Mahalleyi karıştıran düğün... 400 nüfuslu mahalle karantinaya alındı

Mahalleyi karıştıran düğün... 400 nüfuslu mahalle karantinaya alındı

Mahalleyi karıştıran düğün... 400 nüfuslu ma... Eskişehir’de, 6 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı Tepebaşı ilçesine bağlı 400 nüfuslu kırsal Kızılcaören Mahallesi, karantinaya alındı.

Jandarma ekiplerince mahalle giriş çıkışları bariyerlerle kapatılırken, Kızılcaören Mahalle Muhtarı Fesih Akkuş, virüsün tam olarak nasıl bulaştığını bilmediklerini ancak son 10 günde bir cenaze ve 2 düğün dolayısıyla dışardan çok misafir geldiğini söyledi.

Tepebaşı ilçesine bağlı kırsal Kızılcaören Mahallesi’nde 2 kişide koronavirüs belirtileri görülmesi üzerine hastanede Covid-19 testi yapıldı. Test sonuçlarının pozitif olduğunun belirlenmesi üzerine ise sağlık müdürlüğü ekiplerince mahallede yaşayan 400 kişiye tedbir amacıyla test uygulandı. Dört kişinin daha koronavirüs pozitif çıkmaları üzerine tedavilerine başlandı. Eskişehir İl Pandemi Kurulu, hastalığın yayılmaması için Kızılcaören Mahallesi’nde karantina uygulanması kararı aldı. Eskişehir Jandarma Komutanlığı ekipleri, karar üzerine mahalle giriş-çıkışlarını demir bariyerlerle kapattı. Kızılcaören Mahalle Muhtarı Fesih Akkuş, son 10 günde bir cenazenin toprağa verildiğini, 2 de düğün yapıldığını ifade ederek, ''Üç gün kadar önce 2 vatandaşımızın Covid-19 testleri sonucu pozitif çıktı. Ardından İl Sağlık Müdürlüğümüz ile diyaloga girdik. Vali bey kanalı ile tüm mahallemizde test yapıldı. Önceki 2 kişi dışında 4 kişinin daha testi pozitif çıktı. Bunun üzerine mahallemiz karantina altına alındı. Toplamda 6 kişi dışında tüm testler negatif çıktı. Koronavirüs olanlarda hastanede tedaviye alındı'' dedi.

‘BAYRAMI KARANTİNA DA GEÇİRECEKLER’

Kızılcaören Mahallesi’nin karantina nedeniyle tüm giriş-çıkışlara kapatıldığını belirten muhtar Akkuş, ''Mahallemizin giriş-çıkışları jandarma ekiplerince kontrol altına alındı. Sonuçta bu mahalle çiftçilikle uğraşıyor. Çiftçilerimize en azından ekinleri sulamak amacıyla kontrollü gidiş gelişlerini sağlamak istiyoruz. Hayvancılık da var burada, ayrıca önümüz Kurban Bayramı, bu nedenle yetkililerden kurban kesimi için bize izin vererek bu konuda destek sağlamalarını bekliyoruz. Vefa Sosyal Destek Grubumuz vatandaşlarımızla bizzat ilgileniyor. İnşallah bunu atlatırız. Şu an karantinada ikinci gün, 12 gün daha karantina sürecek'' diye konuştu.

'CENAZE VE DÜĞÜNE DIŞARIDAN GELENLER OLDU'

Mahallede cenaze ve düğünlere mahalle dışından katılanlar olduğunu ancak hangisinden koronavirüs bulaştığını henüz tespit edemediklerini anlatan Akkuş, ''Mahallemizde yaklaşık 10 gün önce bir cenazemiz vardı. Bu cenaze törenine dışarıdan gelenler oldu. Onun ardından 1-2 düğün oldu. Bilemiyoruz tabii, düğünlerden mi yoksa cenazeden dolayı mı, insanlara bir şekilde temasla hastalık bulaşmış. O nedenle hastalık mahallemizde çıktı ama 400 kişiye test yapıldı. Sadece 6 kişide pozitif çıktı, onlar da hastanede. Geri kalanı mahallemizde ve evlerinde, 12 gün daha karantina devam edecek'' ifadelerini kullandı. Koronavirüs vakaları nedeniyle karantinaya alınan Kızılcaören Mahallesi’nde yaşayanların tüm ihtiyaçları Tepebaşı Kaymakamlığı koordinesindeki Vefa Sosyal Destek Grupları’nca karşılanıyor.

"Mahalleyi karıştıran düğün... 400 nüfuslu mahalle karantinaya alındı" haberi, 26 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Mahalleyi karıştıran düğün... 400 nüfuslu mahalle karantinaya alındı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahalleyi karıştıran düğün... 400 nüfuslu mahalle karantinaya alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  2. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  3. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  4. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  5. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  6. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  7. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  8. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  9. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  10. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  11. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  12. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  13. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  14. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  15. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  16. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  17. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  18. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  19. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  20. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
Yaşam Haberleri