Mansur Yavaş, 42 bin öğrenciye abonman ücreti desteği verileceğini duyurdu: "Bir evladımızın gülüşüne dünyalar

Mansur Yavaş, 42 bin öğrenciye abonman ücreti desteği verileceğini duyurdu:

Mansur Yavaş, 42 bin öğrenciye abonman ücret... "En büyük sosyal yaramız, evlatlarımızın eğitimlerini imkansızlıklar içerisinde sürdürme meselesidir"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal yardım alan ailelere ilkokula giden çocukları için verdiği servis ücreti desteğinin ardından şimdi de ortaokul ve liseye giden 42 bin öğrencinin otobüs abonman ücretini karşılayacak. Uygulamayı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Sosyal yardımların bir geleneğe dönüşmemesi, nesilden nesile miras kalmaması için eşit şartlarda eğitimden başka çaremiz bulunmuyor. Bir evladımızın gülüşüne tüm dünyayı sığdırabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bir evladımızın gülüşüne dünyaları sığdırabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla başkentli öğrenciler için indirimli sudan otobüslerde abonman hizmetine, çalışma istasyonlarından kütüphanelere, çamaşır yıkama merkezlerinden geçici barınma merkezlerine kadar pek çok projeyi yaşama geçiren ABB, yeni bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor. Geçen aylarda sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden 6 bin 500 çocuğunun servis ücretlerini karşılamaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da söz konusu ödemelere devam ederken yeni uygulamayla sosyal yardım alan ailelerin ortaokul ve liseye giden 42 bin çocuğunun öğrenci abonman ücretini de karşılayacak.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, başlayacak yeni uygulamayı sosyal medya hesapları üzerinden "Bu kentte herkes için eşitlik ilkesiyle çalışıyoruz. Sosyal yardım alan ailelerimizin 6500 evladına servis desteğinin ardından şimdi de ortaöğretimdeki 42 bin evladımızın abonman ücretini karşılıyoruz. Bir evladımızın gülüşüne dünyaları sığdırabilirsek ne mutlu bize" notuyla videolu paylaşımda bulunarak duyurdu.

Mansur Yavaş konuyla ilgili paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: 

"En büyük sosyal yaramız, evlatlarımızın eğitimlerini imkansızlıklar içerisinde sürdürme meselesidir"

“Sevgili ailem, bugün karne günü. Karnelerini alan tüm evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum. Bu vesileyle yeni bir uygulamaya geçeceğimizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Kentimizde üçüncü kuşak olarak sosyal yardım alan hemşehrilerimiz var. Babası yardım almış, dedesi yardım almış; şimdi de kendisinin yardıma ihtiyacı var. En büyük sosyal yaramız ise yeni nesildeki evlatlarımızın da eğitimlerini imkansızlıklar içerisinde sürdürme meselesidir. Sosyal yardımların bir geleneğe dönüşmemesi, nesilden nesile miras kalmaması için eşit şartlarda eğitimden başka çaremiz bulunmuyor.

"Bir evladımızın gülüşüne tüm dünyayı sığdırabilmek için çalışmaya devam ediyoruz"

Bu yüzden, ilklere imza atarak, çocuklar üşümesin diye doğal gaz, sağlıklı büyüsünler diye protein ve eşit şartlarda eğitim hakkına sahip olsunlar diye kırtasiye desteğine başlamıştık. Sosyal yardım alan ailelerimizin ilkokula giden yaklaşık 6 bin 500 evladı için servis ücretlerini 2023 yılında da ödemeye devam edeceğiz. Yeni uygulamamızda ise ortaokul ve liseye giden, yaklaşık 42 bin evladımız için öğrenci abonman ücretlerini karşılamaya başlıyoruz. Biz buradayız. Yeter ki onlar okusunlar; kendilerine, ailelerine ve ülkemize gelecekte ışık olsunlar. Bir evladımızın gülüşüne tüm dünyayı sığdırabilmek için çalışmaya devam ediyoruz.”

12.jpg

"Mansur Yavaş, 42 bin öğrenciye abonman ücreti desteği verileceğini duyurdu: "Bir evladımızın gülüş." haberi, 20 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş, 42 bin öğrenciye abonman ücreti desteği verileceğini duyurdu: "Bir evladımızın gülüş.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş, 42 bin öğrenciye abonman ücreti desteği verileceğini duyurdu: "Bir evladımızın gülüş.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  2. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  3. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  4. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  5. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  6. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  7. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  8. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  9. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  10. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  11. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  12. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  13. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  14. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  15. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  16. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  17. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  18. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  19. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  20. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
Politika Haberleri