Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda

Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda

Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda 61 yaşında dün hayatını kaybeden Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından  Mahmut Hekimoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye sanat camiasından katılımın az olmasına sitem eden sinema oyuncusu Serpil Çakmaklı, "Gönül isterdi...

61 yaşında dün hayatını kaybeden Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından  Mahmut Hekimoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenazeye sanat camiasından katılımın az olmasına sitem eden sinema oyuncusu Serpil Çakmaklı, "Gönül isterdi ki filmlerde rol aldığı bütün oyuncu arkadaşları, yönetmenleri görmek isterdim. Ölüm kapımızı çalacak ancak o günde de belki bu gelemeyen arkadaşlarımızın cenazeleri boş kalabilir" diye konuştu. 

cenazeicerik1.jpg

Yeşilçam’ın sevilen isimlerinden Mahmut Hekimoğlu için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene usta oyuncunun başta  ailesi ve yakınları olmak üzere sanatçı dostları katıldı. Cami avlusunda taziyeleri kızı Gizem Hekimoğlu, eski eşi Selma Sözel kızkardeşi Betül Topkara kabul etti. Hekimoğlu’nun uzun tedavi süreci dahil son günlerinde de sürekli yanında olan yakın dostu Nuri Alço’da ailenin törende ailenin yanında hazır bulundu. Törene, birlikte aynı filmlerde oynadığı rol arkadaşlarından Serpil Çakmaklı, Gökhan Güney, Serdar Gökhan ile Tecavüzcü Coşkun olarak sinema oyuncusu Coşkun Gögen, şarkıcı Tarık Mengüç, oyuncu Yalçın Dümer gibi isimler ile sanatçı Yeşilçam’dan bazı oyuncu dostları katıldı.

cenazeicerik2.jpg

Eski eşler Yalçın Dümer ve Serpil Çakmaklı’da cenazede ayaküstü görüşüp sohbet ettiler.

KILIÇDAROĞLU, ÇELENK GÖNDERDİ
Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sedat Peker ile siyatet ve sanat dünyasından bazı isimlerin çelenk gönderdiği görüldü.

"HAYAT DOLUYDU"
Sevilen oyuncunun cenazeye katılan az sayıda sanatçı dostu  Mahmut Hekimoğlu’nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Hekimoğlu’nun tedavi sürecinde sürekli yanında bulunan Nuri Alço, 40 yıllık dostunu kaybetmenin acısını yaşadığını belirtti. Yakın dostunu Türk sinemasının en güzel gülen adamlarından biri olduğunu belirten Alço, "Genç yaşta böyle hayat dolu bir insanı kaybetmek kolay olmayacaktır. 3 yıl boyunca hastalığıyla mücadele etti. Yapabildiğimizi yaptık ancak bu kadar dayanabildi" diye konuştu.

cenazeicerik3.jpg

"HELALLİK VERSİNLER, DUA ETSİNLER YETERLİDİR"

Hastalığı döneminde Yeşilçam’dan yeteri kadar destek görüp görmediğiyle ilgili bir soruya Alço, "Mühim olan iyi günde değil kötü günde dostlukların belli olmasıdır. Herkesin yapısı birdeğil. Gelenlerin de canı sağolsun gelmeyenlerin de...Arkasından bir helallik versinler dua etsinler yeterlidir" diye konuştu.

"O GELEMEYEN ARKADAŞLARIMIZIN CENAZELERİ BOŞ KALABİLİR"

Serpil Çakmaklı ise Yeşilçam’ın çok değerli isimlerini birer birer kaybettiklerini belirterek, bunun sinema adına çok üzücü olduğunu kaydetti. Cenazeye katılımın az olmasından yakınan Çakmaklı, "Cami avlusunu boş görüyorum. Gönül isterdi ki filmlerde rol aldığı bütün oyuncu arkadaşları, yönetmenleri görmek isterdim. Ölüm kapımızı çalacak ancak o günde de belki bu gelemeyen arkadaşlarımızın cenazeleri boş kalabilir" ifadelerini kullandı.

GÖKHAN GÜNEY: CAMİADAN İNSANLAR İSTANBUL DIŞINDA

Gökhan Güney de cenaye katılımın az olmasının bayram tatilinden dolayı olabileceğini ifade ederek, "Bizim camiadan insanlar İstanbul dışında. Bu yüzden kalabalık değil. Yoksa Mahmut çok sevilen bir insandır" diye konuştu.

ANNESİNİN YANINA DEFNEDİLECEK

Mahmut Hekimoğlu için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Helallik alınmasının ardından ünlü oyuncunun cenazesi merhum annesinin mezarının yanına defnedilmesi için cenaze aracıyla Sakarya’nın Hendek ilçesine gönderildi.

"Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda" haberi, 11 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  2. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  3. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  4. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  5. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  6. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  7. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  8. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  9. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  10. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  11. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  12. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  13. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  14. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  15. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  16. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  17. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  18. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  19. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  20. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
Kültür Sanat Haberleri