Malatya'da iki katlı bina çöktü!

Malatya'da iki katlı bina çöktü!

Malatya'da iki katlı bina çöktü! Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde iki katlı bina çöktü. Göçükte arama kurtarma çalışmaları başladı.

Malatya'da merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve altında iş yerleri bulunan tek katlı binada henüz bilinmeyen nedenle çökme meydana geldi. Olayda 13 kişi yaralandı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Malatya’da çöken iki katlı binayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını belirterek, “Ulaşılamayan bir kişi yok” dedi.

Malatya'da bir binada meydana gelen göçüğün ardından arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve altında iş yerleri bulunan tek katlı binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana geldi.

Binada başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi, enkazdan yaralı kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

13 KİŞİ YARALI KURTARILDI

Yıkılan binanın caddeye bakan yönünün yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarına arka cepheden de başlandı. Çalışmalar sırasında sık sık yapılan anonslarla da vatandaşlardan sessiz olmaları istendi.
Öte yandan bölgedeki görgü tanıkları, söz konusu binadaki bir iş yerinde gün boyunca tadilat yapıldığını belirterek, bir kolonun da kesildiğini iddia etti.

Bu arada, olay yerinin çevresindeki bir işyerinin güvenlik kamerasına göçme anı yansıdı. Görüntülerde, kaldırımda vatandaşlar yürürken, bölgenin toz bulutuna kaplandığı, seyir halindeki araçların da kaldırımlara çarparak durabildiği görüldü.

MALATYALI GAZETECİ: KOLON KESİLDİKTEN SONRA ÇÖKME OLDU

Malatya'dan Habertürk yayınına bağlanan gazeteci Ferdi Durdu "Akşam saatlerinde merkezde bulunan tavukçuların bir iş merkezinde bina çöktü. İlk aldığımız izlenim ve bilgi şöyle: Binada tadilatın olduğu ve bir kolonun kesilmesinden sonra bu çökmenin meydana geldiği söyleniyor. Tabii enkazda arama çalışmalar devam ederken yaralılar için de çok sayıda ambulans bölgeye sevk edildi. Şu anda cadde tamamen trafiğe kapatılmış durumda ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Ceren Bektaş Atuk'un sorularını yanıtlayan Ferdi Durdu şunları söyledi:

- Binada kaç kişi olduğuyla ilgili bir bilgi var mı elinizde?

Şu anda onunla ilgili bir bilgi yok ama şu ana kadar 3 yaralı ambulanslarla götürüldü. Enkazdaki arama çalışmaları devam ediyor şu anda.

- Tam olarak binanın çöktüğü yer neresi?

Malatya'nın merkezinde olan bir nokta. Kalabalığın yoğun olduğu, iş yerlerinin bulunduğu bir yerden bahsediyoruz. Zaten binada bir tadilat çalışmasının olduğu ve kolonla ilgili bir işlem yapıldıktan sonra bu çökmenin meydana geldiği iddia ediliyor.

- Çökme tehlikesinden bahsedildi mi bu binayla ilgili, bina sakinleri uyarıldı mı?

Onunla ilgili bir bilgi yok. Zaten bugün yapılan çalışmadan sonra meydana gelen bir çökme. Onun dışında herhangi bir önlem ve ikazın olduğu yönünde bir bilgi yok.

MALATYA VALİSİ: ENKAZ ALTINDA TAHMİNİ 20 KİŞİ VAR

AFAD, bölgeye Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana'dan arama ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini duyurdu. AFAD'a ait arama köpekleri ve AFAD mobil koordinasyon merkezi bölgeye ulaştı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, göçük öncesinde binada 20 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da enkaz altından kurtarılan vatandaşların hastanelere sevkinin yapıldığını kaydetti.

Göçüğün hemen ardından ekiplerin olay yerine geldiğini ifade eden Gürkan, "İtfaiye, AFAD olmak üzere bütün ekiplerimiz seferber oldu. Ümidimiz vatandaşların sağ salim enkaz altında çıkarılmasıdır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, devletimiz tüm imkanlarıyla buradadır. Ümidimiz can kaybının olmamasıdır." dedi.

İl Sağlık Müdürü Recep Bentli de İnönü Caddesi'ndeki çöken binanın enkazından şu ana kadar 13 yaralının çıkarıldığını belirtti.
Yaralılardan 2'sinin Turgut Özal Tıp Merkezi, 11'inin ise Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisini veren Bentli, "13 yaralıdan 11'inin durumu iyi, 2'sinin orta." diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER: ALT KATTA TAVUKÇU VARDI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, binanın alt katında tavukçu olduğunu söyledi. Enkazda kaç kişi kaldığını tam olarak bilmediklerini belirten Güder, 20-25 kişi olabileceğini ifade etti. Güder, yıkılan binanın eski olduğunu, bitişik binalarda hasar olmadığını aktardı.

Koca açıklama yaptı

MALATYA’DA SON DURUM: Bir binanın çökmesi sonucu yaralanıp hastaneye kaldırılan 13 kişiden 8’i tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 5 yaralı halen tedavi altında. 5 UMKE timi dâhil toplam 141 sağlık çalışanımızla olay yerindeyiz. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı

AFAD Başkanlığımızdan aldığımız son bilgiye göre;
Malatya'da çöken binadaki arama kurtarma çalışmaları, sona erdi.

Allah'a şükür, can kaybımız yok. Yaralanan hemşehrilerimize acil şifalar diliyorum.
Rabbim, ülkemizi ve Milletimizi her türlü afetten uzak eylesin...
 

 

"Malatya'da iki katlı bina çöktü!" haberi, 09 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Malatya'da iki katlı bina çöktü! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Malatya'da iki katlı bina çöktü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  2. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  3. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  4. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  5. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  6. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  7. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  8. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  9. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  10. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  11. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  12. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  13. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  14. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  15. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  16. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  17. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  18. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  19. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  20. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
Yerel Gündem Haberleri