanbul ve Legoland Discovery Center İstanbul'un da sahibi olan Merlin Entertainments Türkiye Genel Müdürü Tankut Tonger'dan öğrendik.

Bay Tankut, Madame Tussauds'ta kaç tane balmumu heykel sergileniyor?
Madame Tussauds,
İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki Grand Pera binasında yer alıyor ve 2 bin metrekare alana sahip; Spor, eğlence, ekran, tarih, kültür ve sanat dünyasından ünlü isimlerin 70'ten fazla balmumu figürü yer alıyor. Tarihi 250 yıl öncesine dayanan Madame Tussauds'ta balmumu figürler genellikle Londra'daki bir atölyede yapılıyor. Dünyanın dört bir yanındaki merkezlere dağıtılan saç modelleri, kostümler, karakter tasarımı gibi tüm süreçler merkezlerin stüdyo ekibi tarafından yapılıyor. Belirli aralıklarla figürlerin bakımı yapılıyor, saçlar yıkanıyor, fön makinesiyle yenileniyor, kıyafet ve aksesuarlar temizleniyor, dövme ve makyajlar güncelleniyor.

FİGÜRLER ÜRETİMDEN SONRA MÜZEYE ULAŞANA KADAR NASIL BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR?

Balmumu figürlerin yapımından müzeye gönderilmesine kadar detaylı ve uzun bir süreci kapsamaktadır. Öncelikle sosyal medyadaki ziyaretçi ve yorumlar dikkate alınarak, başarılarıyla topluma rol model olmuş kişiler değerlendirilerek isim belirleniyor. Bu kişinin karakterin pozunu verebilmesi için "oturma" adı verilen ölçüleri alması gerekir. Otururken kişinin 360 açıdan 250'den fazla fotoğrafı çekilerek yüz ve vücut ölçüleri, saç rengi, ten rengi, diş şekli gibi detaylı referanslar yapılıyor. Alınan ölçüler ve belirlenen konum ile figürün kil modeli yapılır. Figür yaratımının her aşaması ünlünün izniyle gerçekleştiriliyor. Kil eskizinin fotoğrafları ünlülerle paylaşılarak onlardan onay alınır ve gerekiyorsa gerekli düzeltmeler yapılır. Bu çizimin içine balmumu dökülerek balmumu figürü yapılır. Onay süreci balmumu figürün detaylı fotoğraflarıyla başlar. Bu onay sürecinde ünlüler isteğe bağlı olarak Londra stüdyosunu ziyaret ederek geri bildirimlerini paylaşabiliyor ve yapım sürecini yakından görebiliyor. Ağda onaylandıktan sonra görüntü tamamlanır. Bu süreç 8 ay sürüyor. Ardından 250 yıldır tüm Madame Tussauds'larda gelenek haline gelen "Side Side" işlemi, figür ile ünlüyü bir araya getirerek figürü hayranlarına sunmak için tasarlanıyor.

TARİHE YÖN VERENLERİN YANI SIRA POPÜLER İNSANLAR DA VAR. BALMUMU FİGÜRLERİNİ KİMİN YAPTIĞINI NASIL BELİRLİYORSUNUZ?

Mumun formu çeşitli faktörler tarafından belirlenir. Bu faktörler arasında özellikle itibar ve nüfuz, ziyaretçi gereksinimleri, güncel olaylar, popülerlik ve Madame Tussauds konseptine uyan kişiler sayıların belirlenmesinde önemli kriterlerdir. Hem geçmişi hem de bugünü kapsayan bu çeşitlilik, Madame Tussauds'un itibarını ve popülerliğini koruyabilmesi açısından oldukça önemlidir. Madame Tussauds konsepti ve dünyanın her yerinden gelen ziyaretçilerin beklentileri doğrultusunda bazı figürler kalıcı olarak sergilenmekte, mevcut rakamlar ise zaman zaman değişiklik gösterebilmektedir. Bu değişikliklerin ardındaki en önemli faktör popülerlik ve ziyaretçilerdir. Müzeler rakam alışverişinde bulunuyor..

"Madame Tussauds, en ünlü adları İstanbul’da ağırlamaya devam ediyor!" haberi, 20 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Madame Tussauds, en ünlü adları İstanbul’da ağırlamaya devam ediyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Madame Tussauds, en ünlü adları İstanbul’da ağırlamaya devam ediyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:54 Ceylan Ertem'den; 'Köyde seks'!
  2. 13:48 Mele Mosso Cesur Sahne Tarzıyla Dillerde! Resmen Salladı!
  3. 13:42 Galatasaray, Raphael Varane ile anlaştı: 51 milyon euroluk yıldız geliyor
  4. 13:05 Selena Gomez'in filmi Cannes'da!
  5. 12:36 Meteoroloji Raporu: Türkiye Genelinde Bulutlu ve Yağışlı Hava Bekleniyor
  6. 12:34 Galatasaray - Fenerbahçe maçının VAR’ı Fabio Maresca!
  7. 12:25 19 Mayıs 2024 Altın Fiyatları
  8. 12:23 İflas Eden İş İnsanı Hayrettin Şimşek, Hurdacılık Yaparken Kameralara Yakalandı
  9. 12:17 Prof. Dr. Naci Görür'den Uyarı: Tunceli, Erzincan ve Bingöl'de Deprem Tehlikesi Artıyor!
  10. 12:13 Kamu Personeline Fazla Mesai Ücreti Yok: Yeni Düzenlemeler ve Açıklamalar
  11. 12:09 Beşiktaş'ta son dakika! Aziz Yıldırım dondu kaldı!
  12. 12:07 İstanbul ve Ankara'da 'Narkoçelik-17' Operasyonu
  13. 12:02 Köyde Dehşet: Diri Diri Gömülen Adam Kurtarıldı
  14. 11:58 Zeynep Farah Abdullah, açlık diyetinde!
  15. 11:58 Gantz'tan Çağrı: Gazze Planı Onaylanmazsa İstifa!
  16. 11:54 İnegöl'de Eski Eş Şiddetinde Korkunç Olay: Kadın Sokak Ortasında Bıçaklandı
  17. 11:51 Heyecan Dorukta! Transfer Bombası: 75 Milyon Euro Değerindeki Yıldız Trabzonspor'da!
  18. 11:48 Kraliçe Elizabeth'ten daha zengin oldu!
  19. 11:48 Gazze'de İsrail Saldırıları: 3 Ölü, Gazeteci Abdullah el-Neccar Hayatını Kaybetti
  20. 11:43 Hükümet Karşıtı Protestolar İsrail'de Yankı Buluyor
Yaşam Haberleri