Malakkhanim Eyubova 31 Aralık Kutlamalarında Sahne Alacak

Malakkhanim Eyubova 31 Aralık Kutlamalarında Sahne Alacak

Malakkhanim Eyubova 31 Aralık Kutlamalarında... Azerbaycan'ın onurlu ve halk sanatçısı unvanını alan ve bu anlamda başta olmak muğam üzere birçok alanda son derece başarılı sanatsal faaliyetlere imza atan Melekxanim Eyubova, İstanbul'da sevenleri ile buluşuyor.

Her yıl 31 Aralık günü dünyadaki Azerbaycan diasporası ve Azerbaycanlılar tarafından dünya Azerbaycanlılar dayanışma günü olarak kutlanıyor. Elbette kardeş ülkenin bu önemli gününde kutlamalar İstanbul'da ve Türkiye'nin çeşitli noktalarında da devam ediyor.

Azerbaycan onurlu halk sanatçısı unvanı ile başarılı çalışmalara imza Malakkhanim Eyubova, Türkiye'deki sevenleri ile buluşmanın heyecanını yaşıyor.

1962 yılında Azerbaycan'da dünyaya gelen sanatçı eğitim-öğretim yaşamında birçok başarıyı bünyesinde barındırmış bulunuyor. Ortaokul eğitiminin ardından 5 yıl Qarmon ana dalında faaliyetlerini yürüten ve bu fakülteyi bitiren sanatçı on yılı aşkın bir süredir de Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi'nde muğam profesörü olarak faaliyet yürütüyor.

Birçok sanatsal faaliyete imza atan Melekxanim Eyubova, 1980 1985 yılları arasında Irs Folklor Musiqi Teatri topluluğunun da solistliğini yapmış bulunuyor. Performansı ve çalışmaları son derece beğenilen sanatçı Azerbaycan Devlet Televizyon ve Radyo Şirketi içerisinde halk çalgıları orkestrasında muğam üçlüsünde de yer almış bulunuyor. Sanat yaşamı boyunca dünyanın birçok noktasında konserler düzenleyen Malakkhanim Eyubova, farklı coğrafyalarda milyonlarca hayranı bulunan son derece önemli sanatçılardan biri olarak zikrediliyor. Sanatçının Türkiye başta olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Avusturya, Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç gibi ülkelerde çok sayıda konser verdiği biliniyor.

Muğam albümlerinin çoğu Almanya Fransa ve Türkiye'de yayınlanan sanatçının bu alanda yaptığı çalışmalar sanatseverler tarafından yakından takip ediliyor.

Sanat yaşamına birçok ödülü sığdıran Melekxanim Eyubova, Haydar Aliyev Vakfı ödülü, Cafer Cabbarlı ödülü başta olmak üzere son derece önemli ödülleri de almış bulunuyor. Sanatçı kendisini 2017 yılında takdim edilen Başkanlık ödülüne layık görülmenin de son derece gurur verici olduğunu içtenlikle ifade ediyor. Türkiye'de bulunmaktan da son derece mutluluk duyacağını sözlerine ekleyen sanatçı, Türkiye'de sanatın her dalının da hızlı bir şekilde geliştiğini görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtiyor.

Azerbaycan Kültür Evi’nin başkanı Hikmet Elp her yıl olduğu gibi düzenledikleri bu program için açıklamalarda bulundu ve bu etkinlikte sahne alacak Malakkhanim Eyubova için övgüler yağdırdı: “Bizler için Malakkhanim Eyubova Azerbaycan sanatının zirvelerinden biridir. Uzun yıllardır İstanbul, Azerbaycan kültürel olarak her davetimize temennamız icabet gösteren Türkiye’nin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerine konserler veren çok değerli bir sanatçımızdır. O bizim ailemizden biri gibi sevenlerinin yüreğinde yerini almıştır. Temennim bundan sonra da sanatıyla zirvelerde olsun ve başarıları daim olsun. Her zaman onunla yan yana yürümekten mutluyuz, gururluyuz. Ve birlikte olmaktan birlikte etkinlikler düzenlemekten bahtiyarız. Bu yıl da Dünya Azerbaycanlılar Günü dolayısıyla 31 Aralık’ta insanlarımızı bu kültürün etrafından toplamak amacıyla Malakkhanim gibi sanatı yüksek bir sanatçımızın bir hanımefendinin, bir değerimizin katılacağı bir konser programıyla güzel bir gece geçirmeyi arzulamaktayız. Ve bizim dışımızda da başka yerlerde de bu programlarda söz konusudur. İnşallah 2021’i 2022’e bağlayan gecemizde kültürel olarak bizim programımızda Melekxanim Eyubova ile birlikte olacağız.”

Sözlerine son noktaları koyarken Hikmet Elp Türkiye ve Azerbaycan halkına teşekkürlerini sunarak böyle önemli bir günde herkesi konsere davet etti.

 

"Malakkhanim Eyubova 31 Aralık Kutlamalarında Sahne Alacak" haberi, 09 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Malakkhanim Eyubova 31 Aralık Kutlamalarında Sahne Alacak haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Malakkhanim Eyubova 31 Aralık Kutlamalarında Sahne Alacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  2. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  3. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  4. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  5. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  6. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  7. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  8. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  9. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  10. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  11. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  12. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  13. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  14. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  15. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  16. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  17. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  18. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  19. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  20. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
Kültür Sanat Haberleri