Mahkeme, Cihan Kolivar’ın Davasını Neden Düşürdü?

Mahkeme, Cihan Kolivar’ın Davasını Neden Düşürdü?

Mahkeme, Cihan Kolivar’ın Davasını Neden Düş... İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında önemli bir gelişme yaşandı.Detaylar haberde...

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Kolivar'ın avukatı katıldı. Hakim duruşmada, sanık Kolivar hakkında alınan güncel nüfus kayıt örneğinde, 4 Eylül'de yaşamını kaybettiğinin kayıtlı olduğunu tutanağa geçirdi.

AVUKAT DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEP ETTİ

Söz verilen sanık avukatı Bilge Çiftçi Kolivar, müvekkilinin ölmesi sebebiyle davanın düşürülmesini talep etti. Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın, katılmış olduğu bir televizyon programı ve sosyal medya hesabında kullandığı ifadeler sebebiyle 11 yıl 11 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın, Kolivar'ın yaşamını kaybetmesi sebebiyle düşmesine karar verildi.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Kararını açıklayan mahkeme, sanığın çıkarılan nüfus örneğinde yaşamını kaybettiği anlaşıldığından üzerine atılı suçlardan açılan davanın düşürülmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler sebebiyle hakkında resen soruşturma başlatılan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, polislerce gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin peşinden 9 Kasım 2023'te sevk edilmiş olduğu adliyede "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan Kolivar, avukatının itirazıyla 17 Kasım 2023'te tahliye edilmişti.

İDDİANAMEDE CUMHURBAŞKANI ŞİKAYETÇİ OLDU

Kolivar hakkındaki soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "müşteki" olarak yer alıyordu. İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla dosyaya sunulan dilekçede, katıldığı televizyon programındaki açıklamaları ve sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında "hakaret" içeren ifadeler kullanması nedeniyle Kolivar hakkında şikayetçi olunduğu anlatılıyordu.

HALKI AŞAĞILAMA SUÇLAMASI

Sanığın bazı paylaşımlarının açıkça Cumhurbaşkanı'nın şeref ve saygınlığına saldırı mahiyetinde olduğu, bazı paylaşımlarının da "halkın bir kesimini aşağılayıcı ve onur kırıcı olduğu" belirtilen iddianamede, bu paylaşımların da sosyal medya üstünden yapılması ve birçok kişi tarafınca ulaşılabilir olması sebebiyle aleniyet unsuru kazandığı vurgulanıyordu. İddianamede, sanığın doğrudan Türk milletine yönelen hitabı ve topluma yönelik sözleri dikkate alındığında, Türk milletini aşağılama kastıyla hareket ettiği anlatılarak, Kolivar'ın "zincirleme şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "zincirleme şekilde cumhurbaşkanına alenen hakaret" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından 2 yıl 5 aydan 11 yıl 11 aya kadar hapsi isteniyordu.

 

"Mahkeme, Cihan Kolivar’ın Davasını Neden Düşürdü?" haberi, 27 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Mahkeme, Cihan Kolivar’ın Davasını Neden Düşürdü? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahkeme, Cihan Kolivar’ın Davasını Neden Düşürdü? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 27 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Euro Bölgesi Ekonomisi Alarm Veriyor: Güven Endeksi Düştü!
  2. 18:17 CMB’nin Faiz İndirimi ile Türkiye Ekonomisinde Yeni Dönem: Faiz İndirimleri Kapıda!
  3. 18:17 Bordo-Mavililerden Büyük Başarı! Trabzonspor Ekonomik Özgürlüğünü İlan Etti!
  4. 18:17 Altın Fiyatları Yükselişte: Gram ve Çeyrek Altın Değerleri Ne Kadar?
  5. 18:11 40 Yaş Üstü İçin Şaşırtıcı Kahve Gerçeği! Sağlığa Katkısı Büyük!
  6. 18:03 F-16'ların yeni şahinleri mezun oldu!
  7. 17:59 AKP ve Soylu’ya Yakınlığıyla Bilinen Şirketin 2 Milyar TL’lik Deprem İhalesi!
  8. 17:58 Ahu Tuğba'nın cenazesi İstanbul'a getirildi!
  9. 17:52 Jose Mourinho: “İstanbul'a tatile gelmedim”
  10. 17:49 Yemen'den İsrail'e balistik füze atıldı!
  11. 17:45 Lübnan'daki çağrı cihazları patlamalarıyla ilgili gelişme: Norveç'ten uluslararası arama kararı
  12. 17:42 ABD'den İsrail'e 8,7 milyar dolarlık askeri yardım paketi!
  13. 17:40 Çankaya Belediyesi'nde Taşeron Düzeni: Öğretmenler İsyanda!
  14. 17:36 Van Gogh tablosuna çorba atan aktivistlere hapis cezası!
  15. 17:34 Mahkemeden Haksız Tahrik İndirimi: Sanık 18 Yıl Hapis Cezası Aldı!
  16. 17:29 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan "birlik olmazsak ülke parçalanır" uyarısı!
  17. 17:20 Ekonomik Büyüme Sinyalleri Zayıflıyor: FED’in Açıklamaları Beklentileri Karşılamadı!
  18. 17:20 ABD'de Mal Ticareti Açığı Düşüşte: Ağustos Ayında Tarihi Bir Gerileme Yaşanıyor!
  19. 17:19 Resmi Gazete’de Yayınlandı: Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Genç Girişimcilere Önemli Düzenleme!
  20. 17:19 Karatepe, Ekonomik Krizin Sebebini Açıkladı: "Halkın Sesi Olmalıyız!"
Türkiye Haberleri