Maltepe sonbahara kültür sanatla merhaba diyecek

Maltepe sonbahara kültür sanatla merhaba diyecek

Maltepe sonbahara kültür sanatla merhaba diy... Maltepe Belediyesi sonbahar mevsimini, ücretsiz kültür ve sanat etkinlikleriyle karşılayacak. 

Maltepe Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde eylül ayındaki kültür-sanat etkinlikleri Kocaeli Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Dr. İsmail Keskin’in, “İzlerken İzlenmek” isimli litografi (taş baskı) çalışmalarından oluşan 14. kişisel resim sergisinin açılışıyla başlayacak. Fotoğraf sanatçısı Emine Ülkerim’in, “Anadolu Işığı, Anadolu Alevileri” ve fotoğraf sanatçısı Ali İhtiyar’ın, “Toroslar’da Bir Efsane: Karatepe Aslantaş” belgeseli için çektiği fotoğraflardan derlenen “Halet ile Nail” isimli sergileri de, fotoğraf meraklılarıyla buluşacak. Çin Sanat Akademisi’nde yüksek lisans eğitimine devam eden İspanyol sanatçı Angel Peris’in, “Kağıda Nefes Veren An”, ressam Kemal Derman’ın “Yedi Renk Anadolu” isimli resim sergileri de, eylül ayında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

YOL KENARI SOHBETİ

Tayfun Pirselimoğlu'nun yazıp yönettiği ve 37. İstanbul Film Festivali’nden iki ödülle dönen, “Yol Kenarı” isimli filminin gösteriminin ardından, yönetmeniyle keyifli bir sinema sohbeti yapılacak. Yönetmen Kurtuluş Özgen’in üstlendiği “Halet Çambel ve Nail V.Çakırhan” belgeseli, yönetmen Aylin Eren’in “Toroslar’da Bir Efsane: Karatepe Aslantaş” belgesellerinin gösterimleri yapılacak. Oyuncu, yönetmen- yazar Nazif Uslu ve Tamer Levent, “Sanata Evet” isimli etkinlikle, izleyicilerin karşısına çıkacak.

TİYATRO FESTİVALİ   

Maltepe Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenleyeceği, “Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali”, 12-16 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. “Hayat Sahnede” sloganı ile düzenlenecek festivalde Azerbaycan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sırbistan ve Ukrayna’dan tiyatro toplulukları ile Aydın, Ayvalık, Amasra, Bitlis, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Menemen, Samsun, Urla’dan 22 tiyatro grubu konuk edilecek.  

Klasik müziğin vazgeçilmez bestecilerinden S. Rachmaninov’un eserlerinin yorumlanacağı Rachmaninov Anatolian Project konserinde Güldiyar Tanrıdağlı, Ertan Tekin, Cenk Erdoğan, Erkut Cantürk, unutulmaz bir müzik ziyafeti çekecek.    Utku Asan, piyano resitaliyle müzikseverler ile bir araya gelecek. Yolcu Tiyatro “Kürklü Venüs” isimli oyunuyla sahne alacak.  

ENEL AŞK USTA İSİMLERİ BULUŞTURACAK

Muharrem ayı nedeniyle düzenlenecek “Enel Aşk” isimli anma programı,  Menderes Samancılar, Metin Uca, Ayfer Vardar ve Mazlum Çimen’i aynı sahnede bir araya getirecek.

“Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş, ölümünün 6. yılında düzenlenen programla anılacak. Programda Neşet Ertaş’ın kardeşi Ali Ertaş, Mustafa Tatlıtürk, Haşimi Aslıhak, Gazi Özdemir, Gül Kardeşler, Filiz Duyar yer alacak. Şair-gazeteci, oyuncu ve çevirmen Ülkü Tamer için de anma programı düzenlenecek.  

"Maltepe sonbahara kültür sanatla merhaba diyecek" haberi, 03 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Maltepe sonbahara kültür sanatla merhaba diyecek haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Maltepe sonbahara kültür sanatla merhaba diyecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  2. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  3. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  4. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  5. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  6. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  7. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  8. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  9. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  10. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  11. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  12. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  13. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  14. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  15. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  16. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  17. 17:34 Kırmızı et fiyatlarındaki artışların ardından balık fiyatları da yükseldi
  18. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  19. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  20. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
Kültür Sanat Haberleri