Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseverlere Yeni Uygulama Müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseverlere Yeni Uygulama Müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseve... Manisa Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak ile 31 Ağustos tarihleri arasında 109 hayvanı sahiplendirdi. Paşa adlı köpek, Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek’in girişimiyle Beyza Kerimoğlu Cebeci tarafından sahiplenildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvan sahiplendirme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 1 Ocak ile 31 Ağustos tarihleri arasında 109 hayvan, belediyenin Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi aracılığıyla yeni yuvalarına kavuştu. Bu can dostlardan biri olan Paşa adlı köpek de, Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek’in desteğiyle yeni ailesine teslim edildi. Beyza Kerimoğlu Cebeci tarafından sahiplenilen Paşa, sahiplenmeden önce çeşitli zorluklar yaşamış, site sakinlerinin istememesi üzerine barınağa alınmıştı.

Nurcan Zeyrek, Paşa’nın yeni yuvasına kavuşmasına tanıklık ederek, hayvan sahiplenme oranının artmasını istediğini belirtti. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi için yakın zamanda bir sosyal medya hesabı açacaklarını duyurdu. Bu hesap üzerinden yapılan çalışmalar şeffaf bir şekilde halka sunulacak, hayvanların merkeze geliş ve tedavi süreçleriyle ilgili bilgi verilecek. Ayrıca sokak hayvanlarına yönelik farkındalık artırıcı kısa videolar da yayınlanacak.

VETBÜS VE PET KUAFÖR HIZMETI GELIYOR

Nurcan Zeyrek, sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisi için daha önce başlatılan Vetbüs projesinin kapsamını genişleteceklerini söyledi. Vetbüs’ün mahallelere ne zaman gideceği ve vereceği hizmetlerle ilgili bilgiler de bu yeni sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılacak. Ayrıca, sokak hayvanları için pet kuaför hizmeti sunulmaya başlanacak.

Beyza Kerimoğlu Cebeci ise Paşa’nın zehirlenme tehlikesi atlattığını ve bazı site sakinleri tarafından istenmediğini belirtti. Cebeci, "Paşa’nın barınakta kalmasına gönlümüz razı olmadı, Nurcan Zeyrek’in yardımıyla Paşa’yı sahiplenebildik" diye konuştu.

MOBIL UYGULAMA ILE CAN DOSTLAR DAHA GÜVENDE

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Derya Hüner, sokak hayvanları için geliştirdikleri yeni bir mobil uygulama projesini duyurdu. Uygulama sayesinde vatandaşlar, sokakta yaralı bir hayvan gördüklerinde hemen fotoğrafını çekip sisteme yükleyebilecekler. Veterinerler bu bilgilere anında ulaşarak hızlı müdahale yapabilecek. Ayrıca, kısırlaştırma randevuları da uygulama üzerinden alınabilecek. Bu sistem sayesinde Manisa genelinde sahipli ve sahipsiz tüm hayvanlara daha etkili bir şekilde yardımcı olunması hedefleniyor.

"Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseverlere Yeni Uygulama Müjdesi!" haberi, 14 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseverlere Yeni Uygulama Müjdesi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseverlere Yeni Uygulama Müjdesi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 18 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Halk Tv

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:52 Kenan Yıldız'ın UEFA Şampiyonlar Ligi Performansı İtalya’yı Salladı!
  2. 13:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile Görüştü
  3. 13:40 Fed’in Faiz İndirimi Kripto Paraları Nasıl Etkileyecek?
  4. 13:39 Xiaomi 15 Serisinin fiyatları ifşa edildi
  5. 13:31 Şampiyonlar Ligi'nde 18 Eylül Programı
  6. 13:30 Hizbullah'ın çağrı cihazlarına saldırı sonrası İsrail ordusundan büyük yığınak!
  7. 13:28 Şampiyonlar Ligi 2024-2025 Puan Durumu: Hangi Takım Nerede?
  8. 13:18 Ordu'da Şüpheli Paket Paniği
  9. 13:14 O da sonunda ait olduğu topraklarda!
  10. 12:51 İran’dan sert tepki: Lübnan’daki saldırı toplu katliam!
  11. 12:51 Fatih Altaylı'dan Gündem Yaratacak Çıkış: PKK'nın Cihazları Patlatsa Hoşunuza Gitmez Mi?
  12. 12:45 Barış Boyun'un Suç İmparatorluğu Çözüldü: 349 Yıla Kadar Hapis Talebi!
  13. 12:31 Dev Derbi İçin Bilet Fiyatları Açıklandı: Fenerbahçe-Galatasaray Maçında En Düşük Fiyat Ne Kadar?
  14. 12:31 Sadece Dâhiler Başarıyor: Resmin İçindeki Saklı Uzaylıyı Bulmak İçin 12 Saniyeniz Var!
  15. 12:30 Soğuk Havada Doğal Gaz Faturanızı Düşürmenin Basit Yöntemleri
  16. 12:13 CHP'den seçimlere 5 aşamalı hazırlık!
  17. 12:07 Galatasaray'da Okan Buruk, Fatih Terim'i yakaladı
  18. 12:03 Avrupalı otomobil üreticileri fabrikaları kapatabilir
  19. 11:57 Enes Kanter'in Çirkin İddialarına Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan Sert Tepki
  20. 11:56 İPA: Yanlış politikalar son iki yılda kamuyu trilyonlarca lira zarara uğrattı
Yaşam Haberleri