Magnezyum mu melatonin mi? Hangisi daha iyi bir uyku takviyesi?

Magnezyum mu melatonin mi? Hangisi daha iyi bir uyku takviyesi?

Magnezyum mu melatonin mi? Hangisi daha iyi ... Bazı insanlar iyi bir gece uykusu çekmekte zorlanabilir, bu yüzden reçetesiz satılan takviyelere başvuruyorlar. Melatonin, en popüler uyku yardımcılarından biri olsa da tek seçenek değil. Magnezyum takviyeleri, uyumalarına yardımcı olmanın yanı sıra birçok başka fayda da sağlayabilir.

Magnezyum takviyeleri, sadece uyku düzenlemesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bir dizi başka faydaya da sahiptir. Bu mineral, kan şekerini ve kan basıncını düzenler, kas ve sinir fonksiyonlarını destekler, proteinlerin ve sağlam kemiklerin oluşumuna yardımcı olur. Ancak, melatonin ile karşılaştırıldığında, magnezyumun eczane reyonlarından reçetesiz uyku yardımı için daha iyi bir seçenek olup olmadığı konusunda uzmanların fikirlerine bakalım.

MAGNEZYUM UYKUYA NASIL YARDIMCI OLUR?

magnezyum.png

Magnezyum uykuyu çeşitli şekillerde teşvik eder. Birincisi, uykuyla ilgili bir nörotransmiter olan GABA'yı yaratır ve onunla etkileşime girer. Bir uyku bozukluğu sinir bilimci ve baş uyku uzmanı şunları söylüyor : "Sağlıklı magnezyum seviyelerine sahip insanlar, uykuyu başlatmak ve sürdürmek için GABA'nın daha iyi kullanılabilirliğine sahiptir."

Mineral ayrıca vücudun, özellikle kasların rahatlamasına yardımcı olur. Uzman, "Magnezyum kas aktivitesinde rol oynuyor ve kaslarımızın uyku sırasında daha iyi rahatlamasına yardımcı olabilir" diyor ve bunun özellikle gece krampları çeken veya huzursuz bacak sendromu olan kişiler için yararlı olabileceğini belirtiyor .

Magnezyum kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceğinden zihinsel sağlık yararları da vardır. "Magnezyum eksikliklerinin stresle ilişkili olduğu bulundu" diyor ve yüksek düzeydeki kronik stresin, stres hormonu olarak da bilinen kortizolü artırdığını açıklıyor. "Kortizol son derece enerji verici ve uyanıklığı teşvik ediyor ve kötü uyku ve uykusuzluğa yol açabilir" diyor. Magnezyum takviyesi almak, stresi azaltmaya yardımcı olabilir ve gece daha sakin ve uykulu hissetmenize katkıda bulunabilir. Ayrıca migreni önlemeye yardımcı olabilir, bu da hem uyku kalitesini hem de günlük yaşamı olumlu yönde etkileyebilir.

Dr.,"Magnezyum almak aynı zamanda vücudun doğal melatonin seviyelerini artırmaya da yardımcı olabilir. Klinik çalışmalar , düşük magnezyum seviyelerinin beyinde melatonin üreten bölgenin aktivitesini azalttığını gösterdi" diyor. "Böylece magnezyum seviyelerinizin sağlıklı olmasını sağlamak melatoninin kullanılabilirliğini yüksek tutmaya yardımcı olabilir."

Magnezyumun uyku sorunları için kullanıldığında biraz sabır gerektirebileceğini belirtmekte yarar var. Uyku bilimi mevzusunda uzmanlaşmış psikolog : "Magnezyumun özellikle kas gevşemesi ve düşük kortizol seviyeleri olmak üzere pek çok faydası var, ama uyku takviyesi olarak işe yaraması biraz daha uzun sürebilir. Bazı insanlar birkaç saat içinde etkileri fark edebilir, bazıları ise birkaç hafta süresince neticeleri göremeyebilir."

MAGNEZYUM VE MELATONİN: YAN ETKİLER NELERDİR?

resim-2024-02-11-134700719.png

Uzmanlar, her iki takviyenin de bazı yan etkilere neden olabileceğini ve hamile veya emzirenlerin, böbrek fonksiyonlarının zayıf olduğu gibi belirli sağlık sorunlarına sahip olanların magnezyum veya melatonin takviyeleri almadan önce doktorlarıyla konuşmaları gerektiğini belirtiyor. Magnezyumun mide rahatsızlığına neden olabileceğini ve bu durumun dozunuzu düşürmeniz gerektiğinin bir işareti olduğunu söylüyorlar. "Çok fazla magnezyum almak, potansiyel olarak tehlikeli semptomlara neden olabilir" diyorlar ve "uyuşma ve karıncalanma, düşük tansiyon, düzensiz kalp atışı ve kas zayıflığı dahil" ve bunların herhangi birinin bir sağlık uzmanı tarafından görülmesini gerektirebileceğini ekliyorlar. Ayrıca, melatoninin özellikle gece geç saatlerde veya uyanma zamanına çok yakın bir zamanda alındığında gündüz sersemliğine ve yoğun rüyalara neden olabileceğini belirtiyorlar.

UYKUYU TEŞVİK ETMEK İÇİN MAGNEZYUM MU YOKSA MELATONİN Mİ DAHA İYİDİR?

Her ikisi de etkili olsa da genel olarak magnezyum, iyi bir gece uykusu için uzun vadede daha iyi bir seçenek olabilir. Psikiyatrist ve uyku uzmanı Dr. : "Araştırma eksikliğine rağmen, magnezyumun talimatlara uygun şekilde alındığında uzun süreli kullanım için çoğu zaman güvenli olduğu düşünülüyor ve potansiyel olarak uyku sorunları için daha sürdürülebilir bir çözüm sunuyor."

"Magnezyum eksikliği olan popülasyonlarda magnezyum takviyesinin uyku üzerinde potansiyel olarak daha yararlı etkileri olabilir, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç var."

Uzmanlar, "İkisi de oldukça güvenli ve iyi tolere edilse de -saygın bir üreticiden satın alındıkları sürece - magnezyum melatoninden biraz daha iyi olabilir. Hiçbirinin uzun vadeli yan etkilere sahip olduğu gösterilmemiştir ve kişinin yaşayabileceği herhangi bir yan etki genellikle doza bağımlıdır ve dozun düşürülmesiyle veya ilacın durdurulmasıyla hızlı bir şekilde çözülecektir," diyorlar.

Uzmanlar, melatoninin bazı kişiler için iyi bir seçenek olabileceğine inanıyorlar. "Sirkadiyen ritim bozukluğu olan veya yaşlı hastalara melatonin öneriyoruz" diyorlar. Etkililik konusunda tek tip bir yanıtın olduğunu tartışıyorlar ve aradaki farkın daha çok kişinin yaşadığı uyku zorluklarıyla ilgili olduğunu belirtiyorlar. "Melatoninin genellikle uykuya başlamayı teşvik ettiği öne sürülüyor, oysa magnezyum gece boyunca uykuyu sürdürmek için daha iyi olabilir" diyorlar. Bir kişinin uyku takviyesini ne sıklıkla almayı planladığı da önemli bir faktördür. Doktorlar, "Magnezyumun her zaman alınmasının daha iyi olduğunu, melatoninin ise özellikle stresli gecelerde veya her gece çok küçük dozlarda ritimleri değiştirmek için periyodik olarak alınmasının daha iyi olduğunu söyleyebilirim," diyorlar.

UYKU İÇİN DOĞRU MAGNEZYUM TAKVİYESİ NASIL SEÇİLİR?

Magnezyum almayı düşünenler için, farklı türlerinin olduğunu hatırlamak önemlidir. Gartenberg, magnezyum treonatın uyku kalitesini artırmanın, hafızayı ve öğrenmeyi desteklemenin bir yolu olduğunu belirtiyor. Genel rahatlama ve daha iyi uyku için, sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkisi olan ve melatonin üretimini teşvik eden magnezyum glisinatını (bisglisinat olarak da bilinir) öneriyor. Wu, magnezyum sitrat, magnezyum glisinat ve magnezyum oksidin hepsinin etkili olduğunu ve vücut tarafından kolayca emildiğini, sindirim sorunlarına neden olma riskinin daha düşük olduğunu ekliyor.

Önerilen günlük magnezyum miktarı (RDA), tipik olarak erişkin erkekler için günde ortalama 400 ila 420 miligram magnezyum ve erişkin kadınlar için günde 310 ila 360 miligram arasındadır, ancak insanların takviye formunda 350 miligramdan fazla magnezyum almamaları önerilir, yan etkileri önlemek için. Mineralin yeşil yapraklı sebzelerde, tam tahıllarda, kuruyemişlerde ve tohumlarda bulunduğunu, bu nedenle zaten yediğiniz yiyeceklerle bir miktar magnezyum aldığınızı unutmayın. Doktor, "Günlük alım limitleriniz, sadece takviyeleri değil, diyetinizden aldığınız her türlü magnezyumu da içeriyor" diyor. "Diyetinize magnezyum takviyesi eklerseniz, çok fazla almanız kolay olabilir."

Uzmanlar, magnezyum takviyelerine başlarken yavaşlamayı öneriyorlar. Hastaların düşük dozla başlamaları ve kendileri için en uygun dozu bulmak için yavaş yavaş artırmaları gerektiğini belirtiyorlar.

"Magnezyum mu melatonin mi? Hangisi daha iyi bir uyku takviyesi?" haberi, 11 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Magnezyum mu melatonin mi? Hangisi daha iyi bir uyku takviyesi? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Magnezyum mu melatonin mi? Hangisi daha iyi bir uyku takviyesi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 25 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:49 UEFA Avrupa Ligi Heyecanı: Fenerbahçe Eden Arena’ya Hazır
  2. 14:49 Liverpool farkı açtı; Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm!
  3. 14:42 Market Fiyatlarına İsyan Eden Vatandaş Sosyal Medyada Gündem Oldu
  4. 14:36 Çerçioğlu’ndan Net Mesaj: Kadın Cinayetlerinde İyi Hal İndirimi Kaldırılsın
  5. 14:27 Erdoğan'dan Net Mesaj: Kadına Şiddetle Mücadeledede Sözleşme Değil, Kanun Yaşatır!
  6. 14:12 Türk Gençleri Yurt Dışına Kaçıyor! Beyin Göçünün Rotası Neresi?
  7. 14:12 Bosch'tan Şok Karar: 10 Bin Çalışan Etkilenecek!
  8. 14:12 Sincapların Arasında Gizlenen Fareyi Görebiliyor musunuz? Yalnızca En Zekiler Başarabiliyor!
  9. 14:12 Kalp Ritim Bozukluğu Tarih Oluyor! Yeni Tedavi Yöntemi Umut Vaat Ediyor
  10. 14:12 ATM’lerde Yeni Dönem Başlıyor: Nakit Sıkıntısına Çözüm Getiren Yenilik!
  11. 14:12 Kia Sportage 2025 Sahneye Çıktı: Yeni Özellikler ve Fiyatı Açıklandı!
  12. 14:11 Bankalar Arası Rekabet Tırmanıyor! 550 Bin Lira Sahipleri Asgari Ücrete Bağlanacak
  13. 14:08 MasterChef Beyza'nın Duygusal İtirafı! Somer Sivrioğlu da Gözyaşlarına Boğuldu!
  14. 14:08 Döviz Bürolarını Şaşırtan Sahte Dolarlar: Para Sayma Makinelerinden Bile Geçiyor
  15. 14:07 GSS Borçları Siliniyor: 400 Bin Kişiye Müjde!
  16. 14:06 Gram Altın ile Gram Has Altın Arasındaki Fark Nedir? Yatırımcılar İçin En Karlı Seçenek Hangisi?
  17. 14:06 Ankara’da Yeni Dava: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!
  18. 13:56 Uludağ'da 3 Günlük Kayak Tatili Fiyatlarını Duyan Kulaklarına İnanamıyor!
  19. 13:56 MasterChef Jürilerinin Kerem’e Yaptığı Hareket Gündem Oldu! Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi
  20. 12:59 CHP, Çanakkale’de 22 kişiyi partiden ihraç etti!
Yaşam Haberleri