Mahmut Uslu: Fenerbahçeli olmak demek ızdırap demektir

Mahmut Uslu: Fenerbahçeli olmak demek ızdırap demektir

Mahmut Uslu: Fenerbahçeli olmak demek ızdıra... Fenerbahçe eski asbaşkanı ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, uzun süren suskunluğunu bozdu.

Eski Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu, sarı-lacivertli kulübün hakem hatalarından en fazla etkilenen kulüp olduğunu söyleyerek "Hakemlerden en çok dertli Fenerbahçe’dir. Bu yüzden Ali Koç dertlendiği zaman biz filmi görüyoruz. Fenerbahçeli olmak demek ızdırap demektir" ifadelerini kullandı. Uslu, teknik direktör Vitor Pereira'nın "Bu kulüpte UEFA Avrupa Ligi'ni kazanacağımızı düşünen mi var?" sözleri için "Biz olsaydık Pereira’yı kovardık" dedi.

Fenerbahçe eski asbaşkanı ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, uzun süren suskunluğunu bozdu ve Spor Arena'dan Uğur Yapıcı'ya önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ali Koç'un, geçen sezon yaptığı "Sivasspor maçından sonra sevindiniz mi yoksa üzüldünüz mü?" çıkışına sert yanıt veren Uslu, teknik direktör Vitor Pereira'nın "Bu kulüpte UEFA Avrupa Ligi'ni kazanacağımızı düşünen mi var?" sözleri için 'Biz olsaydık Pereira’yı kovardık' şeklinde konuştu.

Ali Koç'un hayali düşman yarattığını belirten Mahmut Uslu, "İnsanlar 'Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon' diye bağırıyor. İşlerini konsantre olup Fenerbahçe’yi şampiyon yapsınlar." dedi.

Rossi ve Berisha'nın fırsat transferleri olmadığı görüşünü savunan Uslu, Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in geri dönüşlerine de eleştiriler getirdi.

İşte Mahmut Uslu'nun açıklamalarından öne çıkanlar: 

Fenerbahçe’nin özellikle son dönemde saha içindeki durumunu, futbolunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın Başkan Ali Koç, bizim için “kumpas kuruyorlar ve köşede bekliyorlar” diyor. Bu kişiler kim merak ediyorum. Fenerbahçe’nin hala şampiyonluk şansı var ve önemli olan takımı toparlayıp bazı yanlışları düzeltebilmek.

“Fenerbahçe’nin Kalesi Kadıköy” tanımlaması kimsenin karşı çıkmadığı bir ifadeydi, ancak geçen sezon iç sahada 8 mağlubiyet, bu sezon Avrupa Ligi’ndeki 2 maçta galibiyet yok ve en son Alanyaspor yenilgisi. Kadıköy artık büyüsünü kaybetti mi?

Bizim dönemimizde de Kadıköy’de maçlar kaybedildi lakin şampiyon olmak istiyorsanız evinizde maç kaybetmeyeceksiniz. Özellikle Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi önemli rakiplerimize Kadıköy’de kaybetmek insanı üzüyor. Ligde kazalar olabiliyor lakin dediğiniz doğru ve çok üzücü.

Emre Belözoğlu Fenerbahçe ile 10 maçta 7 galibiyet almıştı. Devam edilmedi ve Vitor Pereira tercih edildi. Bu kararı Pereira’nın geldiği gün olan 2 Temmuz’da olumlu karşıladınız mı?

Vitor Pereira’nın yeniden gelişini hiç olumlu karşılamadım. Pereira’nın kendisi biliyor, biz tanımıyorduk onu İtalyan menajer Terraneo getirmişti. Pereira geldiği ilk gün geri dönecekti lakin devam etti. Kalite oyuncularla problemi olan birisi ve ben hoş karşılamadım. Kimse kimseyi aldatmasın, Fenerbahçe’de belirli seviyede çok oyuncu var lakin Mesul Özil gibi çok kaliteli oyuncu yok.

"Mesut Özil çok önemli bir oyuncu"

Van Persie-Vitor Pereira gerginliği benzerinin yine hoca ve Mesut Özil arasında yaşandığını düşünüyor musunuz?

Bilgim yok lakin bizim dönemimizde Aziz Yıldırım başkanlığında bu sorunları çözdük. Mesut Özil çok önemli bir oyuncu ve kalitesini belli etti. Geçen seneye göre fark var, sistem değişikliğini mi istemiyor diye bakmak lazım. Çünkü Pereira’nın sisteminde kenarlarda oynayanların adeta “Superman” olması lazım. Biz yine inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyiz, çok ikinci olduk ve nasıl olduğumuzu iyi biliyoruz.

Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi iki simge ismin Beşiktaş’a gitmeleri, geçen sezon Fenerbahçe’ye dönmeleri ve sezon başında yeniden ayrılmaları… Bu döngü için ne dersiniz?

Aziz Yıldırım ve yönetimi görevde olsaydı sağ bek (Gökhan Gönül) Fenerbahçe’ye gelemezdi. Öbürü ise (Caner Erkin) özellikle Beşiktaş maçında Fenerbahçe’ye yanlışlar yaptı. O yüzden biz olsaydık kulübe dönemezdi.

Ali Koç, Aziz Yıldırım  ve yönetimi hakkında kötü sonuçlara/başarısızlığa sevindikleri yönünde iddialarda bulunmuştu. Olağan genel kurulda ‘Sivas maçında sevindiniz mi üzüldünüz mü’ şeklinde bir ifadesi var. Bu sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Normalde başka türlü bir cevap verirdim lakin cevabım kamuoyuna yansıyacağı için sansürleyeyim. Böyle bir şeyi düşünmek ve söylemek nasıl bir şeydir anlayamıyorum. Fenerbahçe’nin başarısızlığına nasıl sevinelim. Aziz Yıldırım’ın kulübe neler verdiğini, çocuklarının bile mezuniyet törenine gitmeyip çalıştığını herkes biliyor. Fenerbahçe için 6-7 yönetici arkadaşımızla beraber servetimizden yüzde 10 kayıp yaşamışızdır. Şu an olduğu gibi sadece başkan (Ali Koç) vermezdi. Bizim dönemimizde hem Aziz Yıldırım hem de yöneticilerin çoğu verirdi. Ali Koç bunları biliyor, bizim Ali Koç başarısız olsun ve gitsin gibi bir imajımız yok. Tam tersi Ali Koç başarılı olsun ve devam etsin. Bunu nasıl düşünebiliyor, etrafındakiler neler söylüyor anlayamıyorum. Aziz Yıldırım karakterindeki bir insan bunu yapmaz.

"Ali Koç'a yalvardım"

Sayın Ali Koç birçok kere Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu durumun büyük ölçüde önceki yönetimin bıraktığı mali tablodan kaynaklandığını belirtiyor. Mevcut tabloda Aziz Yıldırım yönetiminin payı nedir?

2011’de 3 Temmuz faciasını yaşayan bir kulübüz. Başka kulüpler olsa ayakta bile kalamazdı. Ondan sonraki yönetimde ne Ali Koç vardı ne de Nihat Özdemir. Ömer Temelli’nin evinde Ali Koç’a bizzat yalvardım. “Gel ikinci başkan ol sonra sen başkan olursun” dedim. Biz 150 milyon euro para koymayı düşündük çünkü kulübün dönemeyeceğini hissettik. Şimdi ise kolay, Bankalar Birliği ile anlaşma yaptılar ve paraları çekip kullanıyorlar.

"Fenerbahçeli olmak demek ızdırap demektir"

Trabzonspor maçından sonra Başkan Ali Koç, “Büyük resmi görün ve kenetlenin” dedi.  TFF-MHK üzerinden dönen tartışmalar var. Bu konuda yönetim tavrının nasıl olması gerektiğini düşünüyorsunuz?

Bütün kulüpler hakemlerden dertli olur. Şahsen 110 bin lira ceza ödemiştim, sebebi hakemler ve federasyonların yanlış tutumlarıydı. Şampiyonluğu kaybettiğimiz Galatasaray maçları var. Hakem Bülent Yıldırım önündeki yüzde yüzlük penaltı pozisyonlarını vermedi ve şampiyonluğumuz gitti. Hakemlerden en çok dertli Fenerbahçe’dir. Bu yüzden Ali Koç dertlendiği zaman biz filmi görüyoruz. Fenerbahçeli olmak demek ızdırap demektir. Nihat Özdemir hariç o dönemlerde federasyon başkanlarından hiçbiri Fenerbahçeli olmadı. Federasyonda yöneticiler önemlidir lakin başkan farklıdır. Biz Aziz Yıldırım döneminde en demokratik yönetimdik lakin başkan ne derse o olurdu.

"Aziz Yıldırım aday olmayı düşünmüyor"

Bir sonraki seçim döneminde destek vereceğiniz yönetim anlayışı veya kişi var mı?

Başkan Aziz Yıldırım kendisi adına konuşabilir lakin biz bir gün bile düşünmedik. Kulüp yöneticiliği hep kendinden verdiğin bir şeydir. Biz bir ekibiz ve ekibimizden birisi adaylığa soyunursa yardımcı oluruz. Ancak bizim arkadaşlarımızdan kimse böyle bir şey düşünmüyor. Aziz Yıldırım’ın adaylığı düşünmediğini çok iyi biliyorum lakin onun adına yorum yapamam. Ali Koç’un kendisine kumpas yaptığımızı söylediği iddialara gülüyoruz. Ali Koç hayali düşman yaratmasın. İşlerini konsantre olup F.Bahçe’yi şampiyon yapsın. Gerçekten bir düşman varsa söylesinler biz yok ederiz. Biz Fenerbahçeliyiz ve başka bir şey tanımayız'' diye konuştu.

"Mahmut Uslu: Fenerbahçeli olmak demek ızdırap demektir" haberi, 27 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Mahmut Uslu: Fenerbahçeli olmak demek ızdırap demektir haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahmut Uslu: Fenerbahçeli olmak demek ızdırap demektir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:06 Everglades Ulusal Parkı'nda Yakalanan Dev Burma Pitonu: Florida'nın Ekolojik Alarmı
  2. 19:03 Fenerbahçe'de Kartal Krizi: Valbuena'dan Sert Eleştiri!
  3. 19:00 Fırında Ekmek Fiyatı 2 Liraya Düştü! Ekonomik Krize Tepki Olarak İndirim!
  4. 18:58 Abbas'tan Sert Tepki: ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ndeki Filistin Üyeliği Vetosuna Karşı Çıkış
  5. 18:53 Jeopolitik Gerilimler Altını Yükseltti: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  6. 18:32 Beşiktaş'a Flaş Alman Teknik Direktör!
  7. 18:26 İzmir'de Silahlı Kavga: Bir Ölü, İki Kardeş Yakalandı
  8. 18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri ile görüştü!
  9. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  10. 18:18 Hesaplarınızı kontrol edin: Beklenen destek paraları hesaplara yatmaya başladı!
  11. 18:18 Acil ameliyata alınmıştı: Hasan Can Kaya'dan ilk açıklama geldi
  12. 18:18 21 Nisan Burç Yorumları: Kalpler Heyecana Hazır Olsun! Aşk Kapınızı Çalıyor
  13. 18:18 Güve Sorununa Son! Bu Tek Damla Mutfak Dolaplarınızı Güvelerden Arındıracak!
  14. 18:17 Popüler Sosyal Medya Platformu Ücretli Oluyor! Mevcut Üyeler Ücretsiz Kalacak
  15. 18:17 İşte İzzet Yıldızhan'ın Herkesten Sakladığı Eşi: Ajda Yıldızhan'ın Göz Kamaştırıcı Güzelliği
  16. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  17. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  18. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  19. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  20. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
Spor Haberleri