Mahsun Kırmızıgül'ün film davasında kavga çıktı

Mahsun Kırmızıgül'ün film davasında kavga çıktı

Mahsun Kırmızıgül'ün film davasında kavga çıktı Senaryosunu Mahsun Kırmızıgül'ün kaleme aldığı, müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu'nun (Topal) Anadolu'nun dört bir yanından yetenekli genç müzisyenleri keşfetmesini ele alan filmin gösterime girmesinin engellenmesi talepli dava ertelendi.

Ünlü müzik yapımcısı 2003 yılında hayatını kaybeden müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu'nun büyük oğlu Volkan Topal, babasının kişilik haklarına saldırı teşkil eden sahneler olduğu iddiası ile filmin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri Haklar Hukuk Mahkemesi'nden tedbir talep etmişti.

Davanın ilk duruşması görüldü. 

Davalı Mahsun Kırmızıgül ve avukatları ile Hilmi Topal'ın oğlu davacı Volkan Topal ve avukatları katıldı.

Duruşmayı, Hilmi Topal'ın ikinci eşi ve oğulları ile şarkıcı Mustafa Topaloğlu'nun oğlu Çağlayan Topaloğlu da takip etti.

Hakimin, mahkemenin asıl hakiminin izinde olduğunu ve karar verilemeyeceğini açıklaması üzerine tarafların beyanları alındı.

"Babam da korkudan masaya çıkmış, adamı kepaze etmişler"

Davacı Volkan Topal, filmle ilgili haberleri izlerken oyuncu Şebnem Bozoklu'nun açıklamalarına denk geldiğini anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Bozoklu, filmde babamın sevgilisini oynadığını söylüyor. Bir sahnede de babama silah çekiyor, 'Ya karını ya beni tercih edeceksin.' diyor. Babam da orada korkudan masaya çıkmış. Adamı kepaze etmişler. Film şubat ayında gösterime çıkacakmış, tedbir kararı verilmesini talep ederiz."

"Tedbir talebinin reddini istiyoruz"

Kırmızıgül'ün avukatlarından Hatice Ufuk Sıtkı da filmde Hilmi Topal'ın kişilik haklarının zedelenmediğini savunarak "Keza zedelendiği düşünülse bile kişi öldüğünde bu kişilik hakları ortadan kalkar. Tedbir talebinin reddini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Duruşma ertelendi, kardeşler kavga etti

Duruşma 16 Şubat'a ertelenirken Hilmi Topal'ın oğulları arasında gerginlik yaşandı.

"20 sene sonra film çıkmış, piyasaya çıkıyorsun utanmaz insan"

Duruşmanın ardından Okan Topaloğlu, Volkan Topal'a tepki göstererek, ‘’Utanmaz adam. 20 sene sonra. Ne yaptık ne ettik sordun mu sen? 20 sene sonra film çıkmış piyasaya çıkıyorsun. Babamın kemiklerini sızlatan adam, utanmaz insan. 20 senedir yoktun, senin yeğenin oldu neredesin sen? Neler yaşadığımı biliyor musun?’’ ifadelerini kullandı.

Daha sonra sakinleşen grup basın mensuplarına açıklama yapmak üzere adliyenin meydanına ilerledi.

"Her ailede vardır, 20 yıldır bu aileyle bağını koparmış, film yaptık ortaya çıktı"

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Kırmızıgül, şu ifadeleri kullandı:

"Üzgünüz aile olarak. Keşke hiç buralara gelmeseydi. Ben filmlerimde hiç kimseyi karşıma almam, kimseyi kırmam. Zaten bütün filmlerim özgün ve gerçek hikayelerdir. Biz sadece bu film için yan yana gelmedik. Hilmi abi rahmetli olduktan sonra benim aileden hiçbir zaman bağım kopmadı. 16 Şubat’a ertelendi, filmimiz vizyona girecek. Bizim için önemli olan buydu. Biz Hilmi beyin anısına ve kendisine asla, hiç kimseye zaten saygısızlık yapmam, benim sinemamda böyle bir şey yok. Her ailede vardır, bu ailede de böyle bir ağabey varmış, maalesef ortada yok. 20 yıldır bu aileyle bağını koparmış, bir film yaptık ortaya çıktı. Ona da bir şey diyemeyeceğiz. Bu sadece Hilmi Topaloğlu’nun hikayesi değil, filmi izleyeceksiniz. Mahsun Kırmızıgül’ün, Özcan Deniz’in ve Haluk Levent’in’’

Topaloğlu'nun eşi: Zedelenecek bir şey yok

Hilmi Topaloğlu’nun eşi Semiha Topaloğlu açıklamasında, ‘’Senaryoyu biliyordum zaten, doğru onlar, yanlış bir şey yok. Zedelenecek bir şey de yok, yaşanmış bitmiş yani’’ dedi.

Okan Topaloğlu, Mahsun Kırmızıgül’e katıldığını belirterek, filmin vizyona gireceği zaman davacı Volkan Topal’ın piyasaya çıktığını ve şu an babasının kemiklerini sızlattığını söyledi.

Diğer kardeş Gürkan Topaloğlu ise açıklamasında, ‘’Babamla nasıl buluştuklarını, nasıl bir umut yolculuğuna çıktıklarını anlatıyor aslında film. Film tamamen bir kişinin kişisel hayatı değil, ki ben de Mahsun hocayla birlikte çalışıyorum. Diyor ki ‘babama zarar verildi’ babama zarar verilecek bir şeyi ben nasıl çekeyim? Anneme, ağabeyime nasıl kabul ettireyim?’’ ifadelerini kullandı.

Davanın konusu

Hilmi Topal'ın oğlu Volkan Topal'ın avukatı Adil Serdar Saçan tarafından İstanbul Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, babası ile Mahsun Kırmızıgül'ün önceden başka bir firmada ortaklık yaptıkları ve anlaşamayıp ortaklıklarını sonlandırdıkları anlatıldı.

Kırmızıgül'ün Hilmi Topal aleyhinde beyanlarda bulunduğu ve öldürmekle tehdit ettiği iddialarının yer aldığı dilekçede, davalı şirketin Şubat 2023'te Hilmi Topal'ın hayatını konu alan bir film çekeceğini ilan ettiği ve filmin fragmanının yayınlandığı aktarıldı.

Bu filmde Hilmi Topal'ın evliyken sevgilileri olduğuna dair konuların bulunduğu aktarılan dilekçede, ünlü yapımcının hayatını konu alan filmin, kavgalı olduğu Kırmızıgül tarafından yapılmasına Volkan Topal'ın rıza göstermediği bildirildi.

Volkan Topal'ın, babasının özel yaşamının ortaya dökülmesine asla rızası bulunmadığı belirtilen dilekçede, "Merhumun sevgilileri olduğu iddiası gerçek dışı olduğu gibi senaryoda böyle bir olgunun olduğu iddiası bile özel yaşama açıkça müdahale oluşturmaktadır. Filmin gösterime girmesi halinde Hilmi Topal'ın özel yaşantısına açıkça müdahale olacak ve gecikme sebebiyle ciddi sakınca ve telafisi olanaksız zararla doğacaktır." ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, davalı tarafından çekilen ve 3 Şubat 2023'te vizyona gireceği duyurulan filmin gösterime sunulmasının engellenmesine ilişkin teminatsız ihtiyati tedbir kararı verilmesi istendi.

"Mahsun Kırmızıgül'ün film davasında kavga çıktı" haberi, 27 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 27 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Magazin kategorisi altında bulunan Mahsun Kırmızıgül'ün film davasında kavga çıktı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahsun Kırmızıgül'ün film davasında kavga çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Magazin konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  3. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  4. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  5. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  6. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  7. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  8. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  9. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  10. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  11. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  12. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  13. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  14. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  15. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  16. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  17. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  18. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  19. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  20. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
Magazin Haberleri